Rămâi conectat

Administraţie

De astăzi, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană preparată în cadrul blocului alimentar propriu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de duminică, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană praparată în cadrul blocului alimentar propriu.

Primarul Adrian Teban a declarat: „Sunt mulțumit de colaborarea dintre Primăria Orașului Cugir și echipa managerială a spitalului condusă de Florin Arion, fapt care a dus din nou la investiții în cadrul spitalului nostru. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că scopul principal al acestei investiții este acela de a contribui la îmbunătățirea serviciilor alimentare oferite pacienților în cadrul spitalului, pentru a asigura în totalitate pregătirea și prepararea hranei în regim propriu în cadrul blocului alimentar. În același timp, s-a urmărit eficientizarea din punct de vedere termic și al consumurilor privind clădirea dar și îndeplinirea condițiilor optime de funcționare din punct de vedere sanitar, de igienă și confort”.

S-a finalizat investiția „Reabilitare bloc alimentar și birouri”, investiție de peste 250 000 euro din fonduri proprii.

S-au executat lucrări de:

– refacere finisaje interioare și exterioare
– se vor reface toate instalațiile electrice, termice și sanitare
– montare tâmplării PVC4 cu geamuri termopan
– învelitoare din țiglă ceramică
– șarpantă din lemn ecarisat de rășinoase, amplasarea elementelor șarpantei urmând elementele structurale din fier beton armat și a zidăriilor portante cu rol de preluare și descărcare a încărcărilor structurale spre fundații
– refacerea buiandrugilor
– trotuare de protecție de minim 60 cm, din beton, cu pantă de scurgere care să asigure înlăturarea apelor pluviale
– anvelopări etc.

De asemenea, blocul alimentar a fost dotat și utilat cu echipamente industriale profesionale precum și mobilier specific din inox.

Blocul alimentar este autorizat DSP și DSV și respectă toate circuitele obligatorii de igienă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Festivități la început de nou an școlar, la Cugir. Elevii au fost primiți în instituții proaspăt modernizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

În majoritatea instituțiilor educaționale au fost organizate festivități de deschidere la care au participat elevi, profesori, părinți și oficialități locale.

O mare parte dintre elevii cugireni au fost primiți în școli proaspăt modernizate, cu săli de clasă dotate cu materiale didactice noi.

Prezent la festivități, primarul Adrian Teban a declarat că: „Modernizarea celorlalte corpuri de clădiri se apropie de final iar până la finalul anului vor fi finalizate complet.

Am organizat investițiile în așa fel încât fiecare școală să fie capabilă să înceapă noul an școlar la cel puțin unul dintre localuri.

În ceea ce ne privește, ca administrație locală, prin investițiile realizate, am dovedit faptul că educația a fost, este și va fi o prioritate la nivel local dar suntem conștienți că mai sunt îmbunătățiri de adus, dar și alte noi investiții.

Dragi elevi, vă doresc să începeți acest an cu determinare, curaj, disciplină și încredere în voi înșivă! De asemenea, să vă implicați activ în activitățile școlare pentru a obține rezultate cât mai bune.

Educația este cea mai mare investiție pe care o puteți face în voi înșivă, iar noi suntem aici să vă sprijinim prin creșterea gradului de învățare și confort în școli.

Să vă bucurați și să folosiți ceea ce s-a realizat pentru voi dar să le lasați în aceleași condiții și celor care vor veni după voi.

Să aveți un an școlar plin de realizări, împliniri și bucurii!”

Chiar dacă a fost un an complicat în contextul proceselor de modernizare, acestea se apropie de final, iar învățământul cugirean beneficiază de peste 14 milioane de euro investiți din fonduri europene și confinanțare locală.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primarul Adrian Teban a verificat stadiul lucrărilor de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de joi, 5 septembrie 2024, primarul Cugirului, Adrian Teban, a verificat stadiul în care se află lucrările de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu.

Se apropie de final modernizarea Școlilor Gimnaziale „I. Pervain”. Lucrările sunt realizate în procent de 95%.

În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii au dat asigurări că lucrările la școlile gimnaziale se vor încheia în decurs de o lună.

La Școala Gimnazială nr. 3 lucrările se apropie de final. Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 95% urmând realizarea finisajelor, a curții, lucrările urmând a se finaliza în decursul acestui an.

Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpurilor de pe Aleea Constructorului și Vinerea.

La Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, lucrările din clădirea cu laboratoarele de specialitate și a sălii de sport sunt realizate în proporție de aproximativ 85%, urmând a fi finalizate până la finalul acestui an.

La Școala Gimnazială Singidava, localul de pe strada Al. Sahia lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%, iar in perioada următoare va fi convocată comisia de recepție.

În ultimii ani, administrația locală a investit peste 14 milioane de euro în modernizarea și dotarea clădirilor de învățământ.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Peste 15 milioane de euro investiți în Cugir prin reducerea emisiilor de carbon bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Finanțat din fonduri europene, dar și prin cofinanțare de la bugetul local, cel mai complex proiect implementat până în prezent în Cugir a fost recepționat de către primăria locală.

Primarul Adrian Teban a declarat că: “În ultimii doi ani, orașul nostru a trecut printr-un amplu proces de transformare, devenind acum un oraș în care în maximum 15 minute se poate traversa între punctele cele mai indepărtate. Acest proiect a adus un impact pozitiv major pentru infrastructură și transportul public de călători. Au fost ani de muncă în care am traversat toate etapele – realizarea de documentații, depunerea de proiecte, evaluări ale autorității finanțatoare, contractări și achiziții de servicii și lucrări, lucrările efective, iar acum recepționam proiectul. Este o reușită pentru localitatea noastră, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect cu o valoare totală de peste 15 milioane de euro”.

Au fost modernizate străzile: Principală Vinerea, Victoriei, Stadionului, Ion Budai Deleanu, M. Viteazul, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Strada Ion Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Grivițe și Râul Mic.

Pe toate străzile au fost reabilitate şi extinse trotuarele şi au fost înfiinţate piste de biciclete iar pe strada Victoriei au fost amenajate sensuri giratorii și semafoare pentru reducerea vitezei și decongestionarea zonelor cu trafic mai intens.

S-au achiziționat 6 autobuze cu propulsie hybrid Mercedes Benz și 70 de biciclete ce vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare până la sfârșitul anului, cu 7 standuri cu 20 porți pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent (sistem bike sharing).

Au fost înființate 41 de stații de autobuz și a fost introdus un sistem de monitorizare video, cu sisteme de afişaj a datelor de călătorie a transportului în comun şi cu automate e-ticketing pentru eliberarea biletelor de călătorie.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir