Administraţie
La Cugir, asistenţii personali – “mamă” şi “tată” pentru persoanele cu handicap grav
Potrivit unui raport prezentat recent legislativului local din Cugir de către Serviciul Public de Asistenţă Socială, în perioada martie – septembrie 2014 s-au înregistrat un număr de 10 cereri de încadrare ca asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, iar în urma anchetelor sociale efectuate de inspectorul de specialitate din cadrul serviciului, s-au încheiat un număr de 10 contracte individuale de muncă, din care 6 începând cu luna martie 2014 şi 4 cu luna aprilie 2014.
După cum susţine în raport, şefa SPAS, jurista Viorica Ştirb Nedel, au fost încheiate contracte de muncă pe perioadă determinată pentru un număr de 9 asistenţi personali, iar pe perioadă nedeterminată un contract, conform valabilităţii certificatelor de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap care necesită protecţie specială.
Din numărul total de 10 asistenţi personali, 9 sunt angajaţi pentru minori cu handicap grav şi unul este angajat pentru adulţi cu handicap grav. Toţi asistenţii personali angajaţi sunt părinţi ai persoanei cu handicap grav. Un rol important în cadrul activităţii prezentate
l-au avut controalele periodice privind activitatea asistenţilor personali care se efectuează semestrial, din proprie iniţiativă a persoanei responsabile sau la solicitarea expresă a şefului de serviciu. În acest sens, inspectorul de specialitate din cadrul SPAS a verificat periodic activitatea asistenţilor personali aflaţi în evidenţa serviciului la data de 1.09.2014, întocmindu-se în acest sens raportul de control privind activitatea asistenţilor personali.
În urma verificărilor efectuate la domiciliul persoanelor cu handicap grav s-a constatat că asistenţii personali şi-au îndeplinit în general obligaţiile prevăzute în contractul individual de muncă, asigurând pentru persoanele cu handicap grav servicii de îngrijire medico-socială, după cum urmează: lservicii de bază: ajutor pentru igiena corporală, îmbrăcare şi dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire şi hidratare, transfer şi mobilizare, deplasare în interior, comunicare; lservicii de suport: ajutor pentru prepararea hranei sau livrarea acesteia, efectuarea de cumpărături, activităţi de menaj, însoţirea în mijloacele de transport, facilitarea deplasării în exterior în vederea îndeplinirii planului de recuperare elaborat de comisiile de expertiză medicală, companie, activităţi de administrare şi gestionare, activităţi de petrecere a timpului liber.
Potrivit raportului întocmit de şefa serviciului, nu s-au înregistrat abateri disciplinare ale asistenţilor personali care să impună luarea unor măsuri de sancţionare disciplinară conform Codului Muncii.
La data de 01.09.2014, în evidenţele SPAS exista un număr de 89 de indemnizaţii pentru persoane cu handicap.
“Pentru realizarea unei activităţi de protecţie socială reală, cu caracter permanent şi de calitate, Serviciul Public de Asistenţă Socială a colaborat cu factori implicaţi în asigurarea îndeplinirii acesteia”, se precizează în raportul prezentat de şefa SPAS.
Constantin PREDESCU
Administraţie
Primarul Cugirului, Adrian Teban, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor
Recent, primarul orașului Cugir, Adrian Teban a participat la Brussels, la cea de-a 163 sesiune plenară în care, Comitetul European al Regiunilor (CoR) a celebrat 30 de ani de la înființarea sa în folosul orașelor și regiunilor din Europa .
„În cadrul ședinței grupului EPP i-am felicitat pe prim- vicepreședintele COR, Apostolos Tsitsikostas și pe președintele grupului EPP la CoR, Olgierd Geblewicz, pentru leadershipul grupului nostru, pentru un mandat de succes în care Comitetului Regiunilor a crescut atât la nivel european, dar și în cadrul partidului EPP, unde colegul nostru, vicepreședintele EPP Siegfried Mureșan a fost întotdeauna un susținător important”, a spus primarul Cugirului .
În legătură cu întrebarea unui cetățean din localitate, dacă este ceva de castigat din participarea la CoR, edilul de la poalele Drăganei a spus: „Dacă avem o politică de coeziune bine croită, care să raspundă nevoilor de azi a orașelor va fi în avantajul tuturor localităților, inclusiv pentru Cugir”.
Administraţie
Au început lucrările de modernizare a străzii Făgețel din Cindeni și se amenajează noi locuri de parcare pe strada Gheorghe Asachi
Conducerea Primăriei Cugir verifică regulat modul în care se execută lucrările edilitare din oraș, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.
Primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat în teren, pe strada Făgețel din Cindeni, care face legătura între strada Cloșca și Dorului și pe strada Gheorghe Asachi unde se înființează noi locuri de parcare.
Pe strada Făgețel se vor realiza:
– canalizația tehnică,
– canalizarea pluvială,
– modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.
– intrările în curți
Ținem să precizăm faptul că această strada nu a fost prinsă în proiecte europene ci se realizează din bugetul local. De asemenea, vom mai face astfel de investiții in continuare pe străzile care încă nu au fost modernizate.
Pe strada Gh. Asachi se înființează 13 noi locuri de parcare și se modernizează intrările în blocuri, în baza proiectului cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi.
Administraţie
Finanțare de 1.500.000 de lei obținută de Spitalul Orășenesc Cugir printr-un proiect de „Guvernanță digitală eHealth”
Spitalul Orășenesc Cugir a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir”, în valoare de aproape 1.500.000 lei.
Prin realizarea proiectului se preconizează schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:
– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală;
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale;
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne;
– Automatizarea proceselor interne care sunt consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală;
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale;
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.
Managerul spitalului, Florin Arion, se declară mulțumit de continuarea eforturilor pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii de înaltă calitate.
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului