Rămâi conectat
Călin Mătieș - Deputat

Actualitate

Vremea de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Prognoza METEO pe regiuni | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vremea de Crăciun 2021 și în noaptea de Revelion 2022. Prognoza METEO pe regiuni | cugirinfo.ro

Temperaturile scad după Crăciun, astfel că în mai toate regiunile țării vom avea vreme destul de rece de Anul Nou. Meteorologii anunță temperaturi sub limita înghețului mai ales în timpul nopților.

Banat

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 4 grade, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 – 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între 0 și 2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10…12 grade.

Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 8 grade, spre 2…3 grade – în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, spre -7…-6 grade, apoi de creștere spre 4…5 grade în nopțile din perioada 25 – 27 decembrie și din nou de scădere spre -4…-3 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe și în 20 decembrie, precum și în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie.

Crișana

Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 3 grade, după care va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor fi cuprinse între -1 și 1 grad. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10…11 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6…8 grade, spre 1…2 grade – în primele zile ale lunii ianuarie.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Crăciun fericit

Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, până în jurul a -8 grade, apoi de creștere spre 4…5 grade, în nopțile din perioada 25 – 27 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.

Transilvania

Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 1 grad, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 – 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 8…9 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6 grade, până în jurul a 0 grade – în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea sub pragul gerului, spre -12 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1…2 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -8…-6 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații în general slabe cantitativ, dar pe arii extinse se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie și cu caracter local în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.

Maramureș

Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 1 grad, după care va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor tinde spre -3…-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 7…8 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 4…5 grade, până în jurul a 0 grade – în primele zile ale lunii ianuarie.

Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la pragul gerului, spre -11…-10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 2…3 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 – 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie, precum și în zilele de 20 și 23 decembrie.

Moldova

Intervalul va debuta cu vreme normală termic, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, apoi va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor tinde spre -4…-2 grade.

Ulterior, valorile diurne vor crește considerabil, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade. Începând din 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată spre medii de -1…0 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va scădea pană pragul de ger, spre -10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1…3 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade până la sfârșitul intervalului. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare după data de 24 decembrie.

Dobrogea

La începutul intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 4 grade și minime de 1…2 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -1…0 grade, iar a minimelor de -7…-6 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 12…13 grade, iar a minimelor până în jurul a 6 grade.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion

După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne în jurul a 2 grade și nocturne de -2…-1 grad. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 24 decembrie, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 27 decembrie – 1 ianuarie.

Muntenia

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 5 grade, după care va deveni rece în perioada 21 – 23 decembrie, când mediile vor tinde spre 0 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește semnificativ, iar în intervalul 25 – 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 12 grade. Începând cu 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată până la medii de 2…3 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la -8 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 3…4 grade în nopțile din perioada 25 – 28 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi în creștere după data de 25 decembrie.

Oltenia

În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 5 grade și minime de 0…1 grad. Ulterior vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va tinde spre 0 grade, iar a minimelor spre -8…-7 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 10…11 grade, iar a minimelor până în jurul a 4 grade.

După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade și nocturne de -4…-3 grade. Temporar vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 24 decembrie – 1 ianuarie.

La munte

În prima zi a intervalului, media maximelor va fi în jurul a -6 grade, iar a minimelor de -7 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -12 grade, iar a minimelor de -17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 3…4 grade, iar a minimelor până în jurul a 0 grade.

După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5…-4 grade și nocturne de -10…-9 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 23 decembrie, posibil mai importante cantitativ în intervalul 24-27 decembrie.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 37 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Ion Creangă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de duminică, 24 noiembrie 2024, polițiștii din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Ion Creangă din orașul Cugir, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Cugir.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Seară de folk, organizată în scop caritabil de către Clubul Rotary Anima Mundi din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pasiunea pentru muzică capătă deseori valențe deosebite de manifestare prin evenimentul caritabil desfășurat recent, la inițiativa artistului cugirean, Vasile Palfi și în organizarea Clubului Rotary Anima Mundi din Cugir.

Doamna profesor Luminița Cebotari, prezentatoarea evenimentului, ne-a spus că „pentru toți cei prezenți voluntariatul a fost o modalitate perfectă de a crește sentimentul de împlinire prin adăugarea unui raport de valoare comunității din Cugir”.

Clubul Rotary Anima Mundi, la președinția căruia se află în acest an dr. Radu Julean, și-a propus, în dorința sa de a contribui la binele comun și ca un act de dăruire necondiționată, să continue proiectul început în urmă cu doi ani „Ambulanță pentru viață”. Toate grupurile de elevi, alături de Vasile Palfi și Carmen Sulincean, și-au pus la dispoziție timpul pentru a descoperi printr-o lecție valoroasă puterea solidarității.

Cei peste 150 de spectatori prezenți în Sala Festivă a Composesoratului Grăniceresc din Cugir au trăit împreună emoția și frumusețea muzicii folk care i-a legat și i-a adus mai aproape. Grupurile care au ocupat scena cu momente pline de sensibilitate și energie tinerească au fost: Centrul pentru Tinerii al Catedralei din Cugir (coordonator preot Adrian Cebotari), grupul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonator prof. Alexandra Costea), grupul Echo (coordonator Attila Doszlop).

Evenimentul a fost încheiat de recitalul susținut de solista Carmen Sulincean și Vasile Palfi, artiști care fac educație muzicală tinerei generații la Cugir. Rotary Club Anima Mundi, un grup sudat de prieteni voluntari, a mulțumit pentru generozitate și implicare tuturor celor prezență la evenimentul desfășurat la Composesoratul Grăniceresc din Cugir.

„Ne bucurăm că ne-au fost aproape colegi de la alte cluburi, părinți, frați, apropiați ai tuturor celor care au performat astăzi. Fără dumneavoastră magia acestei seri nu ar fi fost posibilă. Melodiile din această seară ne-au învățat să visăm, să iubim, și avându-vă ca parteneri dorim să devenim o forță motrice a schimbării în bine aici la Cugir. Pentru aceasta, la ieșirea din sală, avem câteva urne pentru ambulanța socială. Gestul dumneavoastră va merge dincolo de sentimentul plăcut al celor care vor beneficia de ambulanța socială”, a fost mesajul doamnei prof. Luminița Cebotari.

Constantin PREDESCU

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

106 ani de la Marea Unire din 1918, marcați prin depunerea unei jerbe la placă-simbol de pe frontispiciul Primăriei Orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 20 noiembrie în orașul Cugir s-a desfășurat proiectul „PATRIA RECUNOSCÃTOARE. CLOPOTELE ÎNTREGIRII” devenit o tradiție tribut ce uneşte toate unitặțile administrative teritoriale ale județului Alba și Consiliul Județean Alba. Acesta pune în prim plan adâncul respect față de înaintaşii ce au scris istoria.

Pentru omagierea celor care au înfăptuit Unirea, au fost realizate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, plăci din alamă gravate cu numele reprezentanților din teritoriu care au participat la Marea Adunare Națională de la 1 Decembrie 1918.

Marea Unirea avea să fie consfințită printr-un ultim pas – Proclamarea la Alba Iulia a Regelui Ferdinand I ca rege al tuturor românilor, astfel acum la împlinirea a 106 ani, pe întreg teritoriul județului Alba. În acest sens, în bisericile din oraș vor bate clopotele de 106 de ori pentru cinstirea celor ce au înfăptuit Unirea.

În orașul Cugir, Viceprimarul Călin Furdui, consilierul local Uritescu Cristian, directorul general al Centrului Cultural Cugir Diane Dobrean, Oprișiu Silviu și Radu Mircea au participat la depunerea unei jerbe la placă-simbol pe frontispiciul Primăriei Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir