Actualitate
Monografia atletismului din judeţul Alba, prezentată la Cugir
Şcoala Gimnazială “Iosif Pervain” Cugir a fost gazda unui interesant eveniment, prilejuit de prezentarea lucrării “Monografia atletismului din judeţul Alba”‘, avându-l ca autor pe profesorul Gheorghe Hăprian.
Demersul a avut ca scop susţinerea de către profesorul Hăprian a examenului pentru obţinerea gradului didactic I, lucrarea sa prezentată în faţa comisiei şi a unor invitaţi din mediul didactic şi nu numai, dovedindu-se extrem de interesantă şi bine apreciată de către participanţi.
Autorul, care este şi antrenor la secţia atletism a CSO Cugir, şi-a motivat abordarea tematicii lucrării pornind de la faptul că statistica sportivă regăsită în diferite arhive este destul de săracă în ceea ce priveşte fenomenul atletic în judeţ, o serie de performeri şi performanţe fiind omise din lista de onoare. “De aceea am dorit să fac o monografie a atletismului din judeţul Alba, de la reorganizarea administrativ-teritorială din 1968 şi până în prezent şi să reliefez implicaţiile pe care unii profesori şi antrenori precum: Virgil Todeasă, Vasile Lupu, Ilie Cioca, Gavriel Avram, Emil Stănilă, Mariana Bucerzan ş.a, le-au avut în dezvoltarea atletismului judeţean prin descoperirea, pregătirea şi modelarea a zeci de talente. Totodată, am încercat o ordonare şi scoatere în evidenţă a celor mai valoroase performanţe şi pe prestigioşii realizatori ai acestora”, susţine profesorul Hăprian, în lucrarea sa.
După ce face o scurtă istorie a atletismului mondial, autorul vorbeşte despre atletismul românesc şi performanţele sale de-a lungul timpului, după care atrage atenţia prin “Cartea de aur” a atletismului judeţean, fiind prezentate numele unor valoroşi campioni precum: Gheorghe Popescu – Cugir; Ilie Cioca – Săsciori; Ana Pădurean – Blaj; Mihaela Dogăroiu – Alba Iulia; Norica Câmpean – Mihalţ; Ana Rodean – Alba Iulia; Andreea Barna – Blaj; Mircea Bota şi Mircea Ştefănuţ – Cugir; regretatul Emil Stănilă – Săliştea; Ana Maria Groza – Alba Iulia. Prin modul de prezentare, prin informaţiile despre performanţe şi performeri, descrise cu obiectivitate de profesorul Hăprian (fost la rândul său, un valoros atlet al Cugirului), putem susţine fără teamă de a greşi că lucrarea metodico-ştiinţifică “Monografia atletismului din judeţul Alba”, prezentată de către acesta, poate fi structurată şi publicată într-o carte, care cu siguranţă s-ar bucura de un mare succes.
La evenimentul de prezentare a lucrării au luat parte: prof. univ. dr. Gheorghe Monea – Univ. “Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca, conf. dr. Cosmin Prodea – Univ. “Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, Ştefan Bardi – inspector ISJ Alba, Adrian Păştină – director Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, Adrian Mihai – directorul CSO Cugir, directorul Şcolii “Iosif Pervain”, prof. Rodica Mihai, cadre didactice, antrenori etc.
C. P.
Actualitate
Cugirean condamnat la plata unei amenzi penale, după ce a ultragiat un polițist în sediul Poliției orașului Cugir
Un bărbat din Cugir a fost condamnat definitiv la plata unei amenzi penale în valoare de 7.500 de lei pentru infracțiunea de ultraj, victima fiind un polițist. Fapta a avut loc în 31 martie 2020, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată în 7 noiembrie 2024.
La data respectivă, polițistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv la sediul poliției, unde punea în executare o măsură educativă privativă de libertate dispusă împotriva unui minor, fiul vitreg al inculpatului, efectuând procedurile necesare în vederea transportării minorului la Centrul de Reeducare Buziaș. Tatăl minorului (C. V.), nemulțumit de faptul că i s-a solicitat să părăsească curtea instituției, „a amenințat victima cu acte de violenţă, spunându-i că o va urmări și o va prinde, că o va nenoroci și o va băga în spital, că o să-i distrugă familia şi că o va agresa fizic”.
„Inculpatul a afirmat și faptul că nu-l interesează consecințele, că a mai făcut pușcărie, însuși ofițerul în cauză cercetându-l în mai multe dosare penale finalizate cu soluții de condamnare la pedeapsa închisorii. Totodată, cuvintele de amenințare erau însoțite de ample gesticulări cu mâinile, inculpatul simulând că vine spre victimă și că o lovește.
Această realitate faptică este atestată de declaraţiile date de 3 martori oculari, persoane care au perceput în mod direct acţiunea de ameninţare săvârşită de inculpat, care se coroborează între ele, atât în faza urmăririi penale, precum şi în faza de judecată. Cei trei martori au confirmat de o manieră concordantă versiunea expusă de victimă. Timp de aprox. 2-3 minute inculpatul a repetat insistent aceleași amenințări, perioadă în care victima se afla la o distanță de 2-3 metri față de acesta”, se precizează în dosar.
Autorul nu a recunoscut în mod direct săvârșirea faptei, dar în timpul unui interviu luat înainte de testarea poligraf a recunoscut parțial faptele comise.
„Relevante sunt următoarele afirmații făcute de inculpat: (…) am ridicat tonul, am strigat şi i-am vorbit urât, la per tu, probabil l-am înjurat; era cât pe ce să îl lovesc, însă m-am abținut și doar i-am spus: e bine ce faci? Îţi arăt eu ţie! Dai în mine cu piciorul?; (…) lasă că te prind eu civil şi ne batem atunci!; (…) iar legat de familia sa i-am spus: e normal ce faci? Gândeşte-te bine, că şi tu ai copii, şi nu ştii unde poate să ajungă!”, a spus bărbatul din Cugir.
În final, magistrații au aplicat amenda penală care va trebui achitată de către bărbat. În caz contrar, numărul zilelor de amendă se vor transforma în zile de închisoare.
Actualitate
Tânăr de 23 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a încercat să voteze din nou, în localitatea Balomiru de Câmp
Duminică, 24 noiembrie 2024, în jurul orei 13.00, Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați de către un reprezentant al unei secții de vot din localitatea Balomiru de Câmp, cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat pentru a vota, cu toate că aceasta își exercitase dreptul de vot.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că un tânăr de 23 de ani, din Cugir, s-a prezentat pentru a vota, iar în urma verificărilor efectuate de membrii secției de votare a rezultat că acesta ar fi votat, în jurul orei 11.45, la o secției de votare din orașul Cugir.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot.
Actualitate
Bărbat de 37 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Ion Creangă
În dimineața zilei de duminică, 24 noiembrie 2024, polițiștii din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Ion Creangă din orașul Cugir, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Cugir.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
Eduard Cojocaru
15.12.2013 la 21:17
Bravo Ghica,
unul dintre cele 3 „motorete” ale atletismului din Cugir, ma bucur ca am fost alaturi de competitiile la care a participat, si tare bucuros cand se clasa pe podium.
Felicitari si succes in continuare.
florin cojocaru
17.12.2013 la 19:52
asa e eddy, insa a uitat sa o mentioneze si pe Cojocaru Elena, antrenoare de atletism in Cugir acum profesoara n gimnaziju, profesoara care l-a ajutat pe Ghica
Haprian Gheorghe
17.12.2013 la 22:33
Mulţumesc, mulţumesc băieţi,
Florine ai perfectă dreptate,îmi asum omiterea,este adevărat,Cojocaru Elena a fost antrenoare de atletism în cadrul A.S.M. Cugir.Această monografie este doar începutul şi ca orice început are şi stângăciile lui,DAR atât timp cât va exista ATLETISM în Cugir şi în judeţ lucrarea aceasta va continua cu toate corecturile de rigoare şi adăugările necesare.
Ştiu că au fost uitaţi şi unii atleţi sau pur şi simplu nu am aflat de ei.Fac apel pe această cale la toţi cei care pot veni cu informaţii despre atletismul cugirean si judeţean, să mă contacteze sau să lase un comentariu.
Alexandru P
19.12.2013 la 20:28
De cel care a inițiat și âncepe Atletismul la Cugir
Ciuci .Ioan nu aminteşte nimeni.Când domnl Lupu âncă nici nu era âncă ân Cugir
Haprian Gheorghe
23.12.2013 la 18:06
D-le Alexandru P dacă veţi citi întreaga lucrare, veţi observa că Ciuci Aurel se află în capul listei antrenorilor din CUGIR, cu toată contribuţia sa la dezvoltarea atletismului cugirean.