Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc – rezultat de excepție la BMW Berlin Marathon

cugirinfo.ro

Publicat

în

Eveniment sportiv de masă, BMW Berlin Marathon, desfășurat în mod traditional în ultimul weekend din septembrie, a adunat și de această dată ( 25 septembrie 2021) peste 40.000 de alergători din întreaga lume.

Cursa de maraton realizată pe distanța oficială de 42,195 km s-a desfășurat pe un traseu aflat pe străzile din Berlin, iar în cadrul acesteia au luat parte atât sportivi profesioniști cât și amatori.

La grandiosul concurs a participat și cunoscutul atlet veteran Vasile Hârjoc de la C.S. ,,Metalurgistul” Cugir, nelipsit de de foarte mulți ani, de la asemenea manifestări de anvergură.

Și de această data, Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani) a obținut un rezultat de excepție, situîndu-se pe poziția a IV-a, terminând cursa în 3 ore 24 minute 6 secunde. Potrivit lui Hârjoc, în fața sa au finalizat proba reprezentantul Irlandei de Nord, al Norvegiei și Elveției. El  a fost urmat – (locul 5) de maratonistul Statelor Unite.

„A fost o luptă destul de grea, cu un număr record de participanți, iar locul IV înseamnă pentru mine un mare succes. Acum, mă gândesc la marile competiții care vor avea loc anul viitor și anume: Campionatele Mondiale de Maraton de la Londra (luna aprilie) și Tokyo (septembrie 2022)”, ne-a declarat atletul cugirean.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albaștrii” – remiză externă, după un meci nebun: ACS Mediaș – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a furnizat o uriașă surpriză, remizând în deplasare cu ACS Mediaș, scor 2-2 (0-0), după un act secund spectaculos, cu răsturnări de scor de la 0-1, la 2-1 și 2-2 în minutul 84, reușită semnată de Sebastian Itu, fiul antrenorului oaspeților.

Un punct meritat ținând cont de aspectul jocului, pentru vizitatori”, care au avut prim-planul mai bine de o oră de joc, însă au încasat două goluri în câteva minute. ACS Mediaș a întors rezultatul, rămâne imbatabilă, dar a înregistrat a patra remiză consecutivă. Vizitatorii au luat primul punct extern al stagiunii, încurcând teribil planurile ocupantei locului secund

O primă repriză curajoasă a „roș-albaștrilor”, care și-au ținut la respect oponenții, medieșenii netrimițând niciun șut pe spațiul porții lui Herlea. Ba mai mult, cea mai mare ocazie a fost ratată de Bura (19), incredibil, reluare alături din careul mic, la o centrare de pe stânga. Prestația bună a vizitatorilor a dat roade, iar căpitanul Șaucă a deschis scorul cu un șut din careu (52), a doua etapă la rând în care înscrie. Noian (57) a avut o oportunitate excelentă, după ce l-a driblat pe Herlea, dar a fost blocat de Codrea (excelentă improvizația în apărare). Egalarea a survenit la un corner, când celălalt căpitan, Cr. Avram a înscris (65), iar peste două minute Ursu a profitat de o neatenție în defensiva adversă și a adus avantajul de partea gazdelor. După aceste lovituri primite într-un interval scurt de timp, cugirenii nu au cedat și au egalat în minutul 84, reluare din apropiere S. Itu (fiul antrenorului cugirean), la o lovitură liberă executată de P. Păcurar. Finalul a fost incendiar, iar la ultima fază oaspeții au ratat un contraatac în superioritate numerică prin M. Domșa!

Au evoluat formațiile:

ACS Mediaș: Blaga – Dohotariu, Avram/ cpt., Stan, Țala, M. Stancu, Vîlea, Orlandea, Ursu, Pajco; rezerve Bumbar, Gurei, Maxim, Tineiu, S. Bîrsan, P. Cristea, A. Bîrsan, Raica, Noian. Antrenor Cosmin Vâtcă.

Metalurgistul Cugir: Herlea – R. Păcurar (65, Kiraly), S. Itu, M. Codrea, Cunțan – Goronea (78, Hăprianu), Udrea, P. Păcurar, Cocan (90+2, Chițimia) – Șaucă/ cpt. (78, M. Domșa), Bura (90+2, Onaci); rezerve Perjeriu, L. Itu, Barbu, Pahone. Antrenor Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Un loc I și două locuri III, obținute de șahiștii cugireni la cea de-a II-a ediție a Cupei „Palia Oraștie” la șah rapid

cugirinfo.ro

Publicat

în

Șahiștii clubului Metalurgistul Cugir au fost prezenți sâmbătă, 12 octombrie 2024, la Orăștie, unde au luat parte la ediția a II-a a Cupei „Palia Oraștie” la șah rapid. Competiția a reunit 80 de sportivi de toate vârstele legitimați la cluburi din România.

Șahiștii de la „poalele” Drăganei, au reușit să obțină un loc 1 si alte două locuri 3. În clasamentul general, maestru FIDE Ovidiu Lupu a obținut locul 1 (cu un total de 5.5 puncte din 6 partide).

La feminin, Mădălina Lațiu a ocupat locul 3 cu un total de 4 puncte, tot locul 3, dar la veterani a fost ocupat de catre Ioan Topârcean cu un total de 4 puncte.

Cele mai bune rezultate ale juniorilor clubului nostru, au fost obținute de Moga Crăciun (3.5 puncte) si Sorana Lațiu (2.5 puncte).

Felicitări tuturor!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc – medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Maraton Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 13 octombrie 2024 în Municipiul București a avut loc  Campionatul Mondial de Maraton Masters, competiție care a reunit peste 500 de alergători reprezentând 40 de țări de pe 6 continente.

La eveniment au luat parte și trei alergători din Județul Alba: Vasile Hârjoc de la C.S. „Metalurgistul” Cugir (născut în localitatea Cut), Aurelian Zăgrean – C.S.M. „Mica Romă” Blaj) și Adrian Zaharia de la C.S.M. „Unirea” Alba Iulia.

Atletul cugirean, Vasile Hârjoc (categ +70 ani) a obținut medalia de argint cu echipa formată din: Ilie Victor (Brăila) și Vasile Georgescu (București).

Pe primul loc și medalia de aur a fost câștigată de echipa Thailandei urmată de Spania și Marea Britanie.

„A fost proba efortului suprem:  42.195 km. Eu am terminat cursa în 4h. 52 min. 33 sec”, a declarat atletul de la poalele Drăganei.

Luni, 14 octombrie 2024, Hârjoc a ajuns la Cugir, după 105 zile prin Europa parcurgând peste 6.500 km pe bicicletă și participând la: C.M. de Atletism Masters de Pistă de la Goteborg Suedia în probele de 10 km, Alergare pe sosea 6 km Cros și Semimaraton, C.M.de Alergare Montană proba 34 km cu diferența pozitiva de 2160 m din Munții Pirinei Canfranc Spania și C.M.de Maraton Masters 42,195km – București.

„De reamintit faptul că la solicitarea si indemnul F.R. de Atletism Masters am terminat etapa a patra din Turul Europei pe bicicletă, parcurgând distanța Canfranc Spania pe traseul: Huesca, Barcelona, Monpelier, Marsilia, San Tropez, Canes, Nice, Monaco , San Remo, Genova, Parma, Padova, Veneția, Trieste, Liubliana (peste 2400 km în 23 de zile)”, ne-a relatat Hârjoc.

Sportivul a dorit să mulțumească pentru sprijinul acordat: Primăriei orașului Cugir, Primariei Municipiului Alba Iulia, Uzinei Mecanice Cugir, Lae Pecu Cugir SRL, C.S. „Metalurgistul” Cugir și nu în ultimul rând,  antrenorului prof .Ghe. Hăprean.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir