Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Colaborări fructuoase între elevi, părinți, membri ai societății și profesori cu prilejul Săptămânii „Școala Altfel”, desfășurată la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

elevi-cugir-dp-scoala-altfel-2016Săptămâna „Şcoala altfel” desfășurată între 31 octombrie și 4 noiembrie 2016, a reprezentat  pentru elevii Colegiului Național „David Prodan” din Cugir un ansamblu de activităţi dintre cele mai diverse, preocupări care să determine comunicarea şi colaborarea între elevi , părinţi, profesori  şi alţi membrii ai comunităţii, pe un plan al inteligenţei emoţionale şi al interacţiunii directe cu  viaţa reală. 

Astfel, unii elevi au fost în excursii  la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la Cetatea Deva , Muzeul Unirii din Alba Iulia, alţii au vizitat sediile unor instituții și agenți economici din Cugir, precum: Primăria, Star Transmission, ACITECH ROM, SMURD, Foto Printers, Uzina de apă. Sub îndrumarea profesorilor,  elevii au participat la ateliere tematice la fizică, biologie , chimie, informatică , au desfăşurat  activităţi sportive sau  au prezentat  o scenetă de teatru  a lui I.L. Caragiale în Cabinetul de limba română . Ziua de joi a fost organizată sub semnul ecologizării sălilor de clasă a holurilor, sălii Radio, sala Consiliului elevilor, a CDI-ului şi a depozitului de manuale, unde sub supravegherea diriginţilor  şi a profesorilor coordonatori, elevii au reamenajat  şi redecorat sălile în care îşi desfăşoară cursurile. Despre educaţia ecologică, colectarea selectivă , economisirea energiei şi protecţia mediului a vorbit elevilor comisarul Mircea Trifu de la Garda de Mediu, iar  trei reprezentanţi ai Agenției Naționale Antidrog au vorbit elevilor despre pericolul  dependenţelor  de substanţe  nocive.  În cadrul proiectului ,,Modele în carieră” desfăşurat vineri sub forma miniconferinţelor interactive între părinţi şi elevi, Soreaţă Claudia a vorbit despre dezvoltarea personală,  Alin Neag despre importanţa disciplinei elevilor şi răspunderea în faţa legii, Angela Herlea despre iniţiativa privată şi rolul ei  în gândirea economică, Neluţu Sbuchea despre semnificaţia taxelor şi modul de gestionare a finanţelor, Hăprian Gheorghe şi Adrian Mihai despre importanţa educaţiei fizice şi echilibrul dintre un corp sănătos  şi o minte sănătoasă. Janeta Crăciun şi Marius Badea au adus în discuţie rolul şi importanţa informaticii în viaţă, iar preotul paroh Viorel Codrea  a pus accentul în discursul său pe formarea caracterului sub impactul modelului real şi al educaţiei dată de familie, şcoală şi societate, pe  alegerile potenţiale ivite de-a lungul vieţii şi nu în ultimul rînd pe necesitatea prezenţei toleranţei  la  nivel de individ, grup, societate.

„A fost o săptămână centrată  pe elevi, pe educaţia pe toate planurile a acestora, desfăşurată sub semnul colaborării  fructuoase  în toate domeniile ,  a tuturor celor implicaţi : elevi, părinţi, membrii ai societăţii şi  profesori”, a declarat directoarea colegiului, prof. Ionela Cozmescu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Patru elevi de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, calificați la etapa națională a concursului „ȘTIU ȘI APLIC – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii!”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir s-au calificat în etapa națională a concursului „ȘTIU ȘI APLIC – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii!”, etapa județeană, desfășurat la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

„Ei sunt cei ce sfarmă mituri că la profesională si tehnologic nu se face școală. Se face, și sunt liniștit când văd că încă sunt tineri cărora le place să învețe lucruri practice! Patru elevi plecați în concurs, patru calificați la Națională!! Felicităm profesorii ce i-au pregătit (Toma Florin, Liliana Dache, Daniel Călugăr), elevilor le urăm să ajungă să se bucure de efortul depus și nu pot decât să sprijin cu drag astfel de tineri talentați!”, a transmis Ionuț Iancu, directorul Colegiului.

Concursul se numește „ȘTIU ȘI APLIC – Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii!”, avizat de Ministerul Educației, este destinat liceelor tehnologice din țară.

Concursul conține 2 probe: una teoretică desfășurată pe calculator, la care fiecare elev răspunde contra cronometru la 20 întrebări și una practică, la care se va lucra în echipă.

O echipă este formată din 2 elevi, fiind 4 niveluri de Concurs: Ciclul inferior liceu (clasele IX-X), Ciclul superior liceu (XI-XII) și ciclul Învățământ profesional (clasele IX-X-XI profesională).

Punctajul unei echipe se calculează astfel: se adună punctajele celor 2 elevi de la proba teoretică și punctajul obținut de echipă la proba practică.

Liceul Tehnologic „I.D. Lăzărescu” din Cugir s-a prezentat cu 2 echipe:

– ciclul inferior liceu: Florea Nicola Diego (clasa IX) și Oprea Cristian Petru (clasa X)
– ciclul Învățământ profesional: Timofte Ștefan Grațian (IX prof) și Furdui Ioan Marian (X prof)

Ambele echipe au ocupat locul 1 și vor reprezenta județul la faza națională care se va desfășura la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași în perioada 23-25.05.2025.

Elevii au fost pregătiți de către: prof. Toma Florin, prof. Dache Liliana și prof. Călugăr Daniel.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Ziua Internațională a Sportului, marcată la Școlile Gimnaziale „David Prodan” Săliștea și „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Școala Gimnazială „Singidava” Cugir și Școala Gimnazială „David Prodan” din Săliștea au lansat o provocare sportivă partenerilor din cadrul proiectului dedicat Zilei Internaționale a Sportului, în perioada 6 – 10 aprilie 2025.

Astfel, elevii au avut ocazia să-și demonstreze aptitudinile sportive la șah, fotbal, handbal, majorete, atletism, dar și cele artistice printr-o expoziție de desene cu tematică sportivă. Parteneri au fost Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir, Școala Gimnazială Nr. 3 și Școala Gimnazială „Iosif Pervain” din Cugir și Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna.

Prin aceste activități sportive s-a dorit antrenarea unui număr cât mai mare de elevi pentru a promova un stil de viață sănătos prin mișcare, pentru a cultiva și dezvolta relații de prietenie și spiritul de fair-play, dar și pentru a stimula imaginația artistică prin realizarea unor lucrări plastice.

Felicitări organizatorilor și participanților!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Just, Imagine” – Oportunitate de exprimare a ideilor și creativității elevilor din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Cugir, a avut loc prima ediție a competiției de Public Speaking, desfășurată sub generoasa temă „Just, Imagine!”. Evenimentul a reunit elevi din toate unitățile de învățământ din oraș, oferindu-le oportunitatea de a-și exprima ideile și creativitatea în fața unui juriu de prestigiu.

Competiția a fost onorată de prezența Prof. Univ. Dr. Teodora Popescu, cadru didactic la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a făcut parte din juriu. În cadrul manifestării, au luat cuvântul dr. Radu Julean, precum și managerul Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir, Diane Dobrean, în contextul inițiativei UNESCO – Orașe care învață și în calitate de gazdă.

Evenimentul a fost moderat de prof. Luminița Cebotari, iar organizarea a fost posibilă prin implicarea și coordonarea cadrelor didactice: prof. Diana Roșu, Delia Niculaș, Oana Mesaroș, Lilica Vanț, Anișoara Ciornei și Luminița Cebotari.

Sprijinul financiar și logistic a fost asigurat de Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Rotary Club Anima Mundi Cugir, Primăria Orașului Cugir, Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir, precum și de Centrul pentru Tineri al Catedralei.

La finalul competiției, juriul a acordat 18 premii și mențiuni, recunoscând performanțele și eforturile elevilor participanți. Evenimentul a constituit o veritabilă pledoarie pentru educația din Cugir prin comunicare și gândire critică, dar și un demers important de încurajare a exprimării libere a elevilor în limba engleză.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir