Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Alexandra Maria Molodeț-Miclea, profesoară la Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea, nota ZECE la examenul de Definitivat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Alexandra Maria Molodeț-Miclea, o profesoara în vârstă de 31 de ani din Săliștea, se poate mândri cu un rezultat de invidiat la examenul de Definitivare din acest an.

Tânăra profesoară, încadrată în prezent la grădinița de la Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea, a reușit performanța de a obține nota 10 curat la toate probele, devenind astfel un reper pentru colegii săi.

Întrebată cât de dificil i s-a părut acest examen, Alexandra a răspuns că nu a fost greu, însă rezultatele nu sunt ușor de atins. De asemenea, profesoara a mai transmis faptul că această performanță nu este imposibilă, mai ales când ai familia și pe Dumnezeu alături.

Alexandru a dorit, în acest sens, să mulțumească familiei sale pentru tot sprijinul lor, fără de care nu ar fi ajuns atât de departe.

Tânăra profesoară consideră că în activitățile din grădiniță este necesar să ne raportăm la particularitățile de vârstă, chiar și la particularitățile de dezvoltare a fiecărui copil în parte. Este important să le arătam empatie, înțelegere, mai multă răbdare și totodată oferindu-le educația de care au într-atâta nevoie.

„Îmi plac provocările și de aceea am încercat să nu mă plafonez și să aduc în activitățile din grădiniță tot timpul ceva nou, ceva care să le capteze atenția copiilor, să îi facă fericiți, găsindu-și motivația pentru învățare și să își dezvolte o imagine de sine pozitivă”, a mai transmis Alexandra, ca și încheiere, referitor la abordarea sa asupra ghidării copiilor în primii ani în acest sistem.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Guler Daniel Emanuel și Kiss Andra Maria, elevi ai Colegiului Național „David Prodan” Cugir, calificați la etapa națională a Olimpiadei de Religie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Într-o lume tot mai orientată spre știință, tehnologie și progres material, este cu adevărat remarcabil să vedem tineri care încă păstrează vie flacăra credinței și a valorilor spirituale. 

În ciuda contextului actual, în care dimensiunea spirituală pare adesea marginalizată, doi elevi de excepție din clasa a IX-a, profil matematică-informatică intensiv informatică au demonstrat că valorile religioase nu doar că își păstrează relevanța, ci pot constitui un fundament solid pentru performanță și formare personală autentică.

Așadar, Guler Daniel Emanuel a obținut locul I și s-a calificat la etapa națională a olimpiadei de religie cultul baptist iar Kiss Andra Maria a obținut locul III la cultul ortodox.

Evident, nu am ratat șansa să stăm de vorba cu cei doi elevi, curioși și totodată plăcut surprinși de această realizare neașteptată a lor la o disciplină care nu este neapărat la îndemâna oricui.

„Mă bucur să împărtășesc această experiență specială – calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Religie cultul creștin baptist. Deși este a treia oară când trec mai departe, emoția rămâne la fel de intensă. Este o provocare, dar privesc cu speranță înainte, mândru să reprezint Colegiul Național „David Prodan”, orașul Cugir și județul Alba. Până în clasa a VII-a nici nu știam de existența acestei olimpiade. Știam doar de cea organizată pentru cultele ortodox și catolic, dar nu mă așteptam să existe și pentru cele protestante. Doamna profesoară de religie ortodoxă, trecând dincolo de „granițele” dintre culte, m-a provocat să particip. Așa a început această frumoasă experiență. De trei ani învăț cu pasiune o disciplină prin care Îl descopăr pe Dumnezeu, înțelegând că El nu este o noțiune abstractă, ci o prezență reală, plină de dragoste. Olimpiada nu este doar o competiție, ci și o călătorie spirituală, prin care aflu multe informații utile pentru întreaga viață. Sunt profund recunoscător familiei mele pentru sprijin, în special tatălui meu, pastor al Bisericii Creștine Baptiste Cugir, care mă ajută în pregătire. De asemenea, le mulțumesc profesorilor pentru susținere și încurajare!”, ne-a declarat Guler Daniel Emanuel.

„Participarea la Olimpiada de Religie a fost pentru mine o experiență deosebită, profundă, plină de emoții, învățare și bucurie. Rezultatul pe care l-am obținut mi-a adus bucurie, emoție și împlinire și m-a motivat și mai mult să continui să studiez cu pasiune și curiozitate. Eu am mai participat și în trecut la concursuri și la olimpiada de religie, pentru că această materie ocupă un loc special în inima mea. Cred sincer că religia nu este doar un obiect de studiu, ci un sprijin, o lumină și un mod de a înțelege mai bine lumea din jur și pe mine însămi. Într-o societate în continuă schimbare, credința ne oferă stabilitate și speranță, de aceea am ales să merg la această olimpiadă, fiindcă mă face să gândesc, să simt și să devin mai bună. Pe această cale țin să le mulțumesc din suflet profesorilor care m-au pregătit, pentru răbdarea, sprijinul și încrederea pe care mi le-au oferit. Fără ei, acest rezultat nu ar fi fost posibil!”, ne-a declarat Kiss Andra Maria.

După cum puteți vedea, acești tineri nu sunt doar premianți, ci adevărate modele de echilibru între rațiune și credință, între rigoarea studiului și deschiderea sufletească. Prin rezultatele lor, ne reamintesc tuturor că educația spirituală are un loc esențial în formarea omului complet, iar religia – ca disciplină școlară – a contribuit și contribuie profund la conturarea unei conștiințe morale și a unui sistem de valori solide.

Felicitări, Daniel și Andra, pentru dedicarea voastră. Sunteți o mândrie pentru școală, profesori și comunitate iar de la Daniel așteptăm vești bune din etapa următoare!

prof. Alisie Anca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Darius Mitea, elev al Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, calificare la etapa națională a Concursului „Mica Olimpiadă de Geografie Terra”

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Școala Gimnazială „Singidava” Cugir, seria succeselor continuă. Un nou motiv de mândrie a fost marcat de performanța elevului Darius Mitea, din clasa a VI-a, care a obținut Premiul al III-lea la etapa județeană a Concursului „Mica Olimpiadă de Geografie Terra”. Performanța remarcabilă a acestuia l-a propulsat la etapa națională a competiției, unde va avea ocazia să își demonstreze cunoștințele și abilitățile.

Sub îndrumarea doamnei profesoare Dorina Nan, Darius Mitea a demonstrat nu doar cunoștințe temeinice de geografie, cât mai ales pasiune și multă perseverență, calități care l-au ajutat să facă față provocărilor competiției.

„Este o realizare deosebită pentru Darius, dar și pentru întreaga școală. Suntem mândri de el! Performanța sa ne demonstrează că, atunci când există pasiune și perseverență, se pot obține rezultate excelente”, a declarat conducerea școlii.

Felicitări lui Darius și dnei profesor pentru performanța obținută și mult succes în etapa națională!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir – participare inedită la Conferința Internațională Erasmus din Austria și Slovacia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, profesoara Nicoletta Huștiuc  a reprezentat Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir, la Conferința Internațională Erasmus, desfășurată în Austria și Slovacia.

În calitate de Ambasador Erasmus, a fost parte dintr-un eveniment educațional de amploare, care a reunit profesori și experți din toată Europa și din Statele Unite ale Americii, având ca temă principală promovarea dialogului intercultural, inovația pedagogică și colaborarea internațională în educație. Conferința a fost organizată de Euroclio, unde au luat parte aproape 100 de cadre didactice din Europa și SUA, evenimentul desfasurandu-se la Universitatea Comenius Bratislava, Facultatea de Filozofie, iar workshopurilr la Galeria Umelka precum si alte locatii culturale din capitala Slovaciei.

Potrivit profesoarei de la Cugir, evenimentul a început la Viena, unde, la preconferință, a s-a vizitat Parlamentul Austriac, un loc încărcat de istorie, ce a impresionat profund prin arhitectura sa grandioasă și atmosfera plină de semnificație.

Conferința a continuat apoi la Bratislava, unde a avut loc deschiderea oficială, marcată de discursuri motivaționale ale liderilor educaționali, inclusiv al unui reprezentant din SUA, care a subliniat educația ca un liant între culturi. Participanții au venit dintr-o diversitate de țări, inclusiv România, Spania, Italia, Portugalia, Austria, Olanda, Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, SUA, Ungaria, Polonia, Slovacia, Grecia, Cehia, Germania și Lituania, demonstrând astfel caracterul global al evenimentului.

„În cadrul conferinței, am participat la workshopuri interactive despre tehnologiile educaționale moderne, educația incluzivă și integrarea patrimoniului cultural în procesul de învățare. De asemenea, am avut ocazia să schimb idei și să învăț din bunele practici aplicate în școlile din alte țări.

 Un moment deosebit a fost vizita la unități de învățământ din Bratislava, unde am putut observa modul în care funcționează sistemul educațional slovac, interacționând cu elevi și profesori și identificând elemente inovative ce pot fi implementate în școlile din România.

Această conferință mi-a adus o valoroasă experiență profesională și personală. M-am întors acasă mai motivată ca niciodată să aplic ceea ce am învățat și să continui să împărtășesc cu elevii mei cele mai bune practici educaționale. Este un pas important în dezvoltarea mea ca educator și în promovarea educației interculturale în școlile din România”, ne-a relatat Nicoletta Huștiuc.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir