Rămâi conectat
Călin Mătieș - Deputat

Administraţie

Cugirul a stabilit cantitatea de masă lemnoasă ce se va recolta în 2021 (din fondul forestier al Ocolulului Silvic „Sapcea”) și prețurile de referință pentru masa lemnoasă pe picior

cugirinfo.ro

Publicat

în

Prin hotărâre a Consiliului Local Cugir s-a aprobat volumul maxim de 20.504 mc masă lemnoasă ce se va recolta în baza amenajamentului silvic în anul 2021 din fondul forestier proprietatea publică (Ocolul Silvi „Sâpcea”), a orașului Cugir din care 2.500 mc masă lemnoasă se va vinde direct pentru consumul propriu al unitatilor de interes local finanţate, integral sau parţial, de la bugetul de stat sau bugetul local, care nu desfăşoară activitate economică. Aceasta în sensul reglementarilor comunitare în domeniul ajutorului de stat, al persoanelor fizice şi pentru consumul propriu al administratorului fondului forestier (pentru consumul propriu al ocolului este nevoie de circa 200 mc/an).

S-a aprobat de asemenea, cantitatea de 1.500 mc pentru debitat în gater Vinerea precum și cantitatea de 16.504 mc masă lemnoasă ce se va valorifica  prin licitație sau negociere către operatori economici/ grupuri de operatori economici, din care 15.504 mc masă lemnoasă pe picior, iar 1000 mc masă lemnoasă fasonată.

S-a ținut seama în acest demers de Hotărârea nr.470/2014 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligaţiilor ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, cu modificările şi completările ulterioare.

PRETURILE DE REFERINŢĂ PENTRU ANUL DE PRODUCŢIE 2021, PENTRU MASA LEMNOASĂ PE PICIOR CARE SE RECOLTEAZĂ DIN FONDUL FORESTIER PROPRIETATE A CONSILIULUI LOCAL CUGIR

                                                                                        lei/mc (fără TVA)

1. VALORI pe specii / grupe de specii şi sortimente, (lei/mc), pentru gradul III de accesibilitate

2. VALORILE COEFICIENŢILOR DE AJUSTARE PE GRADE DE ACCESIBILITATE (Q a):

gradul l (distanţa de scos – apropiat < 250 m), Qa = 1,10;

gradul II (distanţa de scos – apropiat: 251 – 500 m), Qa = 1,05;

gradul III (distanţa de scos – apropiat: 501 -1000 m), Qa = 1,00;

gradul IV (distanţa de scos – apropiat: 1001 -1500 m), Qa = 0,90;

gradul V (distanţa de scos – apropiat: > 1500 m), Qa = 0,85.

3. VALORILE COEFICIENŢILOR DE AJUSTARE PE TEHNOLOGII DE EXPLOATARE ( Q t):

tehnologii de exploatare care folosesc tractoare: Qt = 1,00;

tehnologii de exploatare care folosesc atelaje: Qt = 0,90;

tehnologii de exploatare care folosesc instalaţii pe cablu: Qt = 0,85.

4. Preţul de referinţă pentru anul de producţie 2021 la nivel judeţean, pe specii/grupe de specii, sortimente, grade de accesibilitate şi tehnologii de exploatare se calculează după formula:

PR 2021 (lei/mc) = V (lei/mc) x Qa x Qt

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Primarul Cugirului, Adrian Teban, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, primarul orașului Cugir, Adrian Teban a participat la Brussels, la cea de-a 163 sesiune plenară în care, Comitetul European al Regiunilor (CoR) a celebrat 30 de ani de la înființarea sa în folosul orașelor și regiunilor din Europa .

„În cadrul ședinței grupului EPP i-am felicitat pe prim- vicepreședintele COR, Apostolos Tsitsikostas și pe președintele grupului EPP la CoR, Olgierd Geblewicz, pentru leadershipul grupului nostru, pentru un mandat de succes în care Comitetului Regiunilor a crescut atât la nivel european, dar și în cadrul partidului EPP, unde colegul nostru, vicepreședintele EPP Siegfried Mureșan a fost întotdeauna un susținător important”, a spus primarul Cugirului .

În legătură cu întrebarea unui cetățean din localitate, dacă este ceva de castigat din participarea la CoR, edilul de la poalele Drăganei a spus: „Dacă avem o politică de coeziune bine croită, care să raspundă nevoilor de azi a orașelor va fi în avantajul tuturor localităților, inclusiv pentru Cugir”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Au început lucrările de modernizare a străzii Făgețel din Cindeni și se amenajează noi locuri de parcare pe strada Gheorghe Asachi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Primăriei Cugir verifică regulat modul în care se execută lucrările edilitare din oraș, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.

Primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat în teren, pe strada Făgețel din Cindeni, care face legătura între strada Cloșca și Dorului și pe strada Gheorghe Asachi unde se înființează noi locuri de parcare.

Pe strada Făgețel se vor realiza:

– canalizația tehnică,
– canalizarea pluvială,
– modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.
– intrările în curți

Ținem să precizăm faptul că această strada nu a fost prinsă în proiecte europene ci se realizează din bugetul local. De asemenea, vom mai face astfel de investiții in continuare pe străzile care încă nu au fost modernizate.

Pe strada Gh. Asachi se înființează 13 noi locuri de parcare și se modernizează intrările în blocuri, în baza proiectului cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Finanțare de 1.500.000 de lei obținută de Spitalul Orășenesc Cugir printr-un proiect de „Guvernanță digitală eHealth”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Cugir a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir”, în valoare de aproape 1.500.000 lei.

Prin realizarea proiectului se preconizează schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:

– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală;
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale;
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne;
– Automatizarea proceselor interne care sunt consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală;
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale;
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.

Managerul spitalului, Florin Arion, se declară mulțumit de continuarea eforturilor pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii de înaltă calitate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir