Învăţământ - Cultură
Marți 16 aprilie va începe sesiunea de simulare a examenului de bacalaureat. În Cugir 178 de elevi s-au înscris la testare
În perioada 16-23 aprilie va avea loc simularea examenului de bacalaureat organizat la nivelul celor două colegii cugirene: Colegiul Național ,,David Prodan” cu 97 elevi și Cplegiul Tehnic ,,Id Lazarescu” cu 81 de elevi.
Examenele trebuiau să se desfășoare în perioada 1-5 aprilie însă desfășurarea manifestărilor din cadrul săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, au făcut că aceste simulări să fie reprogramate. Simulările organizate la probele scrise vor respecta precizările Ministerului Educației Naționale: subiectele vor fi diferențiate pe filieră și profil, elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcție de disciplină și de tipul de subiect primit, și vor fi supravegeati cu camere video.
Astfel, elevii din clasele a XII-a se vor familiariza cu atmosfera și procedura de desfășurare a bacalaureatului real, care se apropie pe zi ce trece. Evaluarea lucrărilor se realizează în fiecare unitate de învățământ de către două cadre didactice (profesorul de la clasă și un alt cadru didactic de profil) urmând ca lucrările să fie analizate și discutate cu elevii de către fiecare profesor.
Decizia de trecere a notelor de la simulare în catalog va fi în responsabilitatea fiecărui cadru didactic. „Nouă, ca unitate școlară ne revine misiunea ca în funcție de rezultatele obținute la simulare, să realizăm un plan reparatoriu astfel încât rezultatele de la bacalaureat să fie cât mai bune”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic I.D. Lazarescu, ing. Alexandru Micaciu. Potrivit directorului, sesiunea de simulare va începe marți 16 aprilie cu examenul la limba și literatura română. Examenul de simulare la matematică va avea loc joi 18 aprilie, iar examenul pentru proba la alegere marți, 23 aprilie.

Învăţământ - Cultură
Ana Teodora Cârjean, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei de „Cultură și Spiritualitate Românească”
Școala Gimnazială „Singidava” Cugir se mândrește cu o nouă performanță remarcabilă. Ana Teodora Cârjean, elevă în clasa a VI-a, a obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de „Cultură și Spiritualitate Românească” și va reprezenta județul Alba la etapa națională care se va desfășura în perioada 21 – 25 mai 2025 la Putna (județul Suceava).
Cu ambiție, determinare și nenumărate ore de studiu, Ana a demonstrat că pasiunea și perseverența deschid porți spre succes. Nu a fost un drum ușor, dar fiecare obstacol a fost transformat într-o lecție, fiecare provocare – într-o oportunitate de a deveni mai bună.
Sub îndrumarea atentă a profesoarelor Văsuți Nicoleta și Pascal Daniela, a reușit să atingă performanțe deosebite, devenind un exemplu de curaj și dedicare pentru toți colegii săi. Această calificare nu este doar un rezultat, ci o poveste de muncă și visuri împlinite, o dovadă că talentul, când este hrănit cu efort și susținere, poate străluci la cel mai înalt nivel.
D-na prof. Văsuți Nicoleta a declarat: „Această olimpiadă este moștenirea pe care o purtăm și pe care suntem datori să o păstrăm vie. În fiecare vers, în fiecare legendă, în fiecare rugăciune se ascunde sufletul neamului nostru. Această competiție nu este doar un test de cunoștințe, ci o călătorie spirituală, în care tinerii învață să privească cultura românească printr-o lentilă sensibilă și profundă, descoperind legătura dintre cuvânt și suflet. Bucurie, mândrie și emoție, sunt sentimentele care ne cuprind astăzi, când celebrăm această reușită extraordinară”.
La rândul său, conducerea unității școlare a conchis: „Ana Cârjean, îți dorim mult succes la etapa națională. Indiferent de rezultat, ești deja un câștigător – ai arătat că dorințele devin realitate atunci când crezi în ele și muncești pentru ele”.
Constantin PREDESCU
Învăţământ - Cultură
Două eleve de la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir, calificare în etapa națională a Concursului „Educație pentru sănătate”
Elevii Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” din Cugir, coordonați de profesoara Mihaela Stoica, au participat la Concursul Național „Educație pentru sănătate“, sâmbătă 29 martie 2025.
„Sămbătă, 29.03.2025, elevii Școlii Gimnaziale “Iosif Pervain ”, Cugir au participat la Concursul Național “Educație pentru sănătate “, unde au obținut rezultate deosebite.
– Urițescu Clara Sabina – clasa a VIII a – locul I, participare la faza națională, al doilea an consecutiv
– Grozavescu Anamaria și Buzatu Antonia -clasa a VIII-a – locul II
– Diță Ariana Alexandra – clasa a VII -a – locul I – participare la faza națională, -Giurgiu Sabina Anamaria – clasa a VII -a – locul II
– Tirpe Andreea Florina – clasa a VI -a – locul II
– Cozmoiu Denisa Elena – clasa a VI -a – locul III
Felicitări tuturor pentru munca depusă și pentru dorința de a promova în rândul elevilor a unui stil de viață sănătos. Succes la faza națională!”, a transmis Mihaela Stoica pe rețelele de socializare.
Învăţământ - Cultură
Școala Gimnazială „Singidava” Cugir – două calificări la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică
Sâmbătă, 29 martie 2025, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Creativitate Științifică, competiție educațională destinată elevilor care doresc să își pună în valoare imaginația și abilitățile în domeniul științei.
Două echipe de elevi ai Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, coordonate de către dna profesor Predescu Stela au reușit să se claseze pe primul loc și vor reprezenta județul Alba la etapa națională care se va desfășura în perioada 21 – 25 mai la Suceava.
Premiul I – categoria Juniori, secțiunea Științe aplicate a fost obținut de elevele: Drăgan Maria Emilia și Țîrlea Maria Ioana (clasa a VIII-a). Și tot Premiul I – categoria Juniori, secțiunea Științe fundamentale a revenit elevilor: Lațiu Sara și Niculaș Vladimir (clasa a VI-a).
„Spre deosebire de alte olimpiade, această competiție pune accentul nu doar pe cunoștințele teoretice, ci și pe creativitatea, inovația și aplicabilitatea soluțiilor propuse de elevi pentru probleme științifice. Scopul este acela de a stimula gândirea critică, originalitatea și spiritul de cercetare. Prin proiectele de cercetare realizate, elevii au dat dovadă de multă creativitate și rigurozitate în cercetare, demonstrând că educația științifică poate fi accesibilă și interesantă pentru tineri atunci când este susținută de pasiune, dar și de dorința de a explora și de a inova”, a declarat d-na. profesor Predescu Stela, coordonatorul elevilor.
Îi felicităm și noi și le dorim tuturor mult succes la etapa națională!
Constantin PREDESCU
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 8 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 11 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 6 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 11 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 4 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu