Administraţie
Cornel Murg instalat oficial în funcția de Prefect al județului Alba
Fostul subprefect, Cornel Murg, a fost instalat oficial astăzi în funcția de prefect al județului Alba, la doar două zile după ce a fost numit de Guvern. Acesta a depus jurământul în cadrul unei ceremonii, care a avut loc cu începere de la ora 10.30, la sediul Prefecturii.
La ceremonia de învestire a noului prefect au participat subsecretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne – Viorel Dosaru, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, președintele PSD Alba Ioan Dîrzu, șeful IPJ Alba Nicolae Căbulea, foștii prefecți Gheorghe Feneșer și Ioan Rus, care au stat la prezidiu, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale din județ, ai partidelor politice și șefi de instituții deconcentrate.
După depunerea jurământului, în discursul său, noul prefect Cornel Murg le-a cerut celor care urmează să-i fie colaboratori să-l ajute, pentru a-și putea îndeplini funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Printre cei care au ținut discursuri la ceremonie s-a numărat și președintele CJ Alba. Ion Dumitrel i-a mulțumit fostului prefect Gheorghe Feneșer pentru modul în care au colaborat și s-a arătat convins că această colaborare va continua la fel de bine și cu noul prefect Cornel Murg. Totodată, acesta a ținut să menționeze că își dorește ca prefectul să fie luat cu adevărat în seamă de Guvern și ”să impună un program special de dezoltare pentru zona Munților Apuseni”.
[youtube_sc url=”https://youtu.be/13TkbZD7j6M”]
Reamintim că Murg a fost numit prefect de Alba joi, 18 februrie, prin Hotărâre de Guvern. Tot atunci au fost schimbați din funcții alți 8 prefecți din țară.
Cornel Murg, în vârstă de 64 de ani, a deținut funcția de subprefect de Alba din 2012. El a mai ocupat această funcție în perioada martie – octombrie 2009.
A absolvit cu Diplomă de licență Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini și Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Profilul Inginerie Manageriala si Tehnologica. Are un Masterat sustinut la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, in specializarea Tehnologii moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice și compozite. De asemenea, a urmat mai multe cursuri de perfecționare: “Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici”; “Pregătire în domeniul protecţiei civile”; “Organizarea și funcţionarea Administraţiei Publice Locale”; „Strategii privind Organizarea și Funcţionarea Administraţiei Publice în unitățile administrative teritoriale”; ”Managementul operaţiunilor de comerţ exterior”; „Managementul în Cooperaţia Mestesugărească”; „Organizarea și conducerea locurilor de muncă”; ”Protecţia proprietăţii industriale”.
În afara perioadei în care a lucrat în Prefectura Alba, Cornel Murg a fost angajat, între anii 1969 – 1988, la Uzina Mecanică Cugir; între 1998 – 2000 a fost preşedinte al Societății Cooperatiste Meșteșugărești „Șurianu” Cugir; între anii 2000 – 2004 a fost viceprimar al orașului Cugir; între anii 2004 – martie 2009 și octombrie 2009 – mai 2012 – din nou preşedinte – Societatea Cooperatistă Meșteșugărească „Șurianu” Cugir. În plan politic, înainte de a fi subprefect, Cornel Murg a fost Președintele Organizației PSD Cugir.
Administraţie
Primarul Cugirului, Adrian Teban, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor
Recent, primarul orașului Cugir, Adrian Teban a participat la Brussels, la cea de-a 163 sesiune plenară în care, Comitetul European al Regiunilor (CoR) a celebrat 30 de ani de la înființarea sa în folosul orașelor și regiunilor din Europa .
„În cadrul ședinței grupului EPP i-am felicitat pe prim- vicepreședintele COR, Apostolos Tsitsikostas și pe președintele grupului EPP la CoR, Olgierd Geblewicz, pentru leadershipul grupului nostru, pentru un mandat de succes în care Comitetului Regiunilor a crescut atât la nivel european, dar și în cadrul partidului EPP, unde colegul nostru, vicepreședintele EPP Siegfried Mureșan a fost întotdeauna un susținător important”, a spus primarul Cugirului .
În legătură cu întrebarea unui cetățean din localitate, dacă este ceva de castigat din participarea la CoR, edilul de la poalele Drăganei a spus: „Dacă avem o politică de coeziune bine croită, care să raspundă nevoilor de azi a orașelor va fi în avantajul tuturor localităților, inclusiv pentru Cugir”.
Administraţie
Au început lucrările de modernizare a străzii Făgețel din Cindeni și se amenajează noi locuri de parcare pe strada Gheorghe Asachi
Conducerea Primăriei Cugir verifică regulat modul în care se execută lucrările edilitare din oraș, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă.
Primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat în teren, pe strada Făgețel din Cindeni, care face legătura între strada Cloșca și Dorului și pe strada Gheorghe Asachi unde se înființează noi locuri de parcare.
Pe strada Făgețel se vor realiza:
– canalizația tehnică,
– canalizarea pluvială,
– modernizarea carosabilului și amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită.
– intrările în curți
Ținem să precizăm faptul că această strada nu a fost prinsă în proiecte europene ci se realizează din bugetul local. De asemenea, vom mai face astfel de investiții in continuare pe străzile care încă nu au fost modernizate.
Pe strada Gh. Asachi se înființează 13 noi locuri de parcare și se modernizează intrările în blocuri, în baza proiectului cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava”, proiect care prevede modernizarea a 23 de stăzi.
Administraţie
Finanțare de 1.500.000 de lei obținută de Spitalul Orășenesc Cugir printr-un proiect de „Guvernanță digitală eHealth”
Spitalul Orășenesc Cugir a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir”, în valoare de aproape 1.500.000 lei.
Prin realizarea proiectului se preconizează schimbări de substanță în următoarele direcții strategice:
– Creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală;
– Îmbunătățirea capabilităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale;
– Realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate și planificare a activităților interne;
– Automatizarea proceselor interne care sunt consumatoare de timp și care necesită multă activitate manuală;
– Creșterea gradului de interconectivitate și interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale;
– Creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor.
Managerul spitalului, Florin Arion, se declară mulțumit de continuarea eforturilor pentru îmbunătățirea accesului pacienților la servicii de înaltă calitate.
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului