Învăţământ - Cultură
Final de clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir
Vineri, 14 iunie 2024, clopoțelul a sunat poate prea lung și insistent pentru absolvenții claselor a VIII-a, vestind sfârșitul anului școlar. Părinţi, bunici, prieteni cu buchete de flori – cu toții au fost alături de elevii aflați la final de gimnaziu.
A fost un moment emoționant, un moment de rămas bun, cu zâmbete și lacrimi deopotrivă, ce a pus capăt anilor petrecuți de cele trei clase din cadrul instituției de învățământ.
Șeful de promoție, elevul Șerban Dăneasă a susținut un emoționant discurs în care a rememorat amintiri și a adus mulțumiri cadrelor didactice. El a fost premiat pentru rezultatele deosebite de către Asociația Educator 2007.
În același cadru festiv, după momente de o deosebită încărcătură pentru cei prezenți, elevii claselor a VIII-a au înmânat cheia succesului colegilor lor mai mici, iar reprezentantele clasei a VII-a, elevele Andreea Maria Cârjean și Irina Rita Codrea au ținut să le adreseze cuvinte de încurajare și le-au urat mult succes la primul examen din viață.
Directorul instituţiei de învăţământ, dna prof. Floare Vlasea le-a transmis absolvenților câteva cuvinte: „Ne bucurăm că acum, la ceas de bilanţ, sunteţi alături de noi: copii, părinţi, bunici, parteneri și prieteni. Pentru mine, sfârşitul de an şcolar continuă să aibă forma festivității de premiere mirosul bucheţelelor din flori de grădină strânse în mână aproape să se rupă până când să fie dăruite învăţătoarei sau dirigintei, mirosul de cerneală al numelui scris caligrafic pe diploma din hârtie. Oricum ar fi, însă, sfârşitul de an şcolar a avut dintotdeauna şi cred că trebuie să îşi păstreze parfumul lui. Acum, la finalul unui drum, când închideţi porţile Şcolii Singidava şi deschideţi uşa catre viaţa de licean, cu emoţie vă doresc să aveţi multe împliniri. Urmaţi-vă visul, alegeţi-vă cu grijă drumul potrivit în viaţă, iubiţi, luptaţi, priviti către viitor. O altă lumină va licari la capatul drumului pe care ati pornit pentru ca voi să ajungeti la ea..”
La rândul său, directorul adjunct, prof. Stela Predescu a spus: „Dragi absolvenți, de astăzi veți păși pe un nou drum în povestea vieții voastre încărcați de emoție, cu multe amintiri, dar mai ales cu multe planuri pentru viitor. Oriunde veți merge, să nu uitați niciodată că drumul vostru spre împlinire a început în școala noastră. Să vă amintiți mereu că nu există înălţimi prea mari, ci numai aripi prea scurte. Niciun obstacol nu trebuie sa vă oprească atât timp cât dorința de a zbura este mai mare decât frica de a cădea. Victoria aparține celui perseverent. Să credeți în voi și în forțele voastre! Luați-vă visurile în mâini și reușita va fi a voastră!”
A urmat premierea elevilor pentru rezultatele obținute la învățătură. Nu în ultimul rând, cadrele didactice au primit felicitări din partea direcțiunii școlii pentru dăruirea și profesionalismul lor.
Constantin PREDESCU

Învăţământ - Cultură
Școala Gimnazială „Singidava” Cugir – două calificări la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică
Sâmbătă, 29 martie 2025, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Creativitate Științifică, competiție educațională destinată elevilor care doresc să își pună în valoare imaginația și abilitățile în domeniul științei.
Două echipe de elevi ai Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, coordonate de către dna profesor Predescu Stela au reușit să se claseze pe primul loc și vor reprezenta județul Alba la etapa națională care se va desfășura în perioada 21 – 25 mai la Suceava.
Premiul I – categoria Juniori, secțiunea Științe aplicate a fost obținut de elevele: Drăgan Maria Emilia și Țîrlea Maria Ioana (clasa a VIII-a). Și tot Premiul I – categoria Juniori, secțiunea Științe fundamentale a revenit elevilor: Lațiu Sara și Niculaș Vladimir (clasa a VI-a).
„Spre deosebire de alte olimpiade, această competiție pune accentul nu doar pe cunoștințele teoretice, ci și pe creativitatea, inovația și aplicabilitatea soluțiilor propuse de elevi pentru probleme științifice. Scopul este acela de a stimula gândirea critică, originalitatea și spiritul de cercetare. Prin proiectele de cercetare realizate, elevii au dat dovadă de multă creativitate și rigurozitate în cercetare, demonstrând că educația științifică poate fi accesibilă și interesantă pentru tineri atunci când este susținută de pasiune, dar și de dorința de a explora și de a inova”, a declarat d-na. profesor Predescu Stela, coordonatorul elevilor.
Îi felicităm și noi și le dorim tuturor mult succes la etapa națională!
Constantin PREDESCU
Învăţământ - Cultură
Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir – pentru a patra oară consecutiv, Școală eTwinning!
„Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir a demonstrat, din nou, că excelența în educație și colaborarea europeană sunt valori fundamentale pentru comunitatea noastră. În urma participării și finalizării cu succes a numeroase proiecte eTwinning, cu certificare națională și europeană, am avut oportunitatea de a aplica pentru prestigiosul titlu de Școală eTwinning”, susține prof. Nicoletta Huștiuc – ambasador eTwinning.
Potrivit doamnei profesoare, a fost un proces complex, dar motivant , având în vedere că obținerea acestui titlu nu este deloc o sarcină ușoară, aplicația necesitând o documentare riguroasă, în care fiecare criteriu a trebuit justificat atât în scris, cât și prin dovezi foto, link-uri și alte materiale demonstrative. A fost nevoie de o prezentare detaliată a activităților desfășurate în cadrul proiectelor eTwinning, dar și a impactului acestora asupra elevilor, profesorilor și comunității școlare.
Procesul solicitant a fost depășit cu succes datorită devotamentului cadrelor didactice implicate: prof. Laura Teban, prof. Nicoletta Huștiuc, prof. Luminița Enescu, prof. MIhaela Szilagyi Tomoiu, prof. Sabina Presecan, prof. Anamaria Țigău și alte noi cadre didactice care s-au alăturat în astfel de proiecte.
Astfel, profesorii și-au dedicat timpul și energia pentru a implementa activități inovatoare, care să stimuleze învățarea colaborativă și să dezvolte competențele digitale și interculturale ale elevilor.
Un rol esențial în această reușită l-a avut și Ambasadorul eTwinning al școlii, care sprijină colegii doritori să se implice în proiecte internaționale. Prin organizarea de webinarii, formări și activități de diseminare, Ambasadorul eTwinning oferă îndrumare și inspirație pentru profesorii care vor să își dezvolte competențele digitale și să creeze oportunități educaționale valoroase pentru elevi.
„Obținerea acestui titlu pentru a patra oară consecutiv confirmă faptul că Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir este un exemplu de bună practică la nivel european. Acest statut ne oferă:
• Recunoaștere internațională – Școala noastră este parte a unei rețele de instituții educaționale de elită, care promovează colaborarea și inovarea.
• Acces la resurse și oportunități noi – Elevii și profesorii noștri pot participa la proiecte transnaționale, schimburi de experiență și formări de specialitate.
• Îmbunătățirea competențelor digitale și pedagogice – eTwinning ne ajută să folosim tehnologii moderne pentru a face învățarea mai atractivă și mai eficientă.
Acest titlu reflectă angajamentul nostru de a oferi o educație de calitate, în concordanță cu valorile și obiectivele europene. La Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir, credem într-o educație modernă, colaborativă și incluzivă, care pregătește elevii pentru a deveni cetățeni activi ai Europei. Prin proiectele eTwinning, le oferim șansa de a învăța despre diversitate, de a lucra în echipe internaționale și de a-și dezvolta competențele esențiale pentru viitor.
Felicitări tuturor profesorilor și elevilor implicați în această reușită! Continuăm să ne dezvoltăm, să inovăm și să consolidăm parteneriate educaționale la nivel european!
Recomandăm tuturor cadrelor didactice să se implice in eTwinning si nu vor regreta.
Doresc să menționez că în 2018 am fost prima scoala din judet care a obtinut acest titlu. In aceasta serie au obtinut inca 3 scoli din judet acest titlu. Ne bucuram si va felicitam pe toti. Urmati-ne exemplul”, a declarat prof. Nicoletta Huștiuc.
Constantin PREDESCU
Învăţământ - Cultură
Patru elevi de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, calificați la etapa națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade”
Patru dintre elevii Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, coordonați de către dna profesor Stela Predescu, au reușit calificarea pentru etapa națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade” în urma rezultatelor obținute la etapa județeană.
Este vorba despre elevii: POP ANAMARIA FLORINA (clasa a VI-a) – Premiul I; DRĂGAN MARIA EMILIA (clasa a VIII-a) – Premiul I; NICULAȘ VLADIMIR (clasa a VI-a) – Premiul al II-lea; PARASCHIV TUDOR NICOLAE (clasa a VII-a) – Premiul al II-lea.
„Acest succes este dovadă a muncii susținute, dar și a pasiunii pentru domeniul științelor naturii, care i-a determinat pe elevi să își depășească limitele și să obțină rezultate excepționale. Îi felicităm pentru această reușită remarcabilă și le dorim mult suces la etapa națională”, a declarat doamna profesoară.
Concursul de biologie „George Emil Palade”, este organizat de către Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu ISJ Cluj, Societatea de Științe Biologice, filiala Cluj și Facultatea de Biologie și Geologie – Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca.
Constantin PREDESCU
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 8 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 11 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 6 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 10 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 4 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu