Rămâi conectat

Administraţie

Cornel Murg instalat oficial în funcția de Prefect al județului Alba

cugirinfo.ro

Publicat

în

depunere-juramant-cornel-murgFostul subprefect, Cornel Murg, a fost instalat oficial astăzi în funcția de prefect al județului Alba, la doar două zile după ce a fost numit de Guvern. Acesta a depus jurământul în cadrul unei ceremonii, care a avut loc cu începere de la ora 10.30, la sediul Prefecturii.

La ceremonia de învestire a noului prefect au participat subsecretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne – Viorel Dosaru, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, președintele PSD Alba Ioan Dîrzu, șeful IPJ Alba Nicolae Căbulea, foștii prefecți Gheorghe Feneșer și Ioan Rus, care au stat la prezidiu, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale din județ, ai partidelor politice și șefi de instituții deconcentrate.

După depunerea jurământului, în discursul său, noul prefect Cornel Murg le-a cerut celor care urmează să-i fie colaboratori să-l ajute, pentru a-și putea îndeplini funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Jurământul l-am depus în fața lui Dumnezeu, dumneavoastră fiind martori, și ca să pot să-l respect întru totul, vă cer, astăzi, cei care sunteți  aici și o să fiți colaboratorii mei, să mă ajutați, din toate sferele de activitate. Singur, nu mi-a plăcut să lucrez niciodată. Singur, cine crede că poate să răzbească în viață se înșală. Așa că, vă rog, în limita legalității,  fiecare din instituțiile pe care le conduceți cu onoare și cu cinste să încercăm, împreună cu Instituția Prefectului, să contribuim la dezvoltarea județului nostru și la bunăstarea oamenilor. Nu am și nu am avut alt țel, decât să-mi fac datoria întotdeauna pe funcțiile pe care le-am avut(…) Vă rog domnule secretar de stat, să-i transmiteți domnului prim-ministru mulțumirile mele pentru că a avut încredere să-mi ofere această funcție. Îl asigur că voi face tot ce îmi stă în putință să nu-l dezamăgesc.  Îi mulțumesc sincer domnului prefect, Gheorghe Feneșer, pentru că am avut o perioadă de trei ani de zile în care am lucrat și am conlucrat. Nu am avut nicio perioadă în care să fi existat anumite probleme între noi și angajații instituției”, a declarat Cornel Murg.
[youtube_sc url=”https://youtu.be/Mlwrs4s2vV4″]
La rândul său, Gheorghe Feneșer, cel care a ocupat această funcție până în prezent, a ținut să adreseze câteva cuvinte: ”Acum trei ani, când am preluat această funcție, am preluat-o pentru zece luni și iată s-au făcut trei ani. Atunci se lucra la regionalizare, la schimbarea alegerilor, nu s-a întâmplat. În toată această perioadă, am colaborat foarte bine cu cei 78 de primari, cărora le mulțumesc, dar și cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate care pot să confirme că mi-am făcut treaba așa cum trebuie. Sper că a fost o colaborare fructuoasă, în interesul județului. În conducerea instituției, am avut trei vectori – legalitate, imparțialitate și obiectivitate, iar pe parcurs a mai apărut un vector – bunul simț. Sper ca noul prefect, Cornel Murg, să meargă pe aceeași linie, pentru că este vechi în prefectură și cunoaște toate problemele cu care ne confruntăm.”

Printre cei care au ținut discursuri la ceremonie s-a numărat și președintele CJ Alba. Ion Dumitrel i-a mulțumit fostului prefect Gheorghe Feneșer pentru modul în care au colaborat și s-a arătat convins că această colaborare va continua la fel de bine și cu noul prefect Cornel Murg. Totodată, acesta a ținut să menționeze că își dorește ca prefectul să fie luat cu adevărat în seamă de Guvern și ”să impună un program special de dezoltare pentru zona Munților Apuseni”.

[youtube_sc url=”https://youtu.be/13TkbZD7j6M”]

Reamintim că Murg a fost numit prefect de Alba joi, 18 februrie, prin Hotărâre de Guvern. Tot atunci au fost schimbați din funcții alți 8 prefecți din țară.

Cornel Murg, în vârstă de 64 de ani, a deținut funcția de subprefect de Alba din 2012. El a mai ocupat această funcție în perioada martie – octombrie 2009.

A absolvit cu Diplomă de licență Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini și Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Profilul Inginerie Manageriala si Tehnologica. Are un Masterat sustinut la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, in specializarea Tehnologii moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice și compozite. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de perfecționare: “Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici”; “Pregătire în domeniul protecţiei civile”; “Organizarea și funcţionarea Administraţiei Publice Locale”; „Strategii privind Organizarea și Funcţionarea Administraţiei Publice în unitățile administrative teritoriale”; ”Managementul operaţiunilor de comerţ exterior”; „Managementul în Cooperaţia Mestesugărească”; „Organizarea și conducerea locurilor de muncă”; ”Protecţia proprietăţii industriale”.

În afara perioadei în care a lucrat în Prefectura Alba, Cornel Murg a fost angajat, între anii 1969 – 1988, la Uzina Mecanică Cugir; între 1998 – 2000 a fost preşedinte al Societății Cooperatiste Meșteșugărești „Șurianu” Cugir; între anii 2000 – 2004 a fost viceprimar al orașului Cugir; între anii 2004 – martie 2009 și octombrie 2009 – mai 2012 – din nou preşedinte – Societatea Cooperatistă Meșteșugărească „Șurianu” Cugir. În plan politic, înainte de a fi subprefect, Cornel Murg a fost Președintele Organizației PSD Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Primarul Adrian Teban a semnat contractul de finanțare pentru Parcul Fotovoltaic al orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a fost prezent astăzi la sediul Ministerului Energiei, unde a semnat contractul de finantare pentru parc fotovoltaic al orasului Cugir de 1 MW, asigurând prin acest demers, independenta energetica a orasului Cugir.

Potrivit edilului, dupa instalarea parcului consumurile energetice ale institutiilor publice din subordinea Consiliului local Cugir: scoli, spital, primarie, Centrul Cultural Cugir „Valentin Uritescu” si Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir.

„Vor fi acoperite prin acest proiect inclusiv consumurile cu iluminatul public si mobilitate: biciclete electrice si statii de incarcare. Termenul de implementare este 31.12.2026”, a mai precizat primarul Cugirului.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Bugetul local al orașului Cugir pentru anul 2025 a fost aprobat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 27 martie 2025, Consiliul Local Cugir a aprobat în unanimitate bugetul orașului, stabilind priorități clare pentru dezvoltarea comunității! Dezbaterea publică pe marginea acestui buget a avut loc pe 25 martie, oferind transparență și implicare activă din partea cetățenilor.

Bugetul total pentru 2025 se ridică la 102.166.480 lei, din care 40% (40.572.000 lei) reprezintă venituri proprii, provenite din impozite, taxe locale și alte surse.

Veniturile sunt distribuite astfel:
– 56.093.650 lei – cheltuieli pentru funcționarea orașului (servicii publice, educație, sănătate, asistență socială);
– 46.072.830 lei – investiții pentru dezvoltare (modernizarea infrastructurii, reabilitarea clădirilor publice, proiecte de mediu);

Surse importante de finanțare:
– Fonduri europene & programe guvernamentale – 45 % un pilon esențial pentru creșterea orașului! Prin PNRR, PNI Anghel Saligny și alte programe europene, Cugir va continua să se dezvolte;
– Sumele defalcate din TVA – 13% din buget susțin servicii esențiale;
– Subvenții pentru servicii sociale – 2% din buget merg către sprijinirea comunității;
– Cheltuielile totale ale bugetului sunt de 103.841.480 lei, cu un deficit de 1.775.000 lei, acoperit din excedentul anilor anteriori;

Potrivit primarului Adrian Teban: „În acest an, investim în sănătate, educație, servicii sociale și modernizarea clădirilor publice. Cu sprijinul fondurilor europene și guvernamentale, vom finaliza proiectele aflate în derulare și vom continua dezvoltarea orașului. Cugirul crește, iar noi suntem aici să asigurăm un viitor mai bun pentru toți locuitorii!”

Ce urmează?
– Finalizarea proiectelor începute;
– Noi investiții pentru un oraș mai modern;
– Transparență și implicare comunitară;

În continuare vă prezentăm lista celor 31 de obiective finanţate din venituri proprii, fonduri europene sau fonduri rambursabile:
– Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir;
– Modernizare rețea stradală transport public: Str. Principală Vinerea, Victoriei, Stadionului, I.B. Deleanu, M. Viteazu, 1 Decembrie 1918, Rozelor, I. Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia tronson 2, Nicolae Bălcescu, Griviței, Râul Mic;
– Achiziția de autobuze hibrid;
– Achiziția de bicilete;
– Sistem de management al traficului și e-ticketing;


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

„MUTAT LA ȚARĂ FEST”, eveniment cultural organizat în Poiana cu Goruni din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat în ședință extraordinară, încheierea unui parteneriat între UAT oraş Cugir, Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir şi „S.C. Mutat la țară fest” – S.R.L. Hunedoara, în vederea realizării în comun a evenimentului cultural de interes public local în intervalul 11-13 iulie 2025 în Poiana cu Goruni Vinerea-Cugir.

Demersul se dorește organizarea unui eveniment dedicat promovării vieții în mediul rural și a unui trai mai aproape de natură, inițiativă sprijinită de toate părțile implicate în parteneriat.

Printre metodele de colaborare pentru punerea în practică a prezentului parteneriat vor avea loc: întâlniri de lucru ale reprezentanţilor partenerilor şi ale cooordonatorilor de activitate desemnaţi; schimb de informaţii pentru armonizarea efortului de organizare a acţiunilor comune; colaborare, dialoguri, studii şi calcule în vederea organizării în condiţii optime de eficienţă şi costuri.

Potrivit contractului încheiat, părțile se obligă să pună la dispoziția partenerului-organizator a terenului necesar desfăşurării evenimentului şi a unei zone de campare în Poiana cu Goruni și asigurarea utilităţilor necesare desfăşurării evenimentului, respectiv: energie electrică, apă potabilă curentă, toalete, ridicarea gunoiului menajer; asigurarea promovării evenimentului prin intermediul presei scrise, a radioului şi prin intermediul mediului online.

Promovarea evenimentului va fi realizată de Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir , care va promova valorilor locale, prin identificarea meşteşugarilor, artizanilor, artiştilor şi producătorilor locali şi punerea la dispoziţia reprezentanului S.C. MUTAT LA ŢARĂ S.R.L. a datelor de contact ale acestora; distribuirea de materiale promoţionale: afişe, flayere, postări pe reţele de socializare şi în spaţii publicitare), relaţionarea cu mass-media şi publicul participant.

Menţionăm faptul că organizarea evenimentului nu va implica nicio cheltuială direct de la bugetul Oraşului Cugir, iar cheltuielile legate de asigurarea utilităţilor necesare organizării evenimentului şi pentru refacerea zonei vor fi recuperate de la partenerul-organizator, care va achita oraşului Cugir 5% din cuantumul total al tarifului de intrare la eveniment încasat.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir