Actualitate
Pentru a evita controalele, devoratorii de lemn din pădurile Cugirului şi-au modificat traseul!
După ce în cotidianul Unirea am scris un articol legat de exploatarea unor suprafeţe de pădure din munţii Cugirului (într-un mod legal sau mai puţin legal), am primit mai multe mesaje de la unii localnici, oameni de bine, care ne-au transmis că marii devoratori de copaci și-au schimbat strategia de transport a masei lemnoase.
Cei care rad pădurile în zona Râul Mare-Cugir, spre exemplu, au găsit o metodă ingenioasă, folosind o rută ocolitoare, astfel încât să fie cât mai feriți de ochii organelor de control, fie privind legalitatea transportului, fie depășirea gabaritului acestuia. Pentru a evita Cugirul și, implicit, drumul național de la Șibot spre Sebeș, transportatorii folosesc o altă cale: „urcă până în Canciu, un drum, este adevărat, mai anevoios, iar de aici coboară liniștiți pe Valea Sebeșului (Valea Mirajului), unde se ajunge mult mai simplu la tocătorul de lemne din Sebeș sau la locul de unde vine comanda”, ne-a declarat I.H., proprietarul unei cabane turistice aflate în zonă. În ceea ce privește exploatările de pe Râul Mic, binevoitorii ne-au condus la fața locului și ne-au arătat că și aici se taie la discreție pădurile de pin sau de fag, iar nimeni nu dă socoteală. Mașini încărcate cu bușteni pot fi văzute coborând din munți, iar de multe ori le vezi ascunse pe străzi lăturalnice ale Cugirului, așteptând să plece organele care fac verificări cu cântarul la Șibot sau din alte motive necunoscute nouă. Oamenii cred că disputata problemă privind dezastrul național legat de tăierile ilegale n-a fost decât un simplu foc de paie, iar programul „Radarul pădurilor” este pe departe de a rezolva situația. Fără teama de a greși, credem că hemoragia de lemn din cea mai bună calitate ține de interesele băieților deștepți, iar pădurile se împuținează pe zi ce trece. Pentru că așa cum se vede, nimeni nu veghează cu maximă responsabilitate la această problemă, care ține, la urma urmei, de securitatea națională.
Constantin Predescu
Actualitate
Cugirean condamnat la plata unei amenzi penale, după ce a ultragiat un polițist în sediul Poliției orașului Cugir
Un bărbat din Cugir a fost condamnat definitiv la plata unei amenzi penale în valoare de 7.500 de lei pentru infracțiunea de ultraj, victima fiind un polițist. Fapta a avut loc în 31 martie 2020, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată în 7 noiembrie 2024.
La data respectivă, polițistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv la sediul poliției, unde punea în executare o măsură educativă privativă de libertate dispusă împotriva unui minor, fiul vitreg al inculpatului, efectuând procedurile necesare în vederea transportării minorului la Centrul de Reeducare Buziaș. Tatăl minorului (C. V.), nemulțumit de faptul că i s-a solicitat să părăsească curtea instituției, „a amenințat victima cu acte de violenţă, spunându-i că o va urmări și o va prinde, că o va nenoroci și o va băga în spital, că o să-i distrugă familia şi că o va agresa fizic”.
„Inculpatul a afirmat și faptul că nu-l interesează consecințele, că a mai făcut pușcărie, însuși ofițerul în cauză cercetându-l în mai multe dosare penale finalizate cu soluții de condamnare la pedeapsa închisorii. Totodată, cuvintele de amenințare erau însoțite de ample gesticulări cu mâinile, inculpatul simulând că vine spre victimă și că o lovește.
Această realitate faptică este atestată de declaraţiile date de 3 martori oculari, persoane care au perceput în mod direct acţiunea de ameninţare săvârşită de inculpat, care se coroborează între ele, atât în faza urmăririi penale, precum şi în faza de judecată. Cei trei martori au confirmat de o manieră concordantă versiunea expusă de victimă. Timp de aprox. 2-3 minute inculpatul a repetat insistent aceleași amenințări, perioadă în care victima se afla la o distanță de 2-3 metri față de acesta”, se precizează în dosar.
Autorul nu a recunoscut în mod direct săvârșirea faptei, dar în timpul unui interviu luat înainte de testarea poligraf a recunoscut parțial faptele comise.
„Relevante sunt următoarele afirmații făcute de inculpat: (…) am ridicat tonul, am strigat şi i-am vorbit urât, la per tu, probabil l-am înjurat; era cât pe ce să îl lovesc, însă m-am abținut și doar i-am spus: e bine ce faci? Îţi arăt eu ţie! Dai în mine cu piciorul?; (…) lasă că te prind eu civil şi ne batem atunci!; (…) iar legat de familia sa i-am spus: e normal ce faci? Gândeşte-te bine, că şi tu ai copii, şi nu ştii unde poate să ajungă!”, a spus bărbatul din Cugir.
În final, magistrații au aplicat amenda penală care va trebui achitată de către bărbat. În caz contrar, numărul zilelor de amendă se vor transforma în zile de închisoare.
Actualitate
Tânăr de 23 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a încercat să voteze din nou, în localitatea Balomiru de Câmp
Duminică, 24 noiembrie 2024, în jurul orei 13.00, Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați de către un reprezentant al unei secții de vot din localitatea Balomiru de Câmp, cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat pentru a vota, cu toate că aceasta își exercitase dreptul de vot.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că un tânăr de 23 de ani, din Cugir, s-a prezentat pentru a vota, iar în urma verificărilor efectuate de membrii secției de votare a rezultat că acesta ar fi votat, în jurul orei 11.45, la o secției de votare din orașul Cugir.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot.
Actualitate
Bărbat de 37 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Ion Creangă
În dimineața zilei de duminică, 24 noiembrie 2024, polițiștii din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Ion Creangă din orașul Cugir, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Cugir.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
Pădureanu
27.06.2015 la 9:03
Cred că de pe la Sîpcea se taie .Adică din pădurile primăriei.Marele jaf în Cujer cam de acolo pleacă.Să fie sănătoși, să facă deșert, iar în loc de pădure să răsară dune de nisip, ca să putem să ne întindem și să facem plaje la soare.
Eu
28.06.2015 la 2:47
De ce ar cobora masinile cu lemn pe Valea Sebesului in conditiile in care controalele sunt mult mai mari pe ruta Sugag-Sebes decat pe Raul Mare. Pierzi vremea cu articole aiurea!!!