Învăţământ - Cultură
Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, locul cinci la Cupa ING Under 14
Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir a terminat pe locul cinci la Cupa ING Under 14 (în fapt este vorba despre faza finală a ONSȘ), un rezultat de apreciat pentru echipa pregătită de Traian Avram.
Fotbaliștii cugireni (clasele VII-VIII) au trecut de faza județeană, calificându-se la etapa zonala de la Drobeta Turnu Severin, alături de reprezentantele județelor Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. În grupă a fost o remiză (1-1) cu Hunedoara și o victorie (4-1 cu Caraș-Severin), rezultate în urma cărora s-a obținut prima poziție și implicit calificarea în finala mare, adjudecată după succesul cu LPS Banatul Timișoara (2-0). Școala Gimnazială „Singidava” Cugir a ocupat astfel locul întâi și s-a calificat la faza națională disputată la Târgoviște.
La turneul final reprezentanta Albei a întâlnit, în grupă, pe LPS Cluj (1-8), LPS „Mircea Eliade” București (1-3) și LPS Iași (4-5). Competiția a fost câștigată de LPS Cluj, care a învins LPS Iași în finală, în fapt două dintre oponentele Cugirului în grupă. Au urmat disputele pentru pozițiile 5-8 la turneul final, ambele câștigate, cu Școala Gimnazială Valul lui Traian (scor 8-0) și LPS „Mircea Eliade” București (scor 4-0).
„Rezultatul este meritoriu, ținând cont că am ajuns între primele formații din țară și am întâlnit echipe din localități cu alte posibilități de selecție”, a spus profesorul Traian Avram.
Lotul a fost format din portarii Raul Petrescu și Iulian Almășan, fundașii Andrei Perjeriu, Paul Gyapias, Tudor Siriteanu și Adelin Mihăilă, mijlocașii Bogdan Avram, Patrick Mitea, Iulian Buta și Grațian Timofte, atacanții Florin Lakatoș și Rareș Mitiu. Bogdan Avram, fiul antrenorului, a fost căpitanul și golgheterului formației din Cugir, cu 7 reușite.

Învăţământ - Cultură
Școala Gimnazială „Singidava” Cugir – două calificări la etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică
Sâmbătă, 29 martie 2025, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Creativitate Științifică, competiție educațională destinată elevilor care doresc să își pună în valoare imaginația și abilitățile în domeniul științei.
Două echipe de elevi ai Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, coordonate de către dna profesor Predescu Stela au reușit să se claseze pe primul loc și vor reprezenta județul Alba la etapa națională care se va desfășura în perioada 21 – 25 mai la Suceava.
Premiul I – categoria Juniori, secțiunea Științe aplicate a fost obținut de elevele: Drăgan Maria Emilia și Țîrlea Maria Ioana (clasa a VIII-a). Și tot Premiul I – categoria Juniori, secțiunea Științe fundamentale a revenit elevilor: Lațiu Sara și Niculaș Vladimir (clasa a VI-a).
„Spre deosebire de alte olimpiade, această competiție pune accentul nu doar pe cunoștințele teoretice, ci și pe creativitatea, inovația și aplicabilitatea soluțiilor propuse de elevi pentru probleme științifice. Scopul este acela de a stimula gândirea critică, originalitatea și spiritul de cercetare. Prin proiectele de cercetare realizate, elevii au dat dovadă de multă creativitate și rigurozitate în cercetare, demonstrând că educația științifică poate fi accesibilă și interesantă pentru tineri atunci când este susținută de pasiune, dar și de dorința de a explora și de a inova”, a declarat d-na. profesor Predescu Stela, coordonatorul elevilor.
Îi felicităm și noi și le dorim tuturor mult succes la etapa națională!
Constantin PREDESCU
Învăţământ - Cultură
Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir – pentru a patra oară consecutiv, Școală eTwinning!
„Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir a demonstrat, din nou, că excelența în educație și colaborarea europeană sunt valori fundamentale pentru comunitatea noastră. În urma participării și finalizării cu succes a numeroase proiecte eTwinning, cu certificare națională și europeană, am avut oportunitatea de a aplica pentru prestigiosul titlu de Școală eTwinning”, susține prof. Nicoletta Huștiuc – ambasador eTwinning.
Potrivit doamnei profesoare, a fost un proces complex, dar motivant , având în vedere că obținerea acestui titlu nu este deloc o sarcină ușoară, aplicația necesitând o documentare riguroasă, în care fiecare criteriu a trebuit justificat atât în scris, cât și prin dovezi foto, link-uri și alte materiale demonstrative. A fost nevoie de o prezentare detaliată a activităților desfășurate în cadrul proiectelor eTwinning, dar și a impactului acestora asupra elevilor, profesorilor și comunității școlare.
Procesul solicitant a fost depășit cu succes datorită devotamentului cadrelor didactice implicate: prof. Laura Teban, prof. Nicoletta Huștiuc, prof. Luminița Enescu, prof. MIhaela Szilagyi Tomoiu, prof. Sabina Presecan, prof. Anamaria Țigău și alte noi cadre didactice care s-au alăturat în astfel de proiecte.
Astfel, profesorii și-au dedicat timpul și energia pentru a implementa activități inovatoare, care să stimuleze învățarea colaborativă și să dezvolte competențele digitale și interculturale ale elevilor.
Un rol esențial în această reușită l-a avut și Ambasadorul eTwinning al școlii, care sprijină colegii doritori să se implice în proiecte internaționale. Prin organizarea de webinarii, formări și activități de diseminare, Ambasadorul eTwinning oferă îndrumare și inspirație pentru profesorii care vor să își dezvolte competențele digitale și să creeze oportunități educaționale valoroase pentru elevi.
„Obținerea acestui titlu pentru a patra oară consecutiv confirmă faptul că Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir este un exemplu de bună practică la nivel european. Acest statut ne oferă:
• Recunoaștere internațională – Școala noastră este parte a unei rețele de instituții educaționale de elită, care promovează colaborarea și inovarea.
• Acces la resurse și oportunități noi – Elevii și profesorii noștri pot participa la proiecte transnaționale, schimburi de experiență și formări de specialitate.
• Îmbunătățirea competențelor digitale și pedagogice – eTwinning ne ajută să folosim tehnologii moderne pentru a face învățarea mai atractivă și mai eficientă.
Acest titlu reflectă angajamentul nostru de a oferi o educație de calitate, în concordanță cu valorile și obiectivele europene. La Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir, credem într-o educație modernă, colaborativă și incluzivă, care pregătește elevii pentru a deveni cetățeni activi ai Europei. Prin proiectele eTwinning, le oferim șansa de a învăța despre diversitate, de a lucra în echipe internaționale și de a-și dezvolta competențele esențiale pentru viitor.
Felicitări tuturor profesorilor și elevilor implicați în această reușită! Continuăm să ne dezvoltăm, să inovăm și să consolidăm parteneriate educaționale la nivel european!
Recomandăm tuturor cadrelor didactice să se implice in eTwinning si nu vor regreta.
Doresc să menționez că în 2018 am fost prima scoala din judet care a obtinut acest titlu. In aceasta serie au obtinut inca 3 scoli din judet acest titlu. Ne bucuram si va felicitam pe toti. Urmati-ne exemplul”, a declarat prof. Nicoletta Huștiuc.
Constantin PREDESCU
Învăţământ - Cultură
Patru elevi de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, calificați la etapa națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade”
Patru dintre elevii Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, coordonați de către dna profesor Stela Predescu, au reușit calificarea pentru etapa națională a Concursului de Biologie „George Emil Palade” în urma rezultatelor obținute la etapa județeană.
Este vorba despre elevii: POP ANAMARIA FLORINA (clasa a VI-a) – Premiul I; DRĂGAN MARIA EMILIA (clasa a VIII-a) – Premiul I; NICULAȘ VLADIMIR (clasa a VI-a) – Premiul al II-lea; PARASCHIV TUDOR NICOLAE (clasa a VII-a) – Premiul al II-lea.
„Acest succes este dovadă a muncii susținute, dar și a pasiunii pentru domeniul științelor naturii, care i-a determinat pe elevi să își depășească limitele și să obțină rezultate excepționale. Îi felicităm pentru această reușită remarcabilă și le dorim mult suces la etapa națională”, a declarat doamna profesoară.
Concursul de biologie „George Emil Palade”, este organizat de către Ministerul Educației și Cercetării în colaborare cu ISJ Cluj, Societatea de Științe Biologice, filiala Cluj și Facultatea de Biologie și Geologie – Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca.
Constantin PREDESCU
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 11 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 8 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 11 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 6 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului
-
Mondenacum 10 luni
Sfinții Constantin și Elena 2024. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | cugirinfo.ro
-
Sportacum 4 luni
Triumf pentru șahiștii de la Metalurgistul Cugir, la „Cupa de Iarnă” desfășurată la Sibiu