Actualitate
Ca de fiecare dată, la venirea primăverii râurile din Cugir devin adevărate focare de infecție
Acolo unde nu provocă inundații, ploile fac curăţenie. La propriu. Apele au ajuns să spele malurile pe care sunt depozitate tone de deșeuri. Nepăsarea unora față de mediul înconjurător ne dăunează tuturor.
Pe maluri și albiile râurilor care traversează Cugirul (Râul Mare și Râul Mic), găseşti tot ce nu ţi-ai putea imagina. De la borcane aruncate, cutii de carton, resturi de lemn, saci peste tot, de toate dimensiunile, sticle de plastic, cutii de conservă, pungi, haine vechi, resturi de construcţii.
„E focar de infecţie pentru toată lumea, nu avem ce le face, ăştia sunt oamenii”, spune revoltat un localnic. Unii cetățeni colectează materialele reciclabile, însă ce nu pot valorifica, aruncă în rău.
Cândva, cele două râuri cu apă destul de limpede au devenit gropi de gunoi. La nivelul orașului există ONG-uri și echipe formate din elevi ai unităților școlare, care cel puțin de două ori pe an salubrizează albia și malurile râurilor. Dar de fiecare dată trebuie să o ia de la capăt, pentru că oamenii nu au respect pentru nimic.
Începând cu luna martie, primăria a lansat Campania „Curățenia de primăvară 2020” în Cugir. O campanie care mobilizează persoane fizice cu locuințe individuale sau locatari de la blocuri, instituții și agenți economici, toți având ca misiune și ecologizarea râurilor și a malurilor acestora.
Este doar o etapă, pentru că, nu peste mult timp, dezordinea provocată de aruncarea la întâmplare a gunoaielor revine la locul ei. Poliţia Locală a orașului a dat anul trecut amenzi de aproape 4000 de lei.
Șeful Poliției Locale, juristul Horațiu Găldău, ne-a declarat că are amplasate camere de supraveghere video, în mai multe puncte ale localității. Acesta ne-a asigurat că se va trece la identificarea celor care aruncă la întâmplare deșeuri și se vor lua măsuri de sancționare drastică a vinovaților.
Am ascultat și părerea unui cugirean care ne spunea cu amărăciune că: „Multe localităţi din țară și-ar dori cu siguranță sa aibă privilegiul ca un curs de apă să le traverseze orașul sau comuna în care trăiesc. Numai că acest mare dar pe care l-a dat unora Dumnezeu ar trebui să fie respectat și îngrijit de așa manieră încât să confere prospețime și civilizație locului”.
Constantin PREDESCU
Actualitate
Tânăr de 23 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a încercat să voteze din nou, în localitatea Balomiru de Câmp
Duminică, 24 noiembrie 2024, în jurul orei 13.00, Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați de către un reprezentant al unei secții de vot din localitatea Balomiru de Câmp, cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat pentru a vota, cu toate că aceasta își exercitase dreptul de vot.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că un tânăr de 23 de ani, din Cugir, s-a prezentat pentru a vota, iar în urma verificărilor efectuate de membrii secției de votare a rezultat că acesta ar fi votat, în jurul orei 11.45, la o secției de votare din orașul Cugir.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la fraudă la vot.
Actualitate
Bărbat de 37 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut, pe strada Ion Creangă
În dimineața zilei de duminică, 24 noiembrie 2024, polițiștii din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Ion Creangă din orașul Cugir, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Cugir.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,77 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
Actualitate
Seară de folk, organizată în scop caritabil de către Clubul Rotary Anima Mundi din Cugir
Pasiunea pentru muzică capătă deseori valențe deosebite de manifestare prin evenimentul caritabil desfășurat recent, la inițiativa artistului cugirean, Vasile Palfi și în organizarea Clubului Rotary Anima Mundi din Cugir.
Doamna profesor Luminița Cebotari, prezentatoarea evenimentului, ne-a spus că „pentru toți cei prezenți voluntariatul a fost o modalitate perfectă de a crește sentimentul de împlinire prin adăugarea unui raport de valoare comunității din Cugir”.
Clubul Rotary Anima Mundi, la președinția căruia se află în acest an dr. Radu Julean, și-a propus, în dorința sa de a contribui la binele comun și ca un act de dăruire necondiționată, să continue proiectul început în urmă cu doi ani „Ambulanță pentru viață”. Toate grupurile de elevi, alături de Vasile Palfi și Carmen Sulincean, și-au pus la dispoziție timpul pentru a descoperi printr-o lecție valoroasă puterea solidarității.
Cei peste 150 de spectatori prezenți în Sala Festivă a Composesoratului Grăniceresc din Cugir au trăit împreună emoția și frumusețea muzicii folk care i-a legat și i-a adus mai aproape. Grupurile care au ocupat scena cu momente pline de sensibilitate și energie tinerească au fost: Centrul pentru Tinerii al Catedralei din Cugir (coordonator preot Adrian Cebotari), grupul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonator prof. Alexandra Costea), grupul Echo (coordonator Attila Doszlop).
Evenimentul a fost încheiat de recitalul susținut de solista Carmen Sulincean și Vasile Palfi, artiști care fac educație muzicală tinerei generații la Cugir. Rotary Club Anima Mundi, un grup sudat de prieteni voluntari, a mulțumit pentru generozitate și implicare tuturor celor prezență la evenimentul desfășurat la Composesoratul Grăniceresc din Cugir.
„Ne bucurăm că ne-au fost aproape colegi de la alte cluburi, părinți, frați, apropiați ai tuturor celor care au performat astăzi. Fără dumneavoastră magia acestei seri nu ar fi fost posibilă. Melodiile din această seară ne-au învățat să visăm, să iubim, și avându-vă ca parteneri dorim să devenim o forță motrice a schimbării în bine aici la Cugir. Pentru aceasta, la ieșirea din sală, avem câteva urne pentru ambulanța socială. Gestul dumneavoastră va merge dincolo de sentimentul plăcut al celor care vor beneficia de ambulanța socială”, a fost mesajul doamnei prof. Luminița Cebotari.
Constantin PREDESCU
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paste 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 7 luni
Mesaje de Paște fericit 2024. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 11 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 3 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor dragi de ziua numelui | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii 2024. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Administraţieacum 2 luni
Premiu simbolic oferit de Primărie unor societăți comerciale din Cugir, cu prilejul aniversării a 225 de ani de tradiție industrială a orașului