Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Administraţie

Cugirul alocă 200.000 de lei pentru construirea a două capele mortuare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Prin hotărâre a aleșilor locali, Cugirul acordă sprijin financiar de la bugetul local al orașului Cugir, pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România, pentru anul 2021, care au depus proiecte în vederea selecției și evaluării.

Este vorba despre Parohia Ortodoxă Română Cugir VI, str. Rozelor – 100.000 lei, pentru proiectul: Construire Capelă mortuară – Parohia Ortodoxă Română Cugir VI și Parohia Ortodoxă Română Vinerea I, str. Principală, nr. 179 – 100.000 lei, pentru proiectul: Construire Capelă mortuară – Parohia Ortodoxă Română Vinerea I.

Potrivit primarului Adrian Teban, demersul a avut la bază, procesul Verbal al Comisiei de evaluare și selecţie a cererilor de sprijin financiar pentru culte pentru anul 2021, numită prin Dispoziţia nr. 299/2018, în conformitate cu prevederile Regulamentului privind stabilirea unir forme de sprijin financiar de la bugetul local al orașului Cugir pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România și luând în considerare suma de 200.000 lei prevăzută în bugetul local al orașului Cugir pentru anul 2021 cu această destinație.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Oraşul Cugir, partener de colaborare și inovație între orașele UNESCO Learning Cities

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul Adrian Teban împreună cu Diane Dobrean – directorul Centrului Cultural Valentin Uritescu și Irina Mihaila – consilier fonduri europene, au participat astăzi în Reșița la prima conferință din România a orașelor care învață din rețeaua Unesco.

Au participat alături de reprezentanții municipiilor Reșița și Galați, Comisia Națională a României pentru Unesco și doamna secretar general Madlene Șerban.

În cadrul conferinței orașul Cugir a prezentat valorile, acțiunile și investițiile realizate pentru susținerea obiectivelor de învățare.

Orașele care învață își propun să creeze oportunități de învățare pe tot parcursul vieții pentru oricine și de a face orașe sustenabile și durabile.

Prin accesarea de fonduri europene, orașul Cugir a implementat 14 proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro. Unul dintre punctele cheie pe care s-a pus accent este acela al căutării de modele noi pentru reînvățare.

De la orașul monoindustrial, la acela verde, bazat pe o economie circulară și investiții în mobilitate, iluminat public sau eficientizare energetică, modernizarea spitalului și a aparaturii dar și creșterea calității mediului de învățare în școli.

Strategia orașului cuprinde mai multe proiecte de învățare continuă precum creșterea unui hub educațional și a unui incubator social. Exista deja rezultate concrete în acest sens, cum ar fi proiectul Lotus, care urmărește menținerea activă și integrarea vârstnicilor în viața socială.

O altă acțiune în acest sens este implicarea orașului Cugir, împreună cu alți 31 de parteneri din 15 țări europene, în proiectul JUST STREETS. Prin intermediul acestui proiect, se vor implementa soluții care favorizează mobilitatea activă pe străzi, având ca scop reducerea impactului emisiilor de carbon asupra mediului.

Finalul conferinței a fost o plimbare cu autobuzul electric pentru un schimb de experienta cu privire la investitii din Reșița.

Reamintim faptul că pe data de 14 Februarie a acestui an, orașul Cugir a fost inclus în rețeaua globală UNESCO alăturându-se astfel Municipiului Reșița și Municipiului Galați.

În acest moment, din această inițiativă a UNESCO fac parte 356 de orașe din 79 de tari.

Prin unitate și perseverența Orașul Cugir va continua să promoveze aceste valori și să perpetueze aceste idei generației următoare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Pe raza orașului Cugir vor fi amplasate 50 insule ecologice digitalizate de Tip I

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Cugir a luat startul proiectul: „Achiziția de insule ecologice digitalizate” finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin PNRR în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022, Managementul deșeurilor, Investiția 11.

Obiectiv specific al investiției se referă la dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Prin proiect, se vor achiziționa și se vor amplasa pe raza orașului Cugir 50 de insule ecologice digitalizate de Tip I: Insulă supraterană încasetată cu 5 containere de câte 1.1 metri cubi (mc) pentru toate cele 5 fracții: Biodegradabil; Rezidual; Sticlă; Plastic și metal; Hârtie și carton.

Insulele ecologice vor funcționa pe bază de cartele de acces, ceea ce va împiedica depozitarea deșeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate, amplasate în proximitatea locuințelor cetățenilor. Proiectul își propune să promoveze conceptul „Plătește pentru cât arunci”, concept ce are drept scop reducerea cantității de deșeuri depozitate și creșterea ratei de reutilizare/reciclare.

Valoarea totala a proiectului este de 4.152.943,50 lei, TVA inclus. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 3.443.650 lei, echivalentul a 700.000,00 euro, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 654.293,50 lei. Rata de finanțare acordată prin PNRR fiind de 100%, din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA. Termenul de implementare al demersului este 31.12.2024.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

La aniversarea a 225 de ani de tradiție de industrială, pentru a ne arăta public recunoștința față de implicarea în viața economică a orașului nostru, primarul Adrian Teban a înmânat un premiu simbolic societăților din industria prelucrărilor metalice, mecanice și principalilor angajatori din orașul Cugir.

În cadrul festivalului Toamna Cugireană am premiat creativitatea şi realizările companiilor dar și riscul pe care și l-au asumat antreprenorii pentru a porni o afacere pe cont propriu, pe care au dezvoltat-o și au ajuns în topul investitorilor din orașul nostru.

De asemenea, am premiat și companiile de stat, care se dezvoltă pe piață în continuare și susțin un număr considerabil de locuitori din Cugir și împrejurimi.

Au urcat pe scena si au fost premiați:
– Star Transmission Cugir
– Fabrica de Arme Cugir
– Nova Grup SRL
– Bulbucan Lil SRL
– Solpop Distribution SRL
– Eurotec Product SRL
– Tecno Plast Cugir SRL
– Romtehnica SRL
– Usitech SRL
– Parcul Industrial Cugir


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir