Rămâi conectat

Sport

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc se apropie de finalul călătoriei sale „cu bicicleta prin Europa”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc ne-a comunicat că se află spre finalul călătoriei sale „cu bicicleta prin Europa”, încheind cu bine etapa a doua Paris – Goteborg (Suedia) după ce a parcurs în 17 zile aproximativ 1.700 km prin Franța, Belgia, Olanda, Germania, Danemarca, respectiv Suedia.

De reamintit că sportivul de la poalele Drăganei și-a realizat visul de a participa la deschiderea jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

De aici a traversat orașe importante precum: Paris, Lile, Brugges, Anvers, Endhoven, Bremen, Hamburg, Kiel, Copenhaga,Malmo și în final, Goteborg. A fost o călătorie plăcută fapt ce a făcut să ajungă la timp la festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de Atletism Masters 2024. Un eveniment de anvergură la care au fost prezenți, după anunțul oficialităților, peste 8000 de atleți din 109 țări de pe toate continentele lumii și la toate categoriile de vârstă feminin și masculin.

Romania s-a prezentat la marea întrecere cu un lot destul de mare de sportivi, din județul Alba participând: Vasile Hârjoc de la Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir – proba de 6 km cros, 10 km alergare pe șosea și în proba de semimaraton; Aurelian Zăgrean de la Clubul „Mica Romă” Blaj în proba de 3.000 m obstacole.

Potrivit informațiilor, la proba de 3000 m obstacole și 10.000 m nu s-a făcut clasament pe echipe. La cros 6 km, Hârjoc s-a situat pe locul 8, iar la semimaraton pe lucul 7, fapt ce în opinia sa a fost o reușită.

„Urmeaza C.M.de Alergare Montană, în perioada 12 – 15 septembrie 2024 la Canfranc, Spania. Eu voi alerga în proba de 34 km cu diferența pozitivă de 1961 m, iar Aurelian Zăgrean aleargă proba de 11 km cu diferența pozitivă de 1000 m. Ne întoarcem apoi în țară deoarece pe 13.10.2024 la București este programat C.M. de Marathon Masters și va trebui să participăm la această competiție importantă”, ne-a mărturisit atletul cugirean.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Cugireanul Vasile Hârjoc, medaliat cu Bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Spania

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 12 – 15 septembrie 2024, în localitatea Canfranc (Valea Aragonului) – Spania s-a desfășurat Campionatul Mondial de Alergare Montană Masters, eveniment la care au fost prezenți peste 500 de sportivi din 43 țări ale lumii, Romania participând cu 29 de atleti.

Județul Alba a reprezentat România cu sportivii Vasile Hârjoc ( +70 ani) de la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir și Aurelian Zăgrean (+45 ani) de la C.S. „Mica Romă” Blaj.

Ambii atleți au alergat în proba de 34 de km cu diferența pozitivă de 1960 m, amândoi sportivii obținând medaliile de bronz cu echipele, după Spania – aurul și argintul – echipa Franței.

Din echipa cu care a alergat Vasile Hârjoc au făcut parte Vasile Georgescu din București și Ioan Andreși din Bistrița Năsăud.

„Acum, încep pedalatul cu bicicleta spre România pentru a ajunge să particip la C.M. de Marathon Masters ce are loc în București pe data de 13 octombrie 2024. Aș dori pe această cale să multumesc pentru sprijinul acordat Primăriei orașului Cugir, Primăriei municipiului Alba Iulia, Uzinei Mecanice Cugir, S.R.L., Lae Pecu Cugir, C.S. „Metalurgistul” Cugir, antrenorului prof. Gheorghe Hăprean și nu în ultimul rând tuturor celor care mi-au trimis mesaje de susținere pe toată perioada în care am călătorit cu bicicleta prin Europa”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Cugireanul Robert Paștiu, locul 2 la Cupa „Tennis Mergea Academy” – competiție organizată în cadrul Campionatului Național „Tenis 10”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cugireanul Robert Paștiu, în varsta de 7 ani, a jucat sâmbătă marea finală la Turneul de Tenis de Camp „Tenis 10”, în municipiul Târgu-Jiu, obținând locul 2 la unul dintre cele mai mari turnee de juniori din țară „Tennis Mergea Academy” .

Robert a totalizat 9 victorii consecutive la acest Turneu National „Tenis 10”.

Familia a dorit să mulțumească antrenorilor Lucian Rada și Gheorghe Harceaga de la Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, a treia înfrângere consecutivă: Gloria Bistrița – Metalurgistul Cugir 5-0 (2-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cea de-a treia etapă a seriei a VII-a, din Ligia a  3-a, Gloria Bistrița-Năsăud a jucat pe teren propriu cu Metalurgistul Cugir, gazdele impunându-se cu scorul de 5-0 (2-0).

Gazdele au înscris prin Covaci (28), Tavarez (40), Val. Alexandru (68, 74), A. Lullaku (90+1). A fost a treia înfrângere consecutivă a „roș-albaștrilor” ce nu au înscris încă în acest start ratat de campionat.

Metalurgistul Cugir este noua „lanternă roșie” a seriei a VII-a, după această înfrângerea usturătoare.

Au evoluat formațile:

Gloria Bistrița: R. Avram – Chiorean, Morariu, Buziuc, Llullaku, Covaci, Forizs, Chindriș, Tavares, Marku, Mitran; rezerve Began, Benga, Deac, V. Alexandru, Abolaji, Podea, Blejdea, Creța, Melniciuc. Antrenor Cristian Pustai.

Metalurgistul Cugir: Perjeriu – Cunțan, S. Itu, Vitinha/cpt., Kiraly, Tăban (71, Șaucă), Udrea, Chițimia (71, Barbu), Cocan (71, Hăprianu), P. Păcurar (82, M. Domșa), Bura (82, R. Păcurar); rezerve Bîrlădeanu, Onaci, L. Itu, Șuteu. Antrenor Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir