Rămâi conectat

Administraţie

Lucrările de modernizare a infrastructurii stradale din Cugir, monitorizate în teren de către reprezentanții admistrației locale

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lucrările de modernizare a infrastructurii stradale din orașul Cugir sunt monitorizate în mod continuu de către reprezentanții admistrației locale.

La nivelul orașului Cugir, un număr de 11 străzi sunt în lucru, iar alte 32 urmează să intre în proces de modernizare , ca urmare a implementării a trei proiecte europene. Chiar dacă este vorba de investiții diferite, acestea sunt interdependente ca urmare a necesității asigurării traficului în localitate, ceea ce determină primăria să monitorizeze minuțios fiecare lucrare.

Zilele acestea, primarul Adrian Teban s-a deplasat în teren pentru a discuta cu constructorii, dar și cu cetățenii despre stadiul lucrărilor, problemele întâmpinate și soluțiile tehnice.

„Suntem nevoiți să fim foarte atenți și să monitorizăm serios fiecare investiție în parte, pentru a preîntâmpina orice fel de probleme”, a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir.

În atenția edilului s-a aflat strada Simion Bărnuțiu, unde a fost introdusă canalizarea pluvială în procent de 80% și se lucrează în prezent la canalizația tehnică. Această stradă este modernizată în baza proiectului „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Iosif Pervain”, care prevede lucrări viitoare pe alte 9 străzi (Ștefan Octavian Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, George Enescu, Mihai Eminescu, Scăunel, Bradului).

„Au mai fost evaluate lucrările pe străzile cuprinse în rețeaua de transport public de călători, care, potrivit primarului „în momentul de față au fost fie încetinite, fie oprite pentru a fi introduse în subteran rețelele de iluminat public și casnic. Așadar, oamenii trebuie să știe că ritmul în care se lucrează depinde de modernizarea iluminatului, iar în anumite locuri, cum ar fi strada Principală din Vinerea, se fac modificări la rețelele de gaz. Modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete vor continua după finalizarea acestei etape” a mai precizat primarul Cugirului.

Reamintim că rețeaua de transport public de călători este compusă din 13 străzi (10 aflate în lucru), modernizate prin proiectul Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

„Cu siguranță este o perioadă complicată pentru că avem un oraș spart, cu o circulație greoaie, cu mult disconfort pentru locuitorii zonelor vizate de lucrări. De aceea facem apel la răbdarea oamenilor, îi asigurăm de toată deschiderea administrației locale și îi încurajăm să ne comunice ceea ce îi nemulțumește, astfel încât să reducem, atât cât se poate, disconfortul.” a mai declarat primarul Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Ilie de la Primărie

    16.07.2022 la 9:25

    Cine ne plătește intervențiile în service pentru autoturismele proprietate personală?
    Nu toți avem Mercedes de la Primărie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

Primarul Adrian Teban a semnat contractul de finanțare pentru Parcul Fotovoltaic al orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a fost prezent astăzi la sediul Ministerului Energiei, unde a semnat contractul de finantare pentru parc fotovoltaic al orasului Cugir de 1 MW, asigurând prin acest demers, independenta energetica a orasului Cugir.

Potrivit edilului, dupa instalarea parcului consumurile energetice ale institutiilor publice din subordinea Consiliului local Cugir: scoli, spital, primarie, Centrul Cultural Cugir „Valentin Uritescu” si Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir.

„Vor fi acoperite prin acest proiect inclusiv consumurile cu iluminatul public si mobilitate: biciclete electrice si statii de incarcare. Termenul de implementare este 31.12.2026”, a mai precizat primarul Cugirului.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Bugetul local al orașului Cugir pentru anul 2025 a fost aprobat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 27 martie 2025, Consiliul Local Cugir a aprobat în unanimitate bugetul orașului, stabilind priorități clare pentru dezvoltarea comunității! Dezbaterea publică pe marginea acestui buget a avut loc pe 25 martie, oferind transparență și implicare activă din partea cetățenilor.

Bugetul total pentru 2025 se ridică la 102.166.480 lei, din care 40% (40.572.000 lei) reprezintă venituri proprii, provenite din impozite, taxe locale și alte surse.

Veniturile sunt distribuite astfel:
– 56.093.650 lei – cheltuieli pentru funcționarea orașului (servicii publice, educație, sănătate, asistență socială);
– 46.072.830 lei – investiții pentru dezvoltare (modernizarea infrastructurii, reabilitarea clădirilor publice, proiecte de mediu);

Surse importante de finanțare:
– Fonduri europene & programe guvernamentale – 45 % un pilon esențial pentru creșterea orașului! Prin PNRR, PNI Anghel Saligny și alte programe europene, Cugir va continua să se dezvolte;
– Sumele defalcate din TVA – 13% din buget susțin servicii esențiale;
– Subvenții pentru servicii sociale – 2% din buget merg către sprijinirea comunității;
– Cheltuielile totale ale bugetului sunt de 103.841.480 lei, cu un deficit de 1.775.000 lei, acoperit din excedentul anilor anteriori;

Potrivit primarului Adrian Teban: „În acest an, investim în sănătate, educație, servicii sociale și modernizarea clădirilor publice. Cu sprijinul fondurilor europene și guvernamentale, vom finaliza proiectele aflate în derulare și vom continua dezvoltarea orașului. Cugirul crește, iar noi suntem aici să asigurăm un viitor mai bun pentru toți locuitorii!”

Ce urmează?
– Finalizarea proiectelor începute;
– Noi investiții pentru un oraș mai modern;
– Transparență și implicare comunitară;

În continuare vă prezentăm lista celor 31 de obiective finanţate din venituri proprii, fonduri europene sau fonduri rambursabile:
– Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir;
– Modernizare rețea stradală transport public: Str. Principală Vinerea, Victoriei, Stadionului, I.B. Deleanu, M. Viteazu, 1 Decembrie 1918, Rozelor, I. Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia tronson 2, Nicolae Bălcescu, Griviței, Râul Mic;
– Achiziția de autobuze hibrid;
– Achiziția de bicilete;
– Sistem de management al traficului și e-ticketing;


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

„MUTAT LA ȚARĂ FEST”, eveniment cultural organizat în Poiana cu Goruni din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat în ședință extraordinară, încheierea unui parteneriat între UAT oraş Cugir, Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir şi „S.C. Mutat la țară fest” – S.R.L. Hunedoara, în vederea realizării în comun a evenimentului cultural de interes public local în intervalul 11-13 iulie 2025 în Poiana cu Goruni Vinerea-Cugir.

Demersul se dorește organizarea unui eveniment dedicat promovării vieții în mediul rural și a unui trai mai aproape de natură, inițiativă sprijinită de toate părțile implicate în parteneriat.

Printre metodele de colaborare pentru punerea în practică a prezentului parteneriat vor avea loc: întâlniri de lucru ale reprezentanţilor partenerilor şi ale cooordonatorilor de activitate desemnaţi; schimb de informaţii pentru armonizarea efortului de organizare a acţiunilor comune; colaborare, dialoguri, studii şi calcule în vederea organizării în condiţii optime de eficienţă şi costuri.

Potrivit contractului încheiat, părțile se obligă să pună la dispoziția partenerului-organizator a terenului necesar desfăşurării evenimentului şi a unei zone de campare în Poiana cu Goruni și asigurarea utilităţilor necesare desfăşurării evenimentului, respectiv: energie electrică, apă potabilă curentă, toalete, ridicarea gunoiului menajer; asigurarea promovării evenimentului prin intermediul presei scrise, a radioului şi prin intermediul mediului online.

Promovarea evenimentului va fi realizată de Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir , care va promova valorilor locale, prin identificarea meşteşugarilor, artizanilor, artiştilor şi producătorilor locali şi punerea la dispoziţia reprezentanului S.C. MUTAT LA ŢARĂ S.R.L. a datelor de contact ale acestora; distribuirea de materiale promoţionale: afişe, flayere, postări pe reţele de socializare şi în spaţii publicitare), relaţionarea cu mass-media şi publicul participant.

Menţionăm faptul că organizarea evenimentului nu va implica nicio cheltuială direct de la bugetul Oraşului Cugir, iar cheltuielile legate de asigurarea utilităţilor necesare organizării evenimentului şi pentru refacerea zonei vor fi recuperate de la partenerul-organizator, care va achita oraşului Cugir 5% din cuantumul total al tarifului de intrare la eveniment încasat.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir