Rămâi conectat

Actualitate

Femeie de 66 de ani din Cugir înșelată cu suma de 3.000 de euro, prin metoda „Accidentul”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 25 octombrie 2024, polițiștii din orașul Cugir au fost sesizați de o femeie de 66 de ani, din Cugir, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni.

Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că femeia, în urma unui apel primit, ar fi fost înşelată cu suma de 3.000 de euro, sub pretextul că fiul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier, iar banii sunt necesari pentru a ajuta persoana în cauză.

• Polițiștii din Alba vă recomandă să nu daţi curs unei cereri de acest tip şi nu trimiteţi bani, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!

ATENŢIE! Dacă primiţi un telefon de la „un binevoitor” care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive:

Cum trebuie să procedaţi:

– Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituţii pentru confirmare;

– Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul;

– Chiar dacă cel care vă sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul,  nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere;

Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a primi sprijin de specialitate. Nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Doi bărbați din Orăștie au fost reținuți de polițiștii din Cugir, după ce au spart sediul unei societăți comerciale și au furat piese pentru expresoare de cafea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 26 octombrie 2024, polițiștii din orașul Cugir au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi bărbați, în vârstă de 36, respectiv 40, din municipiul Orăștie, și față de o tânără, în vârstă de 23 de ani, din orașul Cugir, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în noaptea de 25/26 octombrie 2024, cei trei ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale, de pe raza orașului Cugir, de unde ar fi sustras mai multe cutii cu piese pentru expresoarele de cafea, pe care le-ar fi transportat pe raza Municipiului Orăștie.

Prejudiciul a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Zeci de seniori au beneficiat de teste efectuate de cadrele medicale din cadrul Direcției de Asistență Socială Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub genericul „Grija pentru sănătate începe la timp”, Direcția se Asistență Socială (DAS ) Cugir a organizat în zilele de 24 și 25 octombrie 2024, o acțiune de succes venită  în sprijinul vârstnicilor beneficiari ai Centrului „LOTUS” Cugir , cât  și a altor rezidenți ai orașului.

Cadrele medicale ale DAS au efectuat (gratuit), masurarea tensiunii arteriale (EKG), măsurători ale pulsului și ale saturației de oxigen.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Asistență Socială a orașului, ec. Silviu Samoilescu, prin intermediul „Caravana sănătății” (amplasată în fața Centrului „LOTUS”) au fost  efectuate 132 de teste audio, 62 de EKG –uri, 60 măsurători de tensiune arterială și peste 130 de măsurători ale pulsului.

Testul auditiv a fost realizat de tehnicieni acusticieni specializați, reușită: „După cum ne-a declarat primarul Adrian Teban,  domnia sa va susține orice acțiune menită să îmbunătățească viața socială a seniorilor vulnerabili ai orașului nostru și de a primi sfaturi utile de la specialiști”, a ținut să precizeze Silviu Samoilescu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Farmacistul cugirean Bogdan Petric, prezent la Conferința: „Provocările și instrumentele necesare în dezvoltarea farmaciei independente”, de la Brașov

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Brașov a avut loc Conferința cu tema „Provocările și instrumentele necesare în dezvoltarea farmaciei independente – Farmacistul Antreprenor”, organizată de Alliance Healthcare, a reunit peste 350 de antreprenori din domeniul farmaceutic, într-un efort de sprijinire a farmaciilor independente.

Printre cei care au urcat pe scenă a fost și Petric Bogdan, farmacist manager la Farmacia „Farmex” Cugir și totodată team manager la CSM Unirea Alba Iulia, care a adus în discuție abilitățile esențiale pentru succesul unui farmacist antreprenor, rolul educației continue și importanța relației dintre farmacist și pacient în contextul provocărilor actuale.

„Adaptabilitatea este cheia într-o industrie care se schimbă constant. Capacitatea de a lua decizii rapide și bine informate poate transforma radical o afacere, iar abilitățile de comunicare și networking sunt esențiale pentru a construi relații solide atât cu pacienții, cât și cu partenerii de afaceri”, a declarat Bogdan Petric.

În intervenția sa, Bogdan a mai subliniat importanța educației continue, afirmând că nici o companie nu poate depăși nivelul de competență al liderului său, subliniind că: „Dacă dorești să crești nivelul afacerii tale, trebuie să începi cu tine însuți. Educația este calea prin care liderul unei afaceri poate să evolueze și să-și dezvolte compania”.

Potrivit managerului „Farmex” Cugir, reuniunea de la poalele Tâmpei a oferit momente valoroase pentru toți participanții, pe scenă urcând nume sonore precum decanul Facultății de Farmacie Universitatea de Vest, Conf. Univ. Dr. Simona Ardelean, VP AFFR și antreprenoare, Dr. Farm. Laura Palade, autorul și antreprenorul Octavian Pantiș, economistul și realizatorul TV Iancu Guda, antreprenorul Marius Opriș și Iulian Trandafir VP, Regional Director România, Cehia și Lituania, Alliance Healthcare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir