Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Calendarul sesiunilor de bacalaureat din 2013, iunie-iulie şi august-septembrie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Bacalaureat 2013 în Alba – tot sub supravegherea camerelor video. Calendarul sesiunilor iunie-iulie şi august-septembrie

Luni, 10 iunie 2013, va începe practic sesiunea de vară a examenului de bacalaureat din acest an. Introducerea camerelor de supraveghere video în sălile în care se susţine examenul de bacalaureat s-a dovedit o măsură foarte bună în economia realităţii rezultatelor, fiind menţinută şi în acest an de către Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, supraveghetorii vor fi instruiţi pentru a păstra măcar nivelul de exigenţă de anul trecut, nepermiţându-le candidaţilor accesul în sală cu telefoane mobile, fiţuici, manuale sau alte surse de inspiraţie. Ca şi anii trecuţi, subiectele vor fi elaborate ţinând cont de programa şcolară şi programa de bacalaureat. Probele lingvistice şi digitale se vor desfăşura în perioada 10 – 28 iunie, iar cele scrise, singurele care contează pentru promovare, între 1 – 10 iulie.
elevi bacalaureatCalendarul primei sesiuni de BAC va fi următorul: 10 – 12 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; 12 – 14 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B; 17 – 21 iunie: evaluarea competenţelor digitale – proba D; 25 – 28 iunie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C; 1 iulie: limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă; 2 iulie: limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă; 3 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă; 5 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă; 8 iulie: afişarea rezultatelor (până la ora 12.00), până la ora 16.00 putând fi depuse contestaţiile; 9 -11 iulie 2013: rezolvarea contestaţiilor; 12 iulie 2013: afişarea rezultatelor finale. Elevii care nu vor fi obţinut nota 5.00 la fiecare probă scrisă şi media minimă 6.00 vor fi declaraţi respinşi. Aceştia mai au însă o şansă la sesiunea august-septembrie 2013. Aceasta se va desfăşura după următorul grafic: 15 – 19 iulie: înscrierea candidaţilor; 19 – 20 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; 19 – 21 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B; 20 – 21 august: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C; 22 – 23 august: evaluarea competenţelor digitale – proba D; 26 august: limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă; 27 august: limba şi literatura maternă – proba E)b) – proba scrisă; 28 august: proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă; 30 august: probă la alegere a profiluli şi specializării -proba E)d) – proba scrisă; 2 septembrie: afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00); 3 – 4 septembrie: rezolvarea contestaţiilor; 5 septembrie: afişarea rezultatelor finale.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Învăţământ - Cultură

Lungu Cristiana Maria, elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, calificată la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 10-13 aprilie 2025 va avea loc la  Râmnicu Vâlcea etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, iar în urma etapei județene din 26 martie, o singură elevă din Cugir s-a calificat la faza națională.  Un copil excepțional, care, grație pregătirii temeinice și talentului remarcabil, a rușit o performanță care bucură pe toți cei apropiați: Lungu Cristiana Maria.

Aceasta este elevă în clasa a V-a B de la Școala Gimnazială Nr. 3 și este îndrumată de către profesoara și totodată diriginta ei, Vereș Mihaela.

„Când ai marmură, poți sculpta o capodoperă, nu-i așa? Cristiana este „marmură”! Chiar cred că are ceva, ceva special, care nu poate fi definit. Este talentată, silitoare, ambițioasă și foarte serioasă în tot ceea ce-și propune să facă. Are o maturitate care o face un copil precoce, dar încă de pe acum înțelege că talentul nu înseamnă nimic fără muncă, fără efort. Ea niciodată nu spune „nu mai pot”, ci, chiar și atunci când este obosită și efortul de a se pregăti atât pentru școală, cât și pentru alte concursuri și olimpiade presupune ore întregi de studiu suplimentar, se implică și rezultatele, evident, sunt deosebite.” (diriginta, MihaelaVereș)

La rândul său, conducerea instituției de învățămât se arată extrem de mulțumită de performanța realizată de Cristiana și a avut o reacție pe măsură:

„Îi dorim succes și suntem convinși că va reprezenta mai mult decât onorabil școala noastră, așa cum a făcut-o și la alte competiții la care a participat! Pe lângă calificarea la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română, această elevă a obținut și locul II la etapa județeană a Olimpiadei de cultură și spiritualitate românească din 29 martie 2025 ,coordonată fiind de către doamnele profesoare Vereș Mihaela și Sgubea Luminița, dovedind, o dată în plus, că acolo unde există voință, există și o cale de a reuși! Deci, mult succes, Cristiana!”.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Loredana Arap și Iemima-Casia Rus, eleve ale Colegiului Național „David Prodan” Cugir, calificate la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir au obținut calificarea la faza națională a Olimpiadei de Filosofie. Este vorba de Loredana Arap (din clasa a XI-a C) și Iemima-Casia Rus (din clasa a X-a C).

A înțelege filosofia înseamnă a păși pe un drum sinuos, marcat de întrebări fundamentale și provocări intelectuale. De la Socrate, care ne-a învățat să punem la îndoială totul, până la Kant, care a explorat limitele cunoașterii umane, marii filosofi ai lumii au demonstrat că acest domeniu nu este unul ușor, ci necesită răbdare, perseverență și o curiozitate nesfârșită. În acest spirit al reflecției și analizei profunde, două eleve excepționale, ambele de la profilul filologie intensiv limba engleză, Arap Loredana din clasa a XI-a C și Rus Iemima – Casia din a X-a C, au reușit să se remarce, demonstrându-și talentul printr-o calificare la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie. Prin muncă susținută, pasiune și o remarcabilă capacitate de analiză, cele două eleve au obținut o performanță deosebită, care merită toată aprecierea noastră.

Calificarea lor la etapa națională este rodul dedicării și al sprijinului acordat și de doamna profesoară Oarga Serafina, care le-a ghidat pașii în această călătorie a spiritului, oferindu-le cunoștințele necesare pentru a se angaja în dezbateri profunde și de a căuta răspunsuri la întrebările esențiale ale umanității, o sarcină deloc ușoară de altfel pentru un adolescent.

Dar să vedem ce au avut fetele de spus referitor la această experiență unică:

„Pot spune că nu a fost un drum ușor de parcurs, au fost multe momente în care am avut tentația să renunț, însă Dumnezeu mi-a oferit acea putere de a găsi un sens și de a merge mai departe. Vreau să-i mulțumesc din suflet doamnei profesoare Oarga Serafina Liliana pentru că mi-a dezvăluit magia filozofiei și pentru că m-a încurajat mereu. Orice încercare este o experiență care se depune în dosarul vieții, iar noi trebuie să fim mândri că am avut curajul de a încerca”, ne-a declarat Arap Loredana.

„Olimpiada de filosofie a fost o experiență frumoasă, emoționantă și plină de învățăminte. A fost a doua mea participare și, deși nu eram prea sigură pe mine, această experiență m-a învățat cât de importantă este perseverența și determinarea în atingerea obiectivelor propuse. Rezultatul pe care l-am obținut m-a surprins într-un mod plăcut și mă îndeamnă să am mai multă încredere în mine. Doresc să-i mulțumesc doamnei profesoare Serafina Oarga pentru îndrumări și pentru sprijinul oferit în pregătire! Sunt nerăbdătoare să particip a etapa națională, iar de asemenea îi încurajez și pe alții să încerce”, a transmis Rus Iemima – Casia.

Succesul elevelor noastre este o dovadă clară că filosofia nu este o simplă disciplină abstractă, ci una care modelează caractere și oferă instrumente esențiale pentru înțelegerea lumii. Le felicităm pe Loredana și Iemima pentru această reușită neașteptată și le dorim mult succes la etapa națională, unde suntem siguri că ne vor reprezenta cu aceeași pasiune cu care ne-au obișnuit iar și unde modul lor de-a gândi și de-a vedea lucrurile va fi de asemenea apreciat.

Prof. Alisie Anca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Ana Teodora Cârjean, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei de „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Școala Gimnazială „Singidava” Cugir se mândrește cu o nouă performanță remarcabilă. Ana Teodora Cârjean, elevă în clasa a VI-a, a  obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de „Cultură și Spiritualitate Românească” și va reprezenta județul Alba la etapa națională care se va desfășura în perioada 21 – 25 mai 2025 la Putna (județul Suceava).

Cu ambiție, determinare și nenumărate ore de studiu, Ana a demonstrat că pasiunea și perseverența deschid porți spre succes. Nu a fost un drum ușor, dar fiecare obstacol a fost transformat într-o lecție, fiecare provocare – într-o oportunitate de a deveni mai bună.

Sub îndrumarea atentă a profesoarelor Văsuți Nicoleta și Pascal Daniela, a reușit să atingă performanțe deosebite, devenind un exemplu de curaj și dedicare pentru toți colegii săi. Această calificare nu este doar un rezultat, ci o poveste de muncă și visuri împlinite, o dovadă că talentul, când este hrănit cu efort și susținere, poate străluci la cel mai înalt nivel.

D-na prof. Văsuți Nicoleta a declarat: „Această olimpiadă este moștenirea pe care o purtăm și pe care suntem datori să o păstrăm vie. În fiecare vers, în fiecare legendă, în fiecare rugăciune se ascunde sufletul neamului nostru. Această competiție nu este doar un test de cunoștințe, ci o călătorie spirituală, în care tinerii învață să privească cultura românească printr-o lentilă sensibilă și profundă, descoperind legătura dintre cuvânt și suflet. Bucurie, mândrie și emoție, sunt sentimentele care ne cuprind astăzi, când celebrăm această reușită extraordinară”.

La rândul său, conducerea unității școlare a conchis: „Ana Cârjean, îți dorim mult succes la etapa națională. Indiferent de rezultat, ești deja un câștigător – ai arătat că dorințele devin realitate atunci când crezi în ele și muncești pentru ele”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir