Administraţie
Poliția Locală Cugir și-a prezentat activitatea pentru anul 2021
Potrivit Raportului de activitate al instituției pentru anul 2021, prezentat Consiliului Local, Poliția Locală Cugir are în prezent un număr de 21 de angajați (1 post de conducere și 20 posturi de execuție), iar domeniile specifice de activitate sunt următoarele: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișaj stradal, activitate comercială, protecția mediului, evidența persoanelor, baze de date, juridic, supraveghere sistem video și paza bunurilor. Din totalul de 21 de angajați ai Poliției Locale un număr de 10 sunt funcționari publici cu funcție specifică de polițist local au calitatea de agent constatator.
Printre principalele obiective vizate în anul anterior s-au numărat: Menţinerea ordinii şi a liniştii publice prin patrule independente sau mixte cu agenţi ai Poliţiei Orașului Cugir și jandarmi din cadrul Grupei de Jandarmi Sebeș, în sistem integrat în cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică al orașului.
De menționat faptul că, în anul 2021, pe lângă sesizările înregistrate la dispeceratul propriu (701 sesizări/reclamații) și cel al Poliției Oraș Cugir, s-a intervenit la un număr de 550 de apeluri de urgență 112 S.N.S.A.U. Astfel, în ultimii 3 ani (2019, 2020 și 2021) numărul total de intervenții pe numărul unic 112 a fost de 1745, iar numărul total de intervenții la sesizări din ultimii 3 ani, cu excepția celor venite pe numărul unic 112 este de 3407; Activități referitoare la verificarea modului de respectare de către persoanele fizice sau juridice a măsurilor stabilite prin actele normative specifice Stării de Alertă; Verificarea zilnică a respectării obligației persoanelor izolate sau carantinate la domiciliu de a nu părăsi locația în care sunt plasate, fiind verificate aproximativ 2100 persoane; Acțiuni de surprindere și sancționare contravențională a persoanelor care depozitează gunoiul în locuri neamenajate de pe domeniul public; Verificare respectării prevederilor legale privind semnificaţia indicatoarelor rutiere (de oprire şi staţionare interzisă, accesul interzis) sau alte cazuri de opriri neregulamentare prevăzute de normele legale în domeniul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 567 adrese în vederea indentificării conducătorului auto; Combaterea comerțului ilicit, precum și a fenomenului cerșetoriei; Întreţinerea curăţeniei, conservarea şi protecţia mediului înconjurător; Activitatea de disciplină în construcții și afișaj stradal; Menținerea ordinii publice în imediata apropiere a unităților de învățământ,precum și a fluidizarea traficului în zonele adiacente; Verificarea respectării prevederilor Legii 1/2011 (Legea Educației Naționale).
Pe parcursul anului 2021, polițiștii locali au aplicat un număr de 1.100 sancțiuni contravenționale (715 P.V de contravenție și 385 avertismente) pe diferite segmente de activitate, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 239.410 lei.
Printre cele mai multe sancţiuni contravenționale aplicate se numără cele pentru nerespectarea prevederilor legale privind semnificaţia indicatoarelor rutiere (de oprire şi staţionare interzisă, accesul interzis) sau alte cazuri de opriri neregulamentare prevăzute în Hotărârile de Consiliu Local – 527 sancțiuni; pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, nerespectarea ordinii publice – 93 sancțiuni; nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 – 144 sancțiuni, păstrarea curățeniei, conservarea și protecția mediului înconjurător, activitatea de construcții și afișaj stradal – 180 sancțiuni; nerespectarea prevederilor Legii 1/2011 (Legea Educației Naționale) – 100 sancțiuni.
Poliția Locală a pus un accent deosebit și în anul trecut pe relația instituțională cu cetățenii. Astfel, activitatea de relaţii cu publicul a constat în gestionarea unui număr de 1.141 documente, din care: 302 solicitări scrise, 701 sesizări telefonice și verbale, 6 audiențe și 132 acte emise de diverse instanțe Judecătorești (ex. acte de procedură).
De asemenea prin continuarea proceselor de upgradare şi implementare a echipamentelor de supraveghere video digitale s-a facilitat identificarea persoanelor care au comis fapte contravenționale, cum ar fi: persoanele care au încălcat reguli de conviețuire socială, care depozitează sau aruncă deșeuri de orice natură pe domeniul public, a persoanelor care ar putea deteriora domeniul public și privat al orașului, identificarea persoanelor care apelează la mila publicului și a comercianților ambulanți, identificarea autovehiculelor parcate neregulamentar, a celor care circulă pe sectoare de drum cu accesul interzis, etc., precum și cele care au comis sau comit unele fapte de natură infracțională.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Primarul Cugirului, Adrian Teban, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor
Recent, primarul orașului Cugir, Adrian Teban a participat la Brussels, la cea de-a 163 sesiune plenară în care, Comitetul European al Regiunilor (CoR) a celebrat 30 de ani de la înființarea sa în folosul orașelor și regiunilor din Europa .
„În cadrul ședinței grupului EPP i-am felicitat pe prim- vicepreședintele COR, Apostolos Tsitsikostas și pe președintele grupului EPP la CoR, Olgierd Geblewicz, pentru leadershipul grupului nostru, pentru un mandat de succes în care Comitetului Regiunilor a crescut atât la nivel european, dar și în cadrul partidului EPP, unde colegul nostru, vicepreședintele EPP Siegfried Mureșan a fost întotdeauna un susținător important”, a spus primarul Cugirului .
În legătură cu întrebarea unui cetățean din localitate, dacă este ceva de castigat din participarea la CoR, edilul de la poalele Drăganei a spus: „Dacă avem o politică de coeziune bine croită, care să raspundă nevoilor de azi a orașelor va fi în avantajul tuturor localităților, inclusiv pentru Cugir”.
Administraţie
Au început lucrările de modernizare a străzii Făgețel din Cindeni și se amenajează noi locuri de parcare pe strada Gheorghe Asachi
Conducerea Primăriei Cugir verifică regulat modul în care se execută lucrările edilitare din oraș, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.
Primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat în teren, pe strada Făgețel din Cindeni, care face legătura între strada Cloșca și Dorului și pe strada Gheorghe Asachi unde se înființează noi locuri de parcare.
Pe strada Făgețel se vor realiza:
– canalizația tehnică,
– canalizarea pluvială,
– modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.
– intrările în curți
Ținem să precizăm faptul că această strada nu a fost prinsă în proiecte europene ci se realizează din bugetul local. De asemenea, vom mai face astfel de investiții in continuare pe străzile care încă nu au fost modernizate.
Pe strada Gh. Asachi se înființează 13 noi locuri de parcare și se modernizează intrările în blocuri, în baza proiectului cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi.
Administraţie
Finanțare de 1.500.000 de lei obținută de Spitalul Orășenesc Cugir printr-un proiect de „Guvernanță digitală eHealth”
Spitalul Orășenesc Cugir a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir”, în valoare de aproape 1.500.000 lei.
Prin realizarea proiectului se preconizează schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:
– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală;
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale;
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne;
– Automatizarea proceselor interne care sunt consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală;
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale;
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.
Managerul spitalului, Florin Arion, se declară mulțumit de continuarea eforturilor pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii de înaltă calitate.
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului