Rămâi conectat

Actualitate

Locuri de muncă în Cugir şi în judeţul Alba prin AJOFM Alba, la data de 26 noiembrie 2014

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lista locurilor de muncă vacante  la data de 26 noiembrie 2014 oferite de firmele din Cugir şi din judeţul Alba a fost publicată de AJOFM Alba. Sunt peste 300 de posturi libere, cele mai multe locuri de muncă disponibile fiind în Alba Iulia şi Sebeş.

AJOFM Alba locuri de muncaÎn Alba Iulia fac angajări SC Sews-R SRL, SC VCST Automotive Production Alba SRL , Patria Credit IFN SA, – SC New  Dimensione, SC Metropolis  Bets  SRL, SC Saggi Serv SRL, SC Vitas IFN SA, SC Tartamat Brothers SRL, SC Acomin SA Cluj Napoca,  SC Livio Dario SRL, SC Euro Construct Trading SRL, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia,SC CARD DESIGN SRL, SC Ipec SA, SC VCST Automotive Production Alba SRL, SC Profi Rom Food, SC Alcor COM  RO SRL, SC Telefonika SRL, SC Fia Consulting & Distribution SRL şi Întreprinderea individuală Mureş Maria.

În Blaj firmele care fac angajări în această perioadă sunt SC Valger SRL, SC Bet Cafe Arena SRL şi SC Kromberg & Schubert RO ME SRL, iar la Aiud posturi vacante sunt  la SC Mobilaiud SRL. În Cugir face angajări firma SC Sews Romania SRL.

La Sebeş locurile de muncă vacante sunt scoase de SC Silva Service SRL, SC Novo Impex Petreşti, SC Star Transmission Cugir  SRL, SC Star Assembly , SC Bet Cafe Arena SRL şi SC Rapel SA.

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258811470
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 80
Inginer maşini unelte – 3
Operator la maşini unelte cu comandă numerică – 6
Şef schimb – 1
Consilier financiar-bancar – 5
Cizmar – confectioner încălţăminte, după comandă – 5
Agent vânzări – 3
Croitor – confecţioner îmbrăcăminte, după comandă – 20
Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 20
Ofiţer bancar (credite, marketing, produse şi servicii bancare) – 1
Şofer autocamion – 2
Fierar betonist – 5
Dulgher – 5
Zidar–pietrar – 5
Instalator apă-canal – 5
Pavator – 5
Şofer autobuz – 2
Maşinist terasamente – 10
Inginer mecanic – 2
Mecanic auto – 3
Electrician auto – 3
Sudor – 3
Dispecer – 1
Arheolog – Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – 3
Lăcătuş mecanic – 2
Mecanic utilaj – 2
Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 1
Sudor – 1
Inginer chimist – 1
Inginer electromecanic – 1
Lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale – 1
Fasonator produse ceramice – 1
Ambalator manual – 1
Casier – 1
Vânzător – 1
Primitor–distribuitor materiale şi scule – 1
Lucrător comercial – 1
Şef serviciu comerţ cu ridicata – 1
Agent de vânzări – 2
Agent de vânzări – 1
Agent comercial – 1
Agent de vânzări – 3
Operator introducere, validare şi prelucrare date – 2
Patiser – 1

Punct de lucru Blaj – 0725225883
Inginer industrializarea lemnului – 1
Operator la maşini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului – 9
Casier – 1
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 8

Punct de lucru Aiud – 0725225882
Ambalator manual – 3

Punct de lucru Sebeş – 0725225885
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 2
Şofer autocamion – 2
Cusător articole marochinărie – 3
Muncitor necalificat în industria confecţiilor – SC NOVO IMPEX SRL PETREŞTI – 0258743883 – 2
Lăcătuş-montator – 65
Manipulant mărfuri – 10
Femeie de serviciu – 1
Sortator produse – 1
Frezor universal – 1
Şef birou – 1
Lăcătuş-montator – 10
Contabil – 1
Electrician de întreţinere şi reparaţii – 8
Lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale – 7
Strungar universal – 10
Casier – 1
Muncitor necalificat în industria confecţiilor – 6

Punct de lucru Cugir – 0725225881
Muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 20

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Duminică, 6 aprilie 2025, motocicliștii de la „Lupii Singidavei” pornesc o nouă campanie de ecologizare la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Lupii Singidavei” invită cetățenii orașului Cugir să participe la o nouă campanie de ecologizare. „Dacă iubești natura și să trăiești într-un mediu curat. Hai cu noi!”, sună mesajul acestora.

Campaniile de ecologizare realizate de Lupii Singidavei în orașul Cugir în parteneriat cu Primpria Orașului Cugir sunt deja o tradiție în orașul de la poalele Drăganei. Astfel de acțiuni sunt realizate în fiecare an, primăvara și toamna.

Sloganul după care se ghidează în primăvara 2025 această activitate civică este „Dacă iubești natura și să trăiși într-un mediu curat. Hai cu noi!”, îndemnând toți cetățenii orașului să participe la această activitate pentru binele lor și a comunității.

Acțiunea de zilele viitoare se va desfășura în 6 aprilie 2025, începând cu ora 10.30, iar pornirea se face din parcarea fabricii de sus.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ansamblul Folcloric „Câmpul Pâinii” din Vinerea duce mai departe cu succes un parcurs început cu peste șase decenii în urmă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În anul 1964 a luat naștere grupul folcloric alcătuit din fetele de la școala din localitatea Vinerea, sub conducerea domnișoarei profesoare de muzică, Eugenia Herlea. Păstrătoare a cântecelor și tradițiilor străvechi din zonă, ea a reușit să recupereze elementele portului popular bătrânesc, vechi de peste 100 de ani.

Din anul 1976, învățătorul Ioan Buda, a preluat instruirea formațiilor de dansuri mixte cu elevii și tinerii din sat și continuă pregătirea dansului „Călușerul”, joc tradițional străvechi și specific localității.

Până în anii ’90, grupul a participat la manifestările importante din țară, fiind prezent numai cu cântece și dansuri originare din vatra satului Vinerea. Prima invitație peste hotare datează din anul 1990, când grupul de călușeri a participat la o manifestare cultural-artistică la Grenoble (Franța), alături de orchestra condusă de maestrul Dumitru Fărcaș.

În anul 2006, grupul a primit numele de Ansamblul folcloric „Câmpul Pâinii”. Grupul folcloric a câștigat, în același an, concursul „Cultură pentru Cultură”.

În anul 2007, ansamblul folcloric precum și Căminul Cultural din Vinerea, locul unde ansamblul își desfășoară activitatea, au fost preluate de către Casa de Cultură Cugir pentru sprijinirea și promovarea lor viitoare. De asemenea, anul 2007 a fost marcat de participarea Ansamblului „Câmpul Pâinii” la „Festivalul Internațional de Folclor” din Brix (Franța), unde s-a remarcat prin frumusețea dansului și a portului popular. Ansamblul a fost invitat la Institutul Cultural Român în 2008 în cadrul proiectului „Ultimii Rapsozi”, unde s-au prezentat povești din lumea satului, cântece, dansuri cu strigături, „Călușelul” și de asemenea bucate tradiționale din Vinerea.

În vara anului 2009, membrii ansamblului au participat la două sărbători importante în sudul Franței, în munții Pirinei (Bethmale) și în Gemania la Wasserburg, unde au fost apreciați ca cei mai sinceri mesageri ai României.

Participările ansamblului la Festivalul Internațional de Folclor „Târg European” de la Rive de Gier (2013), și la cele două festivaluri de la Marcoux și Bethmale din Franța (2014), au adus un plus de valoare calităților interpretative ale grupului.

În anul 2014, grupul a fost invitat special al Ambasadei Franței la București, la concursul „Satul cultural al României”.

În perioada 25 iulie – 5 august 2019, Ansamblul „Câmpul Pâinii” din Vinerea a participat la Festivalul Internațional „Ballus” din Sardinia (Italia), unde a reprezentat cu succes România. Ansamblul folcloric, alături de taraful și soliștii Centrului Cultural Cugir, au avut deosebita onoare să performeze în turneul insulei Sardinia, împreună cu ansambluri din Mexic, Taiwan, Indonezia, Brazilia, Ecuador și Italia pe scenele din orașele Uta, Sistu, Eglesias, Cagliari și multe altele.

Dansurile pe care ansamblul le promovează sunt dansuri mixte, dansuri ritualice, dansuri feciorești, dansuri de fete, dansuri specifice zonei folclorice pe care o reprezintă. Acompaniamentul instrumental este realizat de către taraful Centrului Cultural Cugir, atât pentru dansurile ansamblului cât și pentru soliștii vocali care însoțesc grupul pentru completarea programului artistic.

În componența ansamblului a intrat și grupul vocal alcătuit din toți membrii ansamblului care prezintă cântece străvechi din vatra satului Vinerea, în mod tradițional și fără acompaniament.

Din anul 2021, conducerea coregrafică a ansamblului a fost preluată de către Alin Turlea, un dansator care a crescut în sânul ansamblului și care a performat la Cluj-Napoca, unde și-a completat studiile și în domeniul coregrafiei folclorice.

 

Sursa: Centrul Cultural „Valentin Uritescu”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Aproximativ 200 de cugireni au participat la cea de XV-a ediție a „Marșului pentru Viață”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 29 martie 2025, la Cugir a avut loc cea de XV-a ediție a „Marșului pentru Viață – fiecare om contează”.

Evenimentul și-a propus să transmită faptul că fiecare viață are valoare inestimabilă, iar sprijinul oferit femeilor însărcinate și copiiilor nenăscuți este esențial într-o societate responsabilă și cu principii creștine.

„Marșul pentru Viață” 2025 de la Cugir a presupus o întâlnire de suflet la Biserica din deal, unde în mijlocul celor prezenți s-a aflat părintele Nicolae Tănase. Preotul amintit a susținut de altfel și o conferință cu tema „Tinerii și preocupările tinereții”, în după amiaza zilei de vineri, 28 martie 2025.

Seria de evenimente „Marșul pentru Viață” reprezintă manifestări neconfesionale și apolitice care își proipun să transmită mesajul potrivit căruia „o lume în care fiecare femeie însărcinată și fiecare copil sunt bineveniți și sprijiniți”.

Mesajul se adresează întregii societăți, de aceea demersul este apolitic și neconfesional și nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir