Actualitate
Investiţie costisitoare, lucru prost făcut pe drumul forestier Râul Mic – Bucuru
Când în urmă cu mai bine de un an scriam, în cotidianul Unirea, despre drumul forestier Râul Mic – Bucuru ca despre o adevărată “Transalpină” a Cugirului, n-am realizat atunci că mă grăbeam făcând această comparaţie, fapt pentru care îmi cer scuze faţă de cititori.
În urma vizitei făcute pe amintita arteră încă neterminată, care traversează o bună suprafaţă de pădure aparţinând domeniului public al oraşului Cugir şi administrată de Ocolul Silvic “Sâpcea”, eram aproape convins la timpul respectiv că investiţia de 1.500.000 de euro, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, îşi va atinge cu adevărat scopul. Din păcate, după finalizarea lucrărilor, aveam să realizez că situaţia acestui drum care se întinde pe 5,2 km este cu totul alta şi că se înscrie, ca şi în cazul altor investiţii, în deviza “Cugirul lucrului prost făcut”.
La invitaţia unor localnici care obişnuiesc să facă turism în zonă, am putut să constat că există serioase probleme legate de respectarea unor norme care ţin de dimensiuni ale drumului, de calitatea lucrărilor şi de felul în care este asigurată siguranţa circulaţiei rutiere. Din discuţiile purtate cu cei care circulă cu mijloace auto rezultă faptul că drumul nu are lăţimea corespunzătoare şi că pe multe porţiuni ale acestuia este foarte greu ca două automobile să poată trece unul pe lângă celălalt, chiar dacă, aşa cum se observă, pădurea a fost tăiată pe o suprafaţă atât de mare încât se putea construi o autostradă. O altă problemă pe care o reclamă mai mulţi localnici ţine de siguranţa drumului, având în vedere că lipsesc aproape în totalitate parapeţii rutieri de protecţie, iar din pereţii de stâncă, în care s-au făcut excavaţii pentru realizarea construcţiei, cad bucăţi mari de rocă, făcând tot mai greoaie circulaţia. Am luat ca exemplu, la solicitarea mai multor cugireni, doar unul dintre cele 7 drumuri forestiere care fac parte din proiectul “Accesibilizarea fondului forestier, prin construirea infrastructurii de transport, la Ocolul Silvic «Sâpcea» Cugir, judeţul Alba”, proiect care s-a materializat în accesibilizarea unei suprafeţe de 2.100 de hectare din fondul forestier prin construirea drumurilor: Piciorul Neamţului, Preluca-Comarnici, Brădet, Vinerea Archiş, Valea Groşi, Afinet, Râul Mic – Bucuru, a căror lungime totală este de 17,3 km, valoarea investiţiei ridicându-se la 7.450.000 de lei, din care 6.000.000 de lei fonduri europene. Cum vor arăta celelalte 6 drumuri, n-avem încă semnale. Rămâne ca cei care au misiunea să vegheze la modul cum s-a făcut recepţia acestora să facă constatări şi să ia măsurile ce se cuvin. Dar un exemplu în acest sens este suficient de relevant: drumul forestier Râul Mic – Bucuru.
Constantin Predescu
Actualitate
Tânăr de 23 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a încercat să voteze din nou, în localitatea Balomiru de Câmp
Duminică, 24 noiembrie 2024, în jurul orei 13.00, Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați de către un reprezentant al unei secții de vot din localitatea Balomiru de Câmp, cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat pentru a vota, cu toate că aceasta își exercitase dreptul de vot.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că un tânăr de 23 de ani, din Cugir, s-a prezentat pentru a vota, iar în urma verificărilor efectuate de membrii secției de votare a rezultat că acesta ar fi votat, în jurul orei 11.45, la o secției de votare din orașul Cugir.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot.
Actualitate
Bărbat de 37 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Ion Creangă
În dimineața zilei de duminică, 24 noiembrie 2024, polițiștii din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Ion Creangă din orașul Cugir, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Cugir.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
Actualitate
Seară de folk, organizată în scop caritabil de către Clubul Rotary Anima Mundi din Cugir
Pasiunea pentru muzică capătă deseori valențe deosebite de manifestare prin evenimentul caritabil desfășurat recent, la inițiativa artistului cugirean, Vasile Palfi și în organizarea Clubului Rotary Anima Mundi din Cugir.
Doamna profesor Luminița Cebotari, prezentatoarea evenimentului, ne-a spus că „pentru toți cei prezenți voluntariatul a fost o modalitate perfectă de a crește sentimentul de împlinire prin adăugarea unui raport de valoare comunității din Cugir”.
Clubul Rotary Anima Mundi, la președinția căruia se află în acest an dr. Radu Julean, și-a propus, în dorința sa de a contribui la binele comun și ca un act de dăruire necondiționată, să continue proiectul început în urmă cu doi ani „Ambulanță pentru viață”. Toate grupurile de elevi, alături de Vasile Palfi și Carmen Sulincean, și-au pus la dispoziție timpul pentru a descoperi printr-o lecție valoroasă puterea solidarității.
Cei peste 150 de spectatori prezenți în Sala Festivă a Composesoratului Grăniceresc din Cugir au trăit împreună emoția și frumusețea muzicii folk care i-a legat și i-a adus mai aproape. Grupurile care au ocupat scena cu momente pline de sensibilitate și energie tinerească au fost: Centrul pentru Tinerii al Catedralei din Cugir (coordonator preot Adrian Cebotari), grupul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonator prof. Alexandra Costea), grupul Echo (coordonator Attila Doszlop).
Evenimentul a fost încheiat de recitalul susținut de solista Carmen Sulincean și Vasile Palfi, artiști care fac educație muzicală tinerei generații la Cugir. Rotary Club Anima Mundi, un grup sudat de prieteni voluntari, a mulțumit pentru generozitate și implicare tuturor celor prezență la evenimentul desfășurat la Composesoratul Grăniceresc din Cugir.
„Ne bucurăm că ne-au fost aproape colegi de la alte cluburi, părinți, frați, apropiați ai tuturor celor care au performat astăzi. Fără dumneavoastră magia acestei seri nu ar fi fost posibilă. Melodiile din această seară ne-au învățat să visăm, să iubim, și avându-vă ca parteneri dorim să devenim o forță motrice a schimbării în bine aici la Cugir. Pentru aceasta, la ieșirea din sală, avem câteva urne pentru ambulanța socială. Gestul dumneavoastră va merge dincolo de sentimentul plăcut al celor care vor beneficia de ambulanța socială”, a fost mesajul doamnei prof. Luminița Cebotari.
Constantin PREDESCU
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului