Rămâi conectat
Călin Mătieș - Deputat

Administraţie

Propunere de atestare a orașului Cugir ca stațiune turistică de interes local. Promovarea Munților Șureanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat propunerea atestării Orașului Cugir ca stațiune turistică de interes local, în vederea promovării turistice a zonei Munților Șureanu.

Conform proiectului de hotărâre inițiat de Primarul Orașului Cugir, Biroul Managementul Proiectelor cu Finanţare Internaţională, din cadrul aparatului de specialitate al Primarulu a evidențiat următoarele:

Crearea unui turism durabil în Orașul Cugir presupune dezvoltarea tuturor formelor de turism practicabile, dar şi a managementului şi marketingului turistic care să țină cont de integritatea naturală, socială şi economică a mediului cu asigurarea exploatării resurselor naturale şi culturale şi pentru generațiile care vor urma.

Orașul Cugir beneficiază de avantajul de a avea o poziție geografică privilegiată datorită obiectivelor naturale, istorice și economice, în mod special datorită Munților Șureanu.

Fondul turistic al Cugirului este constituit în marea majoritate de obiective turistice naturale, respectiv Munţii Şureanu. Masivul permite parcurgerea, începând cu oraşul Cugir până la cabana Şureanu, pe o distanţă de aproximativ 60 de km, a tuturor etajelor de vegetaţie de foioase până la golul alpin.

Teritoriul muntos al Cugirului posedă un număr mare de izvoare şi este străbătut de râuri montane.

Toate acestea duc către două râuri din zonǎ: Râul Cugirul Mare şi Râul Cugirul Mic, care au confluența la partea de sud a oraşului, unde se formează Râul Cugir.

Totodată, Munții Șureanu dețin de o rețea densă de trasee turistice, oferind secvențe pitorești ale cadrului natural și urme de străveche locuire a acestui ținut. Pentru zona Cugirului din Munţii Șureanu există un număr de 14 trasee turistice în mare parte marcate.

În zona muntoasă (5-12 km de Cugir) sunt situate satele de munte: Bocșitura, Bucuru, Călene, Fețeni, Goașele şi Mugești, locuite de crescători de animale, cu structuri şi obiceiuri tradiționale românești dintre cele mai autentice. În casele acestora pot fi cazați turiști cu preferințe diverse. Aceasta zonă face parte din Mărginirea Cugirului, locuitorii acestor sate au ca principală preocupare păstoritul.

Valoarea peisagistică și atractivitatea locurilor este dată de structura geologică exprimată prin forme de relief diferite ca înfățișare, de caracteristicile și densitatea rețelei hidrografice – văi înguste, versanți abrupți – și de fondul forestier care ocupă cea mai mare parte din suprafață.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Primarul Cugirului, Adrian Teban, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, primarul orașului Cugir, Adrian Teban a participat la Brussels, la cea de-a 163 sesiune plenară în care, Comitetul European al Regiunilor (CoR) a celebrat 30 de ani de la înființarea sa în folosul orașelor și regiunilor din Europa .

„În cadrul ședinței grupului EPP i-am felicitat pe prim- vicepreședintele COR, Apostolos Tsitsikostas și pe președintele grupului EPP la CoR, Olgierd Geblewicz, pentru leadershipul grupului nostru, pentru un mandat de succes în care Comitetului Regiunilor a crescut atât la nivel european, dar și în cadrul partidului EPP, unde colegul nostru, vicepreședintele EPP Siegfried Mureșan a fost întotdeauna un susținător important”, a spus primarul Cugirului .

În legătură cu întrebarea unui cetățean din localitate, dacă este ceva de castigat din participarea la CoR, edilul de la poalele Drăganei a spus: „Dacă avem o politică de coeziune bine croită, care să raspundă nevoilor de azi a orașelor va fi în avantajul tuturor localităților, inclusiv pentru Cugir”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Au început lucrările de modernizare a străzii Făgețel din Cindeni și se amenajează noi locuri de parcare pe strada Gheorghe Asachi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Primăriei Cugir verifică regulat modul în care se execută lucrările edilitare din oraș, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.

Primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat în teren, pe strada Făgețel din Cindeni, care face legătura între strada Cloșca și Dorului și pe strada Gheorghe Asachi unde se înființează noi locuri de parcare.

Pe strada Făgețel se vor realiza:

– canalizația tehnică,
– canalizarea pluvială,
– modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.
– intrările în curți

Ținem să precizăm faptul că această strada nu a fost prinsă în proiecte europene ci se realizează din bugetul local. De asemenea, vom mai face astfel de investiții in continuare pe străzile care încă nu au fost modernizate.

Pe strada Gh. Asachi se înființează 13 noi locuri de parcare și se modernizează intrările în blocuri, în baza proiectului cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Finanțare de 1.500.000 de lei obținută de Spitalul Orășenesc Cugir printr-un proiect de „Guvernanță digitală eHealth”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Cugir a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir”, în valoare de aproape 1.500.000 lei.

Prin realizarea proiectului se preconizează schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:

– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală;
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale;
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne;
– Automatizarea proceselor interne care sunt consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală;
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale;
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.

Managerul spitalului, Florin Arion, se declară mulțumit de continuarea eforturilor pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii de înaltă calitate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir