Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Apă potabilă cu cisterna pentru locuitorii din Săliștea Deal și zonele înalte din Săliștea și Tărtaria

cugirinfo.ro

Publicat

în

Locuitorii din Săliștea Deal și din zonele înalte din Săliștea și Tărtăria primesc apă potabilă prin intermediul unei cisterne mobile, a anunțat APA CTTA Alba.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii ca din cauza debitului de apă scazut captat de la Săliștea, nu poate asigura furnizarea apei potabile in Săliștea Deal iar în Săliștea și Tărtaria în zonele înalte ale acestor localitati.

Sucursala Cugir va asigura apă potabilă locuitorilor din aceste localitati prin intermediul unei cisterne mobile pentru cerințe de consum uman și de igienă, la solicitarea Primariei.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, au transmis reprezentanții APA CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Un tânăr de 22 de ani a decedat, după ce s-a înecat într-o baltă din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tragedie la Șibot. Un tânăr de 22 de ani din localitate s-a înecat într-o baltă după ce a rămas blocat în mâl.

„Sectia de pompieri Sebes intervine pentru extragerea unei persoane dintr-o baltă, în localitatea Șibot. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre o persoana de sex masculin, posibil înecată. Forțe alocate: 1 x ASAS, 1 x autospecială scafandri cu barca și 1 EPA”, a transmis ISU Alba.

UPDATE 1: „Forțele de intervenție au ajuns la locul producerii evenimentului. A fost extrasă din baltă o persoană blocată în mâl, de sex masculin, de aproximativ 22 ani. Persoana se află în stop cardio-respirator, s-au început manevrele de resuscitare”, a mai transmis ISU Alba.

UPDATE 2: „Din nefericire persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare fiind declarat decesul acestuia de către echipajele medicale”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Duminică, 25 august 2024: Festivalul Prunelor de la Ceru Băcăinți – Bulbuc, ediția a III-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 25 august 2024, de la ora 14:00, va avea loc cea de-a III-a ediție a Festivalului Prunelor, la Ceru Băcăinți – Bulbuc, o petrecere câmpenească în cinstea toamnei, un eveniment dedicat promovării tradițiilor culinare și culturale zonale.

Activitatea culturală de la Ceru Băcăinți-Bulbuc are ca scop păstrarea obiceiurilor tradiționale, cu ocazia venirii toamnei și totodată, sărbătorind culesul prunelor. Organizatorii și invitații speciali vă vor întâmpina cu brațele deschise. Este momentul perfect pentru a explora bogăția culinară pe bază de prune și pentru a descoperi secretele gastronomiei tradiționale.

Dincolo de gustul lor natural, prunele pot fi transformate în preparate cu arome și texturi inedite. La Festivalul Prunelor, veți avea ocazia să degustați o varietate de delicii culinare, de la plăcinte cu prune, până la lictaruri și palincă, băutură tradițională cu putere și personalitate. Pentru cei interesați să învețe arta preparării mâncărurilor tradiționale din prune, vor fi organizate demonstrații gastronomice.

Evenimentul va culmina cu un spectacol folcloric ce va cuprinde momente artistice de neuitat. Veți avea ocazia să vă bucurați de reprezentații ale unor artiști talentați, în prezentarea Vărului Săndel, nelipsit de la Festivalul Prunelor de la Ceru Băcăinți.

Programul zilei va cuprinde:

• Deschiderea oficială a evenimentului
• Degustarea preparatelor pe bază de prune (plăcinte, lictar, palincă)
• Demonstrații de gastronomie tradițională

SPECTACOL FOLCLORIC EXTRAORDINAR alături de:

VĂRU’ SĂNDEL
Cosmin Marta
Costi Dumitru
Florica Tomoioagă
Răzvan Năstăsescu
Ancuța Matei-Olar
Eugen Mihăilă
Diana Selagea
Nică și Romică Porcar
Lavinia și Sonia Zamfir
Costinel Pasc – vioară
Adrian Bota


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Cinci bărbaţi au decedat, într-un grav accident rutier produs în apropiere de Geoagiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cinci bărbaţi au murit, duminică seară, într-un grav accident rutier produs în apropiere de Geoagiu. Un autoturism a intrat într-un cap de pod, iar toţi ocupanţii acesteia au murit. Un biciclist de 15 ani a fost rănit.

„Cinci persoane au decedat şi o alta a fost grav rănită în urma unui grav accident rutier produs în această seară în localitatea Gelmar, aparţinătoare oraşului Geoagiu. Ajunşi la locul accidentului, pompierii Detaşamentului Orăştie au acţionat cu 2 echipaje de intervenţie şi unul de prim ajutor, iar la faţa locului au fost direcţionate şi echipaje de poliţie, jandarmi şi două ambulanţe ale Serviciului de ambulanţă Judeţean Hunedoara”, a transmis ISU Hunedoara.

Sursa citată a precizat că s-a constatat că un autoturism a intrat într-un cap de pod, iar toţi cei 5 ocupanţi ai autovehiculului, bărbaţi, erau decedaţi.

„O altă persoană, un biciclist în vârstă de 15 ani, aflat în trafic, a fost rănit, iar o femeie a suferit un atac de panică. Ambulanţele SMURD şi ale S.A.J. au transportat persoanele rănite la spitalele din Orăştie şi Deva”, a mai transmis sursa ctată.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir