Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Andrei Soveresan, originar din Cugir, pe podiumul ultramaratonului Jahorina Ultra Trail din Bosnia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ultramaratonistul Andrei Soveresan, originar din Cugir, a urcat pe podium la Jahorina Ultra Trail. Acesta a alergat in cursa de 101 kilometri, cu 4000 de metri diferenta de nivel. Startul s-a dat la miezul noptii, iar totul a inceput prost pentru Andrei.

Traseul i-a dus pe concurenti si pe pista olimpica de bob din Sarajevo. Andrei Soveresan a alergat pe pista pe care echipajul de bob 4 al Romaniei ( Dorin Degan, Gheorghe Lixandru, Costel Petrariu si Cornel Popescu) aducea cel mai bun rezultat delegatiei noastrela a 14-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna.

Andrei Soveresan a ocupat locul 3 la masculin. Eva Hochbauer, din Arad, a fost a treia la feminin intr-o cursa dominata de castigatoarea UTMB Francesca Canepa (Italia).

Bosnia suna „exotic”, iar Andrei Soveresan si-a dorit sa incerce varianta dupa experientele din Croatia, de la 100 Miles of Istria. Ultramaratonul s-a nimerit a fi chiar in apropierea zilei sale de nastere. „Joi am implinit 27 de ani si vineri la miezul noptii am luat startul. Este la moda sa alergi de ziua ta varsta. Doar ca la mine 27 de kilometri insemna un simplu antrenament. Asa ca am hotarat sa alerg la Jahorina”.

Jahorina, Ravna, Romanija and Trebević sunt 4 din muntii de langa Sarajevo pe care concurentii au alergat. Traseul a urcat pana la aproximativ 1800 de metri altitudine. „Sincer mi-a fost frica un pic stiind istoria lor, ce grozavii s-au intamplat in acele locuri. Am trecut pe langa cabane sau diferite imobile cu urme de gloante. Mi-a fost teama mai mult insa de organizare, iar temerile cu organizarea s-au adeverit. Am plecat la inceput cu cel care urma sa castige ultramaratonul, britanicul Charlie Sharpe. El detine recordul cursei. Dor ca ritmul meu a fost putin mai tare. Am plecat singur si m-am ratacit. Mergeam pe marcaj, doar ca la un moment dat am luat-o pe traseul unei alte curse. M- am panicat abia cand nu mai dadeam de punctul de control, iar distanta pe ceas era de 18 kilometri.”

14 kilometri în plus a alergat Andrei Sovereșan. Ultramaratonistul originar din Cugir a început lupta pentru podium de pe locul 35.

„Am fost demoralizat la inceput. M-am intalnit apoi cu un alt alergator, din Bosnia, si el ratacit si am inceput sa alerg cu el. Ne-am motivat si treptat am inceput sa depasim concurenti. Nu stiam insa exact pe ce pozitie sunt, mai ales ca nu ne intelegeam cu voluntarii din punctele de control. De-abia cu 12 kilometri inainte de finish am aflat ca s-ar putea sa fiu al 4-lea. Atunci am tras un pic mai tare, m-am motivat pentru a prinde podiumul. Am avut pe la ora 10-11 dimineata un moment de cadere, de oboseala mai mult psihica si pe fondul unor temperaturi foarte ridicate.

Tinand cont ca am facut cu 14 kilometri in plus si am ajuns cu exact doua ore intarziere fata de primul loc, poate reuseam un rezultat mai bun. Daca stau si ma gandesc doar la timp si la distanta alergata sunt multumit. M-as intoarce sa fac traseul cum trebuie facut. Ca si experienta a fost o experienta foarte ok, doar ca ar trebui sa lucreze la organizare sa nu se rataceasca oamenii” a declarat Andrei Soveresan.

Andrei Soveresan a terminat ultramaratonul in 14 ore, 46 de minute si 4 de secunde

„Ne-au zis ca e o zona plina de ursi si sa avem grija. Nu am intalnit insa niciunul. Am avut de traversat multe tuneluri pentru ca am alergat pe o fosta cale ferata dezafectata. Sinele nu mai erau, dar au ramas pietrele si era o „placere” sa alergi pe astfel de portiuni.”

Românca Eva Hochbauer a fost a treia în clasamentul feminin. A încheiat cursa în 21 de ore, 14 minute și 48 de secunde. În clasamentul general a fost pe poziția 35.

Sursa: aimx.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albaștrii” – remiză externă, după un meci nebun: ACS Mediaș – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a furnizat o uriașă surpriză, remizând în deplasare cu ACS Mediaș, scor 2-2 (0-0), după un act secund spectaculos, cu răsturnări de scor de la 0-1, la 2-1 și 2-2 în minutul 84, reușită semnată de Sebastian Itu, fiul antrenorului oaspeților.

Un punct meritat ținând cont de aspectul jocului, pentru vizitatori”, care au avut prim-planul mai bine de o oră de joc, însă au încasat două goluri în câteva minute. ACS Mediaș a întors rezultatul, rămâne imbatabilă, dar a înregistrat a patra remiză consecutivă. Vizitatorii au luat primul punct extern al stagiunii, încurcând teribil planurile ocupantei locului secund

O primă repriză curajoasă a „roș-albaștrilor”, care și-au ținut la respect oponenții, medieșenii netrimițând niciun șut pe spațiul porții lui Herlea. Ba mai mult, cea mai mare ocazie a fost ratată de Bura (19), incredibil, reluare alături din careul mic, la o centrare de pe stânga. Prestația bună a vizitatorilor a dat roade, iar căpitanul Șaucă a deschis scorul cu un șut din careu (52), a doua etapă la rând în care înscrie. Noian (57) a avut o oportunitate excelentă, după ce l-a driblat pe Herlea, dar a fost blocat de Codrea (excelentă improvizația în apărare). Egalarea a survenit la un corner, când celălalt căpitan, Cr. Avram a înscris (65), iar peste două minute Ursu a profitat de o neatenție în defensiva adversă și a adus avantajul de partea gazdelor. După aceste lovituri primite într-un interval scurt de timp, cugirenii nu au cedat și au egalat în minutul 84, reluare din apropiere S. Itu (fiul antrenorului cugirean), la o lovitură liberă executată de P. Păcurar. Finalul a fost incendiar, iar la ultima fază oaspeții au ratat un contraatac în superioritate numerică prin M. Domșa!

Au evoluat formațiile:

ACS Mediaș: Blaga – Dohotariu, Avram/ cpt., Stan, Țala, M. Stancu, Vîlea, Orlandea, Ursu, Pajco; rezerve Bumbar, Gurei, Maxim, Tineiu, S. Bîrsan, P. Cristea, A. Bîrsan, Raica, Noian. Antrenor Cosmin Vâtcă.

Metalurgistul Cugir: Herlea – R. Păcurar (65, Kiraly), S. Itu, M. Codrea, Cunțan – Goronea (78, Hăprianu), Udrea, P. Păcurar, Cocan (90+2, Chițimia) – Șaucă/ cpt. (78, M. Domșa), Bura (90+2, Onaci); rezerve Perjeriu, L. Itu, Barbu, Pahone. Antrenor Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Un loc I și două locuri III, obținute de șahiștii cugireni la cea de-a II-a ediție a Cupei „Palia Oraștie” la șah rapid

cugirinfo.ro

Publicat

în

Șahiștii clubului Metalurgistul Cugir au fost prezenți sâmbătă, 12 octombrie 2024, la Orăștie, unde au luat parte la ediția a II-a a Cupei „Palia Oraștie” la șah rapid. Competiția a reunit 80 de sportivi de toate vârstele legitimați la cluburi din România.

Șahiștii de la „poalele” Drăganei, au reușit să obțină un loc 1 si alte două locuri 3. În clasamentul general, maestru FIDE Ovidiu Lupu a obținut locul 1 (cu un total de 5.5 puncte din 6 partide).

La feminin, Mădălina Lațiu a ocupat locul 3 cu un total de 4 puncte, tot locul 3, dar la veterani a fost ocupat de catre Ioan Topârcean cu un total de 4 puncte.

Cele mai bune rezultate ale juniorilor clubului nostru, au fost obținute de Moga Crăciun (3.5 puncte) si Sorana Lațiu (2.5 puncte).

Felicitări tuturor!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc – medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Maraton Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 13 octombrie 2024 în Municipiul București a avut loc  Campionatul Mondial de Maraton Masters, competiție care a reunit peste 500 de alergători reprezentând 40 de țări de pe 6 continente.

La eveniment au luat parte și trei alergători din Județul Alba: Vasile Hârjoc de la C.S. „Metalurgistul” Cugir (născut în localitatea Cut), Aurelian Zăgrean – C.S.M. „Mica Romă” Blaj) și Adrian Zaharia de la C.S.M. „Unirea” Alba Iulia.

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc (categ +70 ani) a obținut medalia de argint cu echipa formată din: Ilie Victor (Brăila) și Vasile Georgescu (București).

Pe primul loc și medalia de aur a fost câștigată de echipa Thailandei urmată de Spania și Marea Britanie.

„A fost proba efortului suprem:  42.195 km. Eu am terminat cursa în 4h. 52 min. 33 sec”, a declarat atletul de la poalele Drăganei.

Luni, 14 octombrie 2024, Hârjoc a ajuns la Cugir, după 105 zile prin Europa parcurgând peste 6.500 km pe bicicletă și participând la: C.M. de Atletism Masters de Pistă de la Goteborg Suedia în probele de 10 km, Alergare pe sosea 6 km Cros și Semimaraton, C.M.de Alergare Montană proba 34 km cu diferența pozitiva de 2160 m din Munții Pirinei Canfranc Spania și C.M.de Maraton Masters 42,195km – București.

„De reamintit faptul că la solicitarea si indemnul F.R. de Atletism Masters am terminat etapa a patra din Turul Europei pe bicicletă, parcurgând distanța Canfranc Spania pe traseul: Huesca, Barcelona, Monpelier, Marsilia, San Tropez, Canes, Nice, Monaco , San Remo, Genova, Parma, Padova, Veneția, Trieste, Liubliana (peste 2400 km în 23 de zile)”, ne-a relatat Hârjoc.

Sportivul a dorit să mulțumească pentru sprijinul acordat: Primăriei orașului Cugir, Primariei Municipiului Alba Iulia, Uzinei Mecanice Cugir, Lae Pecu Cugir SRL, C.S. „Metalurgistul” Cugir și nu în ultimul rând,  antrenorului prof .Ghe. Hăprean.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir