Administraţie
Peste 70 de cugireni au solicitat administrației locale subvenție pentru încălzirea pe timpul iernii
Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Cugir ne-a informat că din 1 noiembrie şi până în prezent, un număr de 71 de cugireni au solicitat administraţiei locale subvenţie pentru încălzirea pe timpul iernii.
Dintre aceştia, 65 de persoane au cerut ajutor de la stat pentru încălzirea cu gaze, pentru subvenţii la încălzirea cu lemne au depus dosare doar 3 cetăţeni, iar pentru energie electrică tot 3 persoane. Tot de subvenţii pentru încălzire, dar cu lemne, vor mai beneficia şi persoanele cărora li se acordă ajutor social. Potrivit şef serviciu SPAS Cugir, jr. Viorica Nedel, cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere tip însoţite de actele doveditoare – pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei s-au făcut în conformitate cu respectarea O.U.G nr. 70/2011, pentru perioada sezonului rece 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018, recomandând, totodată, celor care întocmesc aceste dosare să fie foarte atenţi la condiţiile de acordare a subvenţiilor. Cererea se depune o singură dată pentru toată perioada de acordare a ajutorului de încălzire. În cazul depunerii cererii în altă lună, după lunile octombrie – noiembrie, titularul intră în drept pe perioada care a rămas până în luna martie, inclusiv ajutorul poate fi modificat sau încetat, în funcţie de modificările din familie sau ale veniturilor lunare. Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure cu domiciliul sau reşedinţa în oraşul Cugir, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei şi care nu deţin bunuri din anexa nr. 4 (Normele Metodologice de Aplicare a Prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 27/2013).
Este bine de ştiut că lista bunurilor care duc la excluderea ajutoarelor a rămas la fel ca în anii anteriori. Concret, cei care deţin alte imobile în afara locuinţei sau chiar terenuri care împrejmuiesc locuinţele şi care depăşesc 1.000 de metri pătraţi (în urban) sau 2.000 de metri pătraţi (în rural), autoturisme cu o vechime mai mică de zece ani, autoutilitare, autocamioane, remorci, rulote, microbuze, autobuze, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă sau iahturi nu beneficiază de ajutoarele pentru încălzire. Acelaşi lucru este valabil şi pentru proprietarii de utilaje agricole, de prelucrare agricolă (presă de ulei, moară de cereale etc.), de prelucrat lemnul (gater, drujbă etc.) sau depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. Nici cei care au terenuri, animale sau păsări a căror valoare netă de producţie anuală trece de 1.000 de euro pentru persoana singură, respectiv 2.500 de euro pentru familii, nu primesc subvenţii pentru încălzire. Actele necesare pentru întocmirea dosarului de încălzire se pot găsi şi pe site-ul primăriei.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Primarul Cugirului, Adrian Teban, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor
Recent, primarul orașului Cugir, Adrian Teban a participat la Brussels, la cea de-a 163 sesiune plenară în care, Comitetul European al Regiunilor (CoR) a celebrat 30 de ani de la înființarea sa în folosul orașelor și regiunilor din Europa .
„În cadrul ședinței grupului EPP i-am felicitat pe prim- vicepreședintele COR, Apostolos Tsitsikostas și pe președintele grupului EPP la CoR, Olgierd Geblewicz, pentru leadershipul grupului nostru, pentru un mandat de succes în care Comitetului Regiunilor a crescut atât la nivel european, dar și în cadrul partidului EPP, unde colegul nostru, vicepreședintele EPP Siegfried Mureșan a fost întotdeauna un susținător important”, a spus primarul Cugirului .
În legătură cu întrebarea unui cetățean din localitate, dacă este ceva de castigat din participarea la CoR, edilul de la poalele Drăganei a spus: „Dacă avem o politică de coeziune bine croită, care să raspundă nevoilor de azi a orașelor va fi în avantajul tuturor localităților, inclusiv pentru Cugir”.
Administraţie
Au început lucrările de modernizare a străzii Făgețel din Cindeni și se amenajează noi locuri de parcare pe strada Gheorghe Asachi
Conducerea Primăriei Cugir verifică regulat modul în care se execută lucrările edilitare din oraș, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.
Primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat în teren, pe strada Făgețel din Cindeni, care face legătura între strada Cloșca și Dorului și pe strada Gheorghe Asachi unde se înființează noi locuri de parcare.
Pe strada Făgețel se vor realiza:
– canalizația tehnică,
– canalizarea pluvială,
– modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.
– intrările în curți
Ținem să precizăm faptul că această strada nu a fost prinsă în proiecte europene ci se realizează din bugetul local. De asemenea, vom mai face astfel de investiții in continuare pe străzile care încă nu au fost modernizate.
Pe strada Gh. Asachi se înființează 13 noi locuri de parcare și se modernizează intrările în blocuri, în baza proiectului cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi.
Administraţie
Finanțare de 1.500.000 de lei obținută de Spitalul Orășenesc Cugir printr-un proiect de „Guvernanță digitală eHealth”
Spitalul Orășenesc Cugir a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir”, în valoare de aproape 1.500.000 lei.
Prin realizarea proiectului se preconizează schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:
– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală;
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale;
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne;
– Automatizarea proceselor interne care sunt consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală;
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale;
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.
Managerul spitalului, Florin Arion, se declară mulțumit de continuarea eforturilor pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii de înaltă calitate.
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului