Rămâi conectat

Actualitate

Ce trebuie să faci sau să nu faci de Anul Nou ca să-ţi meargă bine în anul care vine.

cugirinfo.ro

Publicat

în

O vorbă din popor spune că norocul ni-l mai facem noi singuri cu mâna noastră. Astfel, pentru a avea un 2013 plin de noroc tradiţia spune că trebuie să respectăm câteva „reguli”. Indiferent unde am petrece revelionulsuperstițiile de Anul Nou rămân aceleaşi.

Mai jos găsiţi câteva dintre cele mai cunoscute SUPERSTIŢII DE REVELION:

● În noaptea de ANUL NOU trebuie să porţi roşu. Dacă ţi-ai pregătit deja costumaţia pentru REVELION şi nu conţine niciun obiect vestimentar roşu, atunci puteţi opta ca lenjeria intimă să aibe această culoare. Potrivit superstiţiilor, cel care este singur şi poartă roşu în noaptea dintre ani îşi va afla perechea în curând. Roşu este obligatoriu şi în cazul celor care au deja partener. Această culoare aduce noroc şi o stare de bine.

● La cumpăna dintre ani uitaţi de supărare sau de lacrimi. TRADIŢIA spune că cine plânge sau este supărat de REVELION aşa va fi tot anul. Astfel, pentru a avea un 2013 plin de noroc şi voie bună împăcaţi-vă cu toate cunoştinţele şi alungaţi gândurile rele.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION mai spune că la cumpăna dintre ani trebuie să ai bani în buzunar. Potrivit tradiţiei, cine va avea un portofel doldora de bani în noaptea de Anul Nou va avea bani tot restul anului.

● La ora 12 noaptea, mai exact când se face trecerea dintr-un an în altul, puneţi-vă o dorinţă. Potrivit acestei SUPERSTIŢII DE REVELION aveţi toate şansele să vi se îndeplinească.

● O altă superstiţie spune că prima persoană care vă trece pragul casei în prima zi din noul an vă va influenţa pe parcursul următoarelor 12 luni. Se spune că dacă prima persoană care vă trece pragul în prima zi din an este o femeie, atunci veţi avea parte de ghinion. Pentru a avea parte de un 2013 plin de noroc este bine ca pragul să fie trecut de un bărbat.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION este legată şi de momentul în care atârnaţi calendarul pentru noul an. Pentru a avea parte de noroc în noul an este indicat să atârnaţi după miezul nopţii, în niciun caz înainte, deoarece veţi avea un 2013 plin de ghinion.

Evitaţi să măturaţi şi să aruncaţi gunoiul din casă pe data de 31 decembrie şi 1 ianuarie. Tradiţia spune că odată cu aceste obiceiuri este „măturat” şi „aruncat” norocul din casă.

SUPERSTIŢIILE DE REVELION sunt legate inclusiv de meniul pe care îl serviţi în seara de Anul Noul. Mai jos regăsiţi câteva „reguli” pe care trebuie să le respectaţi dacă doriţi să aveţi un 2013 plin de noroc.

● Din MENIUL DE REVELION nu trebuie să lipsească peştele. Tradiţia spune că persoanele care pun pe masă peşte în seara de ANUL NOU şi mănâncă acest aliment la cumpăna dintre ani se vor strecura printre probleme ca peştele printre apă.

● Strugurii ocupă şi ei un loc important în MENIUL DE REVELION. Potrivit SUPERSTIŢIILOR DE REVELION, fiecare persoană trebuie să mănânce la cumpăna dintre ani 12 boabe de stuguri. Nu are nicio importanţă culoarea, dar numărul lor este echivalent cu numărul de luni ale unui an. În funcţie de cât de dulce este aşa va fi şi luna respectivă: mai bună sau mai dificilă.

Carnea de pui nu are ce căuta pe masa de REVELION. Tradiţia spune că acest tip de carne simbolizează regresul. Pentru a avea un 2013 plin de succes în noaptea de Anul Noul trebuie să mâncaţi doar carne de porc sau de peşte.

● O altă SUPERSTIŢIE DE REVELION mai spune că din meniu nu trebuie să lipsească piftia. Tradiţia spune că persoanele care vor mânca acest preparat în noaptea de Anul Noul vor avea obrajii rumeni şi fragezi.

Şampania reprezintă cea mai populară băutură în noaptea de REVELION. SUPERSTIŢIILE DE REVELION legate de această băutură spun că atunci când se desface şampania la ora 12 noaptea anul care tocmai a trecut a fost „împuşcat”. Astfel, cele rele să se spele, cele bune să se adune.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Acțiunea umanitară „Moto Iepurașul”, organizată de motocicliștii Asociației ”Lupii Sigidavei”, a ajuns la cea de-a IX-a ediţie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Paștele, una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății, ne amintește de Mântuitorul Isus Hristos care a murit pe cruce pentru noi, fiind în același timp o Sărbătoare a bucuriei, în care oamenii se întâlnesc și familiile se reunesc în jurul unei mese îmbelșugate.

Așa cum ne-au obișnuit, tinerii cugireni nu au uitat nici în acest an de cei mai puțin norocoși și s-au gândit din nou cum să aducă bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din zona orașului de la poalele Drăganei.

„Deoarece ne aflăm în Postul Paștelui, păstrăm tradiția și organizăm o nouă acțiune umanitară „Moto Iepurașul 9”. Vă invităm alături de noi, să furăm împreună zâmbete de pe fețele oamenilor care au o situație materială mai dificilă. Pentru donații luați legătura cu oricare membru al clubului nostru. Fiți solidari unii cu ceilalți! Dăruiește!”, au transmis organizatorii.

Darurile vor fi împărțite în data de 13 aprilie 2025 când motocicliștii implicați în activitate vor pleca cu pachetele spre familiile nevoiașe.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Campania „Curățenia de primăvară – 2025” continuă cu succes la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Campania „Curățenia de primăvară – 2025” din Cugir continuă cu succes, mobilizând din ce în ce mai mulți cetățeni la acțiuni de ecologizare. 

În weekend-ul trecut, atât angajații Primăriei Cugir și ai instituțiilor subordonate, cât și membrii Asociației „Lupii Singidavei” și un grup de voluntari din comunitate, au desfășurat o serie de acțiuni de ecologizare în mai multe zone ale orașului.

Astfel, angajații primăriei au ecologizat întreaga centură a localității Vinerea, în timp ce membrii Asociației „Lupii Singidavei” împreună cu mai mulți voluntari au intervenit în zonele Râul Mare, Râul Mic și Bucuru, colectând deșeuri de diverse tipuri. Zeci de saci cu deșeuri au fost adunați, iar transportul a fost realizat cu sprijinul Serviciului Public de Gospodărire Locală.

Această acțiune de ecologizare este parte integrantă a campaniei de primăvară, care urmărește nu doar curățarea orașului, ci și conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător de către fiecare cetățean.

„Primăria Cugir mulțumește tuturor celor care s-au implicat activ și îi încurajează pe toți cetățenii să contribuie la menținerea unui oraș curat și responsabil. Împreună, putem face Cugirul un loc mai frumos și mai sănătos! Pentru cei care doresc să se alăture acestei campanii, sunt disponibile materiale și sprijin logistic. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul: 0731 001 271”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 40 de ani din Vinerea cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis, pe strada Grigore Ureche din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 7 aprilie 2025, în jurul orei 00.30, polițiștii din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Grigore Ureche din orașul Cugir, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din localitatea Vinerea.

În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate de către polițiști, a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir