Ştiri din zonă
Părintele Augustin Burtă, preot al parohiei Șibot timp de 37 de ani, a trecut la Domnul
Părintele Augustin Burtă, preot al parohiei Șibot timp de 37 de ani, a trecut la Domnul în seara zilei de 5 octombrie 2024. Slujba înmormântării va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, marți, 8 octombrie, de la ora 12.00, la biserica parohiei Șibot.
Părintele Augustin Burtă s-a născut la data de 10 noiembrie 1945, în localitatea Cut, județul Alba, din părinții Augustin și Anica. A petrecut copilăria în satul natal, alături de sora sa, Silvia, efectuând apoi studiile liceale în orașul Brașov. Motivat de dorința slujirii Domnului, a urmat cursurile Institutului Teologic din Sibiu, devenind licențiat în anul 1974. Doi ani mai târziu, s-a căsătorit cu Viorica Săcașiu din Răhău, Dumnezeu binecuvântând căsnicia lor cu o fiică, Simona.
Tânărul teolog a fost hirotonit întru preot în luna februarie 1977, de către Episcopul Emilian Birdaș, pe seama parohiei Șibot. În primii ani de slujire, a demarat un amplu șantier de reparații capitale care vizau locașul de cult degradat de inundații și intemperii. De asemenea, preotul Augustin a construit o casă parohială impunătoare și a amenajat fosta școală confesională în capelă mortuară.
Toate aceste lucrări au fost binecuvântate în data de 22 octombrie 2006, prilej cu care părintele a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, în semn de prețuire și apreciere pentru munca depusă. În anul 2011, sub conducerea părintelui, a fost ridicată o clopotniță impunătoare la intrarea în cimitirul parohial. În același an, părintele Augustin a devenit cetățean de onoare al comunei Șibot.
Pe lângă activitatea administrativă rodnică pe care a desfășurat-o, preotul Augustin Burtă a reușit să construiască în jurul său o comunitate frumoasă. A fost mereu în slujba bunilor săi credincioși, aplecându-se la necazul și durerea fiecăruia cu iubire părintească. S-a pensionat începând cu data de 1 februarie 2014, fiind îmbisericit la altarul unde a slujit 37 de ani.
Preotul Augustin Burtă a trecut în veșnicie în seara zilei de sâmbătă, 5 octombrie, trupul neînsuflețit fiind depus în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Șibot. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Augustin va fi oficiată marți, 8 octombrie, începând cu ora 12.00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un sobor de clerici.
Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Ştiri din zonă
123 de ani de la nașterea academicianului „David Prodan”, sărbătoriți la Săliștea
Joi, 13 martie 2025, elevii Scolii Gimnaziale „David Prodan” din Săliștea, foști elevi, cadre didactice și reprezentanții Primăriei Comunei Săliștea, domnul primar Gherman Ioan și domnul viceprimar Linuț Gheorghe, au sărbătorit 123 de ani de la nașterea academicianului David Prodan.
Cu aceasta ocazie s-au depus coroane de flori, s-au intonat cântece patriotice și s-au rememorat date importante din viața și opera marelui istoric. Noi, cei din Săliștea și cei care profesăm la Școala Gimnazială „David Prodan” suntem mândri să fim urmașii marelui academician.
Director,
Prof. Suciu Ionela Gabriela
Ştiri din zonă
Castelului Corvinilor nu va putea fi vizitat în perioada 18–24 martie 2025. Vezi motivul
Începând de marţi, 18 martie și până luni, 24 martie 2025, inclusiv, Castelul Corvinilor nu va putea fi vizitat. În perioada amintită se vor efectua lucrări de înlocuire a structurii din lemn a podului de acces.
Vor fi înlocuite toate elementele din lemn ale podului, motiv pentru care lucrările nu se pot derula în condiţii de maximă siguranţă şi pentru fluxul de vizitatori.
Pentru refacerea podului de acces se va lucra în schimburi prelungite, inclusiv seara/noaptea, astfel încât activitatea turistică la Castelul Corvinilor să se poată relua în data de 25 martie (2025).
Lucrarea se încadrează în cea de-a doua etapă de restaurare şi conservare a Castelului Corvinilor. Este vorba despre un proiect cu finanţare PNRR în valoare de aproximativ 6,6 milioane de euro, care vizează 27 de obiective de intervenţie din cadrul edificiului ce nu au putut fi cuprinse în primul proiect de acest fel (în valoare de 5 milioane de euro, derulat în perioada 2019 – 2023 prin Programul Operaţional Regional).
Ştiri din zonă
2.400 de țigarete de contrabandă, confiscate de polițiștii din Geoagiu
Duminică, 9 martie 2025, în jurul orei 11:20, polițiștii au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe DJ 705, din direcția de mers Geoagiu-Gelmar.
Conducătorul autoturismului, un bărbat de 44 de ani, din Geoagiu, deținea pe bancheta din spate a autoturismului 2.400 de țigarete ce nu aveau aplicat timbru fiscal.
Cel în cauză a fost sancționat contravențional amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată, pentru continuarea verificărilor.
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 8 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 11 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 6 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 11 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 4 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu